Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Floorexperts doo - prodaja podnih obloga

Veleprodaja i maloprodaja podnih obloga – gotovih parketa, laminata, plute i linoleuma – i pratećih materijala. Preko 400 vrsta podova sa svih kontinenata. Više o firmi Floorexperts doo - prodaja podnih obloga

PIP doo - proizvodnja tortilja

Proizvodnja tortilja, tortilje za slatko i slano. Recepti za tortilje sa mesom, povrćem i voćem. Originalna meksička tortilla. Slani i slatki integralni keks. Više o firmi PIP doo - proizvodnja tortilja

Homemade with love - slatki i slani ketering

Slatki i slani ketering za sve proslave. Domaći kolači, posni kolači, koktel peciva, posna slana peciva. Besplatna dostava za Novi Sad. Povoljne cene keteringa. Više o firmi Homemade with love - slatki i slani ketering

Upoznajte Srbiju

Obnova manastira Bešenovo

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Najstariji manastir na Fruškoj gori, manastir Bešenovo, posle sedamdeset godina, konačno se diže iz pepela. Zahvaljujući dobrim ljudima iz zemlje i iz inostranstva, manastir počinje svoj novi život.

Obnova manastira Bešenovo


Obnova manastira Bešenovo je započeta. Na mestu ostataka nekadašnjeg manastira, koji je porušen u drugom svetskom ratu, urađena su arheološka istraživanja, izliveni su novi temelji, izgrađena je manastirska kuća, zvonik i prva ploča. U nedelju, 20. oktobra, episkop sremski Vasilije osveštao je tek izlivene temelje manastira.

Obnova manastira Bešenovo


Prva pomoć je stigla od pravoslavnih vernika iz zemlje i iz inostranstva, a kako je planirano, radovi bi trebali da se nastave na proleće, zidanjem manastirske crkve. Za nastavak tih radova potrebna je veća količina cigle, kao i drugi građevinski materijal, a sve se finansira upravo iz onog što stiže od priložnika. Iguman manastira Bešenovo je Otac Arsenije, koji je i profesor bogoslovije.

Manastir Bešenovo je manastir Srpske Pravoslavne Crkve, iz 13 veka i nalazi se u Bešenovačkom Prnjavoru, u Sremu, blizu Sremske Mitrovice. Ktitor ovog manastira je kralj Dragutin, a manastirska Crkva je posvećena Arhanđelima Gavrilu i Mihajlu.

Ako ste u prilici da date prilog i učestvujete u obnovi manastira, detaljnije se informišite na stranici  Manastir Bešenovo.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas