Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Dynamic Pro:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Dynamic Pro ortopedska pomagala

Adresa: Žitni trg 4, 21000 Novi Sad
Telefon: 021 57 11 51ULOGA BANDAŽA I ORTOZA

Lekari savetuju da se pre bavljenja bilo kojom vrstom sportske aktivnosti obavezno fizički pripremite kako bi se sprečila moguća povređivanja, koja su daleko češća i komplikovanija kod rekreativaca nego kod profesionalaca.
 
Bandaža i ortoza, VirtualniGrad

Određene pripreme ne bi smele da izostanu, a to su zagrevanje, istezanje, i pripreme mišića i ligamenata za pojačanu aktivnost. Sve ovo profesionalni sportisti dobro znaju, ali ne i rekreativci.

Da bismo sprečili nastajanje povreda, pored pripreme, pomaže i korišćenje bandaža čija je uloga da učvrste osetljiva mesta i smanje rizik povređivanja. To su najčešće elastični zavoji, obični ili samolepljivi, zatim bandaže od elastičnih tkanina ili one najmodernije od običnog ili termo neoprema.

Do uganuća, nategnuća, pucanja mišića i ligamenata ipak često dolazi. Ukoliko dođe do blaže povrede, treba se odmah obratiti lekaru za pomoć. Terapija često uključuje i pojačane bandaže i ortoze, jer one imitiraju funkciju povređenih ligamenata. Ukoliko se dogode jače povrede, najudobnija i najhigijenskija je imobilizacija ortozom.

Detaljnije informacije o firmi potražite u Dynamic Pro - ortopedska pomagala.
Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas