Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Krstin:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Krstin Novi Sad

Adresa:
Đorđa Nikšića Johana 7,
21000 Novi Sad
Telefon:
064 12...Klik za prikaz celog broja

Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Fizijatrijski pregled, EMNG pregled, fizikalna terapija,rehabilitacija, kućni pregled fizijatra.
Kliknite za veću sliku - Pregled fizijatra
Pregled fizijatra
Kliknite za veću sliku - EMNG pregled
EMNG pregled
Kliknite za veću sliku - Fizikalna terapija
Fizikalna terapija
Kliknite za veću sliku - Rehabilitacija
Rehabilitacija

Bolna stanja i ograničena pokretljivost mogu biti posledica grenetike, ali su u današnje vreme podstaknuti i modernim načinom života, uz puno stresa, a malo fizičke aktivnosti. Nepravilno držanje, višečasovno sedenje uz računar, neprestana žurba i nervoza dodatno doprinose da sve veći broj ljudi pati od glavobolja, hroničnih bolova u leđima ili ekstremitetima, mišićne napetosti, iskrivljene i bolne kičme itd.

Fizikalna medicina i rehabilitacija oblasti su u kojima se pacijentima može mnogo pomoći i smanjenjem bola i otežane pokretljivosti uticati na kvalitet života. Stručna pomoć fizijatra daje izuzetne rezultate i nakon povreda glave, zglobova, mišića, kod pacijenata sa neurološkim oboljenjima, nakon moždanog udara i u mnogim drugim stanjima koja nose bol i oslabljenu pokretljivost.

Za sve pacijente kojima je potreban fizijatar u Novom Sadu, otvorena su vrata Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Krstin. U njoj će Vas dočekati dr Aleksandra Krstin, fizijatar, a usluge koje obavlja su specijalistički pregled fizijatra, EMNG pregled, rehabilitacioni tretman, fizikalna terapija, akupunktura.


PREGLED FIZIJATRA

Specijalistički pregled fizijatra neophodan je kako bi se ustanovilo trenutno stanje pacijenta koji pati od bolova, reumatskih oboljenja, povreda, posttraumatskih stanja. Nakon informacija o vrsti i lokalizaciji tegoba, koje pacijent ima, obavlja se fizijatrijski pregled i detaljna procena bolesnika.

Ukoliko je potrebno, lekar specijalista fizijatar će tražiti izveštaje lekara drugih specijalnosti, nalaze laboratorijskih analiza, nalaze RTG-a, magnetne rezonance i sl. ili će uputiti pacijenta na odgovarajuća ispitivanja ili preglede. Ukoliko je dijagnoza jasna, fizijatar će savetovati adekvatno odgovarajuće lečenje, sa ciljem da se pacijent oslobodi bola, ograničavajućih pokreta i neprijatnosti.

Ukoliko je pacijent teško pokretljiv ili ima izuzetno jake bolove, moguće je obaviti kućni pregled fizijatra.


EMNG PREGLED

EMNG pregled može ustanoviti oboljenje perifernog nervnog sistema ili mišića. Preporučuje se u dijagnostici radikulopatija (oštećenja kičmenih korenova), motornih i senzornih neuropatija, pleksopatija (brahijalni, lumbalni pleksus), polineuropatija (dijabetesna, toksična i slično), miopatija (urođenih i stečenih mišićnih bolesti), te oboljenja neuromišićne spojnice (Myastenia gravis).


Elektromioneurografski pregled predstavlja ispitivanje provodljivosti perifernih nerava površnom elektrodom i analiziranje uzorka u pojedinim mišićima tokom njihove aktivnosti koncentričnom iglenom elektrodom.


FIZIKALNA TERAPIJA

Fizikalna terapija izuzetno je učinkovita ukoliko imate povrede zglobova, mišića ili ligamenata, razne vrste bolova (uključujući i glavobolje) ili reumatska oboljenja. U procedure fizikalne terapije spada kineziterapija (vežbe koje se sprovode pod stalnim nadzorom terapeuta), laseroterapija, magnetoterapija, ultrazvučna terapija, TENS, infraruž terapija, te sve vrste elektroterapije. Terapija se sprovodi na najmodernijem BTL uređaju sa vakuum elektrodama.


REHABILITACIJA

Rehabilitacija je potrebna posle povreda lokomotornog sistema, povreda glave, nakon moždanog udara, kod hroničnih progresivnih neuroloških oboljenja (npr. multipla skleroza), kod postojanja hroničnih oboljenja zgloba kuka i kolena (artroze), nakon operacija ugradnje proteze, kod problema sa kičmom praćenih bolovima, kao i svih drugih akutnih i hroničnih bolnih stanja.

 

U slučaju potrebe, obavlja se i davanje lekova pacijentima. Lekovi se daju u vidu injekcije (intramuskularno), infuzije (intravenski) ili direktno u oboleli zglob (intraartikularno).

Broj otvorenih strana ovog meseca: 41
Ukupno: 1211
Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas