Oftalmološki pregled, određivanje dioptrije za naočare i sočiva, merenje očnog pritiska, pregled očnog dna, kompjutersko vidno polje, OCT oka, pahimetrija.

Svetlost – SP 5 3 Dostavite Vašu Ocenu
5,00
OCENA
3
BROJ GLASOVA
10
GODINE SARADNJE
STANDARD
PAKET

Radno vreme

Ponedeljak

09 - 15H

Utorak

13 - 19H

Sreda

09 - 15H

Četvrtak

13 - 19H

Petak

09 - 15H

Subota

Neradna

Nedelja

Neradna

Adresa

Naša Adresa:

Pavla Papa 1, Novi Sad

Autobuske linije:

4, 5, 14

Kako do nas
Kontaktirajte firmu

Korisne informacije

Mogućnost zakazivanja

Paćanje karticom

Svetlost - SP

Oslabljen vid, kao i bilo koji drugi problem sa očima, svakako otežava naše svakodnevne obaveze, dok uživanje u zadovoljstvima umanjuje. Dobar vid je nešto što se, kod većine ljudi, podrazumeva, dok ne počnemo da ga gubimo…

Srećom, danas postoje očna pomagala čijim korišćenjem se postiže vrlo kvalitetan vid, ali je neophodno da određivanje dioptrije obavi stručnjak, jer čak i mala odstupanja od dobre dijagnoze mogu da naprave problem. Nakon očnog pregleda, potrebno je odabrati adekvatne naočare ili kontaktna sočiva, gde je pomoć stručnjaka takođe neprocenjiva.

Oftalomološka ordinacija Svetlost – SP pruža sve oftalmološke usluge na jednom mestu i time štedi Vaše dragoceno vreme koje biste izgubili odlazeći sa jednog mesta na drugo, u potrazi za pregledom, dioptrijskim staklima ili sočivima, ramom koji Vam najbolje stoji… Ova očna ordinacija u Novom Sadu otvorena je odmah pored očne optike Popović, koja je već dugi niz godina podrška Novosađanima u postizanju kvalitetnog vida.

Ovim je vlasnica ordinacije i optike, oftalmolog dr Svetlana Popović, ponudila sugrađanima kompletnu uslugu provere zdravlja očiju i vida, uz mogućnost naručivanja dioptrijskih stakala, kontaktnih sočiva i odabira dioptrijskom rama. Na jednom mestu obavićete sve, od osnovnog pregleda očiju, do dobijanja očnog pomagala!

OFTAMOLOG PREGLED

Osnovni oftalmološki pregled je osnova svake dalje dijagnostike vida i trebalo bi da ga, s vremena na vreme, obavi svaka osoba. Neodložno je da se očni pregled obavi čim se primete bilo kakvi problemi sa vidom, kao i glavobolje, vrtoglavice i sl.

Osnovnim oftalmološkim pregledom obuhvaćeno je ispitivanje vidne oštrine, određivanje dioptrije za naočare ili sočiva, merenje očnog pritiska i pregled očnog dna na usku zenicu. Ukoliko oftalmolog primeti postojanje nekog problema, vrši se širenje zenica i kompletna dijagnostika koja je potrebna.

MERENJE OČNOG PRITISKA

Merenje očnog pritiska posebno je važno zbog rezultata koji mogu ukazati na postojanje glaukoma. Glaukom je, poznato je, najčešći razlog koji dovodi do slepila. Zato bi svi pacijenti koji su kratkovidi, dijabetičari, imaju druge očne bolesti i oni u čijim porodicama postoje osobe sa glaukomom morali redovno da dolaze na ovaj pregled. Može se obavljati kontaktno i bezkontaktno.

PREGLED OČNOG DNA

Pregled očnog dna je još jedan od izuetno važnih pregleda u dijagnostici vida. U ordinaciji Svetlost, pregled očnog dna je uključen u osnovni oftalmološki pregled, ali može se zakazati i samo i samostalno. Kod kratkovidih osoba obavezan je na svake dve godine.
Direktna i indirektna oftalmoskopija daje nam uvid u stanje očnog dna, krvnih sudova, žute mrlje i periferije mrežnjače.

KOMPJUTERSKO ODREĐIVANJE VIDNOG POLJA  I PAHIMETRIJA

Kompjutersko vidno polje služi za ispitivanje perifernog vida. Ovaj pregled je dragocen u ispitivanju glaukoma i neuroloških oboljenja (tumori, aneurizme, multipla skleroza itd).

Pahimetrija je merenje debljine rožnjače, od koje zavisi vrednost očnog pritiska, a takođe se primenjuje za dijagnostiku glaukoma.

Svako ko se suočio sa lošim vidom zna kakva je dragocenost videti jasno i precizno. Ljubazno i stručno osoblje ordinacije Svetlost SP potrudiće se da svoj vid sačuvate ili nadoknadite, koliko god je to moguće.

Ostale usluge u ordinaciji:

Anomaloskopija
Anomaloskopija služi za ispitivanje defekta u kolornom vidu (daltonizam), pri čemu se određuje anomalni koeficijent. Pregled je neophodan za profesionalne vozače i određena zanimanja.

OCT (okularna koherentna tomografija)
OCT pregled oka je histološki presek rožnjače, očnog živca i sloja nervnih vlakana oko očnog živca. Obavlja se kod oboljenja žute mrlje kod bolesti gde dolazi do oštećenja nervnih vlakana.

Ovu ordinaciju možete pogledati i na sajtu oftalmolog Svetlost SP.

Vaša Ocena

Ostavite recenziju

Opšti utisak
Objavljivanje ...
Vaša ocena je uspešno poslata
Molimo vas da popunite sva polja
Captcha check failed
Jovana 5. новембра 2020. 10:13
Vaša ocena

Dr Svetlana Popović je vrhunski lekar!
Moja preporuka… ?

milan 25. септембра 2019. 09:51
Vaša ocena

odlična usluga odlična cena

Nema 1 sledećih ocena Pogledaj Sledeće Ocene