Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Oftalomološka ordinacija Svetlost - SP:
Oftalomološka ordinacija Svetlost - SP
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Oftalomološka ordinacija Svetlost - SP Novi Sad

Adresa:
Jevrejska 4,
21000 Novi Sad
Telefoni:
021 66...Klik za prikaz celog broja
063 21...Klik za prikaz celog broja

Oftalmološki pregled, određivanje dioptrije za naočare i sočiva, merenje očnog pritiska, pregled očnog dna, kompjutersko vidno polje, OCT oka, pahimetrija.
Kliknite za veću sliku - Oftalmološka ordinacija
Oftalmološka ordinacija
Kliknite za veću sliku - Oftalmološke usluge
Oftalmološke usluge
Kliknite za veću sliku - Oftalmološki pregled
Oftalmološki pregled
Kliknite za veću sliku - Oftalmolog dr Svetlana Popović
Oftalmolog dr Svetlana Popović
Kliknite za veću sliku - Pregled oftalmologa
Pregled oftalmologa
Kliknite za veću sliku - Očna ordinacija
Očna ordinacija
Kliknite za veću sliku - Određivanje dioptrije
Određivanje dioptrije
Kliknite za veću sliku - OCT, pahimetrija, kompjutersko vidno polje
OCT, pahimetrija, kompjutersko vidno polje

Oslabljen vid, kao i bilo koji drugi problem sa očima, svakako otežava naše svakodnevne obaveze, dok uživanje u zadovoljstvima umanjuje. Dobar vid je nešto što se, kod većine ljudi, podrazumeva, dok ne počnemo da ga gubimo...

Srećom, danas postoje očna pomagala čijim korišćenjem se postiže vrlo kvalitetan vid, ali je neophodno da određivanje dioptrije obavi stručnjak, jer čak i mala odstupanja od dobre dijagnoze mogu da naprave problem. Nakon očnog pregleda, potrebno je odabrati adekvatne naočare ili kontaktna sočiva, gde je pomoć stručnjaka takođe neprocenjiva.

Oftalomološka ordinacija Svetlost - SP pruža sve oftalmološke usluge na jednom mestu i time štedi Vaše dragoceno vreme koje biste izgubili odlazeći sa jednog mesta na drugo, u potrazi za pregledom, dioptrijskim staklima ili sočivima, ramom koji Vam najbolje stoji... Ova očna ordinacija u Novom Sadu otvorena je odmah pored očne optike Popović, koja je već dugi niz godina podrška Novosađanima u postizanju kvalitetnog vida.

Ovim je vlasnica ordinacije i optike, oftalmolog dr Svetlana Popović, ponudila sugrađanima kompletnu uslugu provere zdravlja očiju i vida, uz mogućnost naručivanja dioptrijskih stakala, kontaktnih sočiva i odabira dioptrijskom rama. Na jednom mestu obavićete sve, od osnovnog pregleda očiju, do dobijanja očnog pomagala!


PREGLED OFTALMOLOGA

Osnovni oftalmološki pregled je osnova svake dalje dijagnostike vida i trebalo bi da ga, s vremena na vreme, obavi svaka osoba. Neodložno je da se očni pregled obavi čim se primete bilo kakvi problemi sa vidom, kao i glavobolje, vrtoglavice i sl.

Osnovnim oftalmološkim pregledom obuhvaćeno je ispitivanje vidne oštrine, određivanje dioptrije za naočare ili sočiva, merenje očnog pritiska i pregled očnog dna na usku zenicu. Ukoliko oftalmolog primeti postojanje nekog problema, vrši se širenje zenica i kompletna dijagnostika koja je potrebna.


MERENJE OČNOG PRITISKA

Merenje očnog pritiska posebno je važno zbog rezultata koji mogu ukazati na postojanje glaukoma. Glaukom je, poznato je, najčešći razlog koji dovodi do slepila. Zato bi svi pacijenti koji su kratkovidi, dijabetičari, imaju druge očne bolesti i oni u čijim porodicama postoje osobe sa glaukomom morali redovno da dolaze na ovaj pregled. Može se obavljati kontaktno i bezkontaktno.


PREGLED OČNOG DNA

Pregled očnog dna je još jedan od izuetno važnih pregleda u dijagnostici vida. U ordinaciji Svetlost, pregled očnog dna je uključen u osnovni oftalmološki pregled, ali može se zakazati i samo i samostalno. Kod kratkovidih osoba obavezan je na svake dve godine.
Direktna i indirektna oftalmoskopija daje nam uvid u stanje očnog dna, krvnih sudova, žute mrlje i periferije mrežnjače.


KOMPJUTERSKO ODREĐIVANJE VIDNOG POLJA  I PAHIMETRIJA

Kompjutersko vidno polje služi za ispitivanje perifernog vida. Ovaj pregled je dragocen u ispitivanju glaukoma i neuroloških oboljenja (tumori, aneurizme, multipla skleroza itd).

Pahimetrija je merenje debljine rožnjače, od koje zavisi vrednost očnog pritiska, a takođe se primenjuje za dijagnostiku glaukoma.

Svako ko se suočio sa lošim vidom zna kakva je dragocenost videti jasno i precizno. Ljubazno i stručno osoblje ordinacije Svetlost SP potrudiće se da svoj vid sačuvate ili nadoknadite, koliko god je to moguće.

Broj otvorenih strana ovog meseca: 39
Ukupno: 2550
Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas