Pregled fizijatra i reumatologa, lečenje i otklanjanje bolova i otoka, lečenje glavobolje, migrene, spondiloze, tretman preloma kostiju i povrede tetiva.

Rheumo Medical 5 2 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
2
BROJ GLASOVA
12
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

08 - 20H

Utorak

08 - 20H

Sreda

08 - 20H

Četvrtak

08 - 20H

Petak

08 - 20H

Subota

08 - 14H

Nedelja

Neradna

Adresa

Naša Adresa:

Cara Dušana 64, Novi Sad

Autobuske linije:

11A, 11B

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost rezervacije

Rheumo Medical

Sportske i druge povrede, predugo sedenje i premalo fizičke aktivnosti vrlo često izazivaju jednu veoma neprijatnu pojavu – bol. Bol se može javiti u ramenima, kolenima, na kičmi itd. a ponekad je izazvana i nekom od bolesti kao što je reuma. Koji god da je njen uzrok, teško je sa bolom živeti. Iz tog razloga Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical postoji već 18 godina i pomaže Vam u otklanjanju te grozne pojave.

Izuzetno iskusni fizijatar i fizioterapeuti Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical otkloniće bol i učiniti Vam život prijatnim. Specijalista fizikalne medicinerehabilitacije dr Miodrag Žutić i viši fizijatri Bogdanka Radulović i Nemanja Radulović čine tim ove ordinacije spreman u svakom momentu da Vam pomogne kako biste vratili vitalnost i pokretljivost svom telu.

Njihovo bogato iskustvo stečeno u zemlji i inostranstvu, sistematičnost i beskrajno strpljenje omogućava im da se dijagnostika uzroka bola obavi na najbolji način, a zatim i njeno adekvatno lečenje. Kako je svaki pacijent individua za sebe, fizijatar i fizioterapeuti sastavljaju poseban plan lečenja, vrstu i dinamiku potrebnih tretmana za svakog od pacijenata.

U Ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical mogu se obaviti:

  • specijalistički pregled fizijatra i reumatologa,
  • konsultativno savetovanje – ukoliko je potrebno da pacijent uradi dopunu nalaza,
  • infiltraciona terapija – uvođenje leka u bolna mesta – zglobove, a koristi se kod oštećenja hrskavice u kolenu, kuku, ramenu itd,
  • punkcija zgloba – vađenje viška tečnosti iz zglobnog prostora – na primer kod postojanja tzv. vode u kolenu i ukoliko doktor proceni, njeno slanje na patohistološku analizu,
  • punkcija zgloba sa infiltracijom – vađenje viška tečnosti iz zglobnog prostora uz aplikaciju leka,
  • infuziona terapija i
  • dnevna kombinovana fizikalna terapija – obuhvata komplet terapija – ultrazvukom, elektroterapija, magnetoterapija, laserska terapija ili foto terapija uz mogućnost terapije akupunkturom koja se preporučuje, ali nije obavezna.

Ukoliko zbog izuzetnih bolova, ukočenosti ili nekih drugih razloga niste u mogućnosti da dođete u ordinaciju, doktor će izaći na teren i doći do Vas, obaviti pregled i dogovoriti se oko dalje terapije.

Fizijatri zaposleni u Ordinaciji za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical će za lečenje bolnih stanja i otklanjanje svih vrsta bolova koristiti najsavremenije metode i tehnike. Elektroterapija, ultrazvučna terapija, magnetoterapija, laserska terapija,fototerapija i akupunktura – odabir odgovarajuće metode zavisi od vrste bola, njene lokacije i što je najbitnije njenog uzroka.

ELEKTROTERAPIJA

Elektroterapija predstavlja metodu za lečenje i uklanjanje bolova koja koristi desetine različitih vrsta struje. Obzirom da svaka vrsta struje ima drugačiji uticaj na organizam, veoma je važno dobro dijagnostikovati uzrok bola. Elektroterapija utiče na smanjivanje bolova,uklanjanje otoka i smirivanje upalnih procesa.

Elektroterapijom se uklanjaju neprijatni bolovi koji predstavljaju simptome različitih bolesti. Tu spadaju: neuralgija (oštri, probadajući, iznenadni bolovi), akutni bolovi, frakture i distozije(uganuća, delimični prekidi ligamenata), atrofija mišića, tendovaginitis (zapaljenje tetiva i njihovih omotača), hemipareza (slabost ruke ili noge jedne strane tela), Morbus Raynaud,bursitis (ponavljano oticanje, crvenilo i bol u kolenu, praćeni toplinom i ograničenošću pokreta), spondiloza, inkontinencija.

Elektroterapija utiče na:

  • smanjenje bola,
  • ubrzavanje cirkulacije,
  • smanjenje otoka u zglobovima i mišićima i
  • povećanje obima zdravih mišića kod hipotrofija (smanjenih mišića).
ULTRAZVUČNA TERAPIJA

Ultrazvučna terapija radi na principu mehaničkih, toplotnih, fizičko-hemijskih i neurorefleksnih dejstava ultrazvučnih talasa na ljudski organizam. U fizikalnoj medicini ona se primenjuje kaoterapija za otklanjanje bola uzrokovanog povredom tetiva i ligamenata ili bolesti kao što su reumatoidni artritis, herpes zoster, ankilozirajući spondilitis,kokcigodinija (bol u trtičnoj kosti), neuralgija i keloidi. Pored toga, ultrazvučna terapija je izuzetno efikasna i kao terapija za uklanjanje ožiljaka.

Ultrazvučna terapija koja se obavlja u našoj ordinaciji efikasna je za:

  • otklanjanje bolova,
  • povećavanje lokalne cirkulacije, smanjenje otoka i depozita kalcijuma u sluznim kesama,
  • otklanjanje zapaljenja,
  • smanjivanje spazma (grča) mišića i
  • poboljšavanje rastegljivosti ožiljačnog tkiva te uklanjanje ožiljaka.
MAGNETOTERAPIJA

Fizikalna terapija koja ima pozitivne biološke efekte na organizam, priznata u svetu i zemlji, ali nije mnogo poznata jeste magnetoterapija. Ova vrsta terapije daje izuzetno dobre rezultate u tretmanu peloma (fraktura) kostiju, upalnih i hroničnih degenerativnih bolesti. Okupljajući se na oštećenim ćelijama u organizmu, ubrzavajući cirkulaciju i metabolizam niskofrekventni magnetni talasi ih leče i utiču na njihovo zarastanje.

Magnetoterapija se koristi u terapiji povreda i bolesti kao što su:

  • lezije mekih tkiva (opekline, kontuzije, distorzije),
  • sporo zarastanje preloma (fraktura),
  • degenerativni reumatizam, upalni reumatizam i fibromialgični reumatizam,
  • aseptična nekroza kosti,
  • lažni zglob (pseudoartroza) itd.
LASERSKA TERAPIJA

Laserska terapija je izuzetno efikasna kao antiupalni, regenerativni biostimulišući ianalgetski tretman. Ona radi na principu stimulacije sinteze kolagena čime se ubrzava zarastanje rana, ublažava bol, smanjuju otoci, ožiljačna tkiva i pozitivno deluje na imuni sistem.

Laserska terapija se najčešće koristi kao:

  • terapija istegnuća i rapture tetiva, mišića i ligamenata,
  • terapija upale tetiva,
  • terapija hematoma,
  • terapija sluznih vreća (bolno rame, teniski i golferski lakat) i
  • terapija za zarastanje opekotina i postoperativnih rana smanjujući stvaranje fibroznog tkiva.

Laserska terapija se koristi kako za uklanjanje akutnog bolamigrenozna i neuralgična glavobolja, lumboishialgija, brahialgija, postherpetična fizioterapeuti, tako i za otklanjanje hroničnih bolova – bol u vratu i krstima, bol u zglobovima, tetivama imišićima.

FOTOTERAPIJA

Fototerapija se zasniva na primeni nejonizujućeg elektromagnetnog zračenja za otklanjanje bolova i lečenje različitih vrsta bolseti. Fototerapijom se znatno smanjuju bolovi, stimuliše prokrvljenost i smanjuju zapaljenja u organizmu. Za lečenje fototerapijom koriste se posebno izrađene lampe čija se svetlost uperi u mesto koje je pod tretmanom.

AKUPUNKTURA

Terapija otklanjanja bola i lečenja bolesti putem izuzetno tankih iglica koje se zabadaju pacijentima u tačno određene (akupunkturne) tačke na koži naziva se akupunktura. Nakon što se dijagnostikuje uzrok problema (bola ili bolesti), fizijatar određuje akupunkturni kanal koji će biti tretiran. Na osnovu pravilne dijagnostike određuju se dužina trajanja terapije kao i njena dinamika.

Precizno postavljanje iglica u akupunkturne tačke u našem telu dovodi do uspostavljanja balansa u organizmu, njegovog izlečenja i podmlađivanja.

Akupunktura se koristi za lečenje povreda mekog tkiva, mišićnog spazma, iščašenja, za otklanjanje postoperativnih bolova, otklanjanje glavobolja, migrene, neuralgije,pareze, periferne neuropatije, išijasa, smrznutog ramena, teniskog lakta,osteoartritisa, lumbaga i dr.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Radislav 29. јула 2018. 22:04
Vaša ocena

Sve pohvale veoma stručnim fizijatrima.

Vesna K. 29. јула 2018. 22:02
Vaša ocena

Odlaskom na terapije smanjio mi se bol u leđima. Divni ste!!!!