Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

K&H Dental doo

Zubotehnički i stomatološki materijal, aparati za zubotehničke laboratorije, opremanje, nabavka, ugradnja, montaža i servis opreme, obuka za početnike. Više o firmi K&H Dental doo

Škola stranih jezika My School

Škola stranih jezika, kursevi engleskog, nemačkog, italijanskog, francuskog, španskog i ruskog jezika. Priprema za FCE, CAE, CPE. Konverzacija na prvom mestu. Više o firmi Škola stranih jezika My School

Advokatska kancelarija Deljanin

Advokatska kancelarija Deljanin, u kojoj advokatske usluge pružaju advokati Dragana i Aleksandar Deljanin. Pravna pomoć, zastupanje, sastavljanje ugovora itd. Više o firmi Advokatska kancelarija Deljanin

Putovanja

Novi vinski podrum vinarije Aleks

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Sremski Karlovci će od 1. maja 2012. godine biti bogatiji za još jedan vinski podrumpodrum vinarije Aleks! On se nalazi u Ulici Petrovaradinska br.5. Samo ime vlasnika, Nenada Bermeta Alekse Ratkovića, govori o tome da je podrum drugačiji od drugih. To je podrum – vidikovac, jer se nalazi na vrhu brda, a po lepom vremenu lepa sa njega se mogu videti i Dunav i deo Bačke. Do podruma se može doći i iz pravca Novog Sada, na prvom skretanju, ali i iz centra Karlovaca, od česme Četiri lava, preko Ulice Patrijarha Rajačića, pored lovačkog doma, i preko mostića, a sve uzbrdo, dolazi se do podruma.

Vinski podrum vinarije Aleks


Novootvoreni podrum je jedan od većih u Karlovcima. Sam objekat je napravljen 1882. godine, a prvobitni vlasnik je bio dobro stojeći Nemac, koji je posedovao i vinograd. Iznad podruma je kuća u kojoj je stanovao  i gledajući danas, sve iza te kuće prostirao se njegov vinograd. Međutim, vreme je prošlo i sada se to isparcelisalo i novi vlasnici, koji su kupili podrum 1962. godine, su na parceli na kojoj se nalazio vinograd, raskrčili ga i podigli dve kuće.

Za sada, podrum je samo delimično pripremljen i spreman za prijem gostiju samo u prvom delu veličine 50m2. Zamišljen kao svojevrstan show room, ima šank, i prostor na kojem su izložena pića. Ovaj deo služiće isprva i za degustaciju, ali pre svega za one ljubitelje rakije i vina koji žele da kupe piće. Veličina prostora omogućava da se u njemu održavaju raznovrsne fešte, a etno stil, i dosta drveta i starih stvari, daje ovom prostoru potrebnu toplinu. Vlasnik je zamislio da se u ovom delu nađu i neki zaboravljeni vinski predmeti, ispod kojeg će biti pločica sa imenom darodavca i porodice iz koje predmet potiče, i na taj način bude deo potencijalnog muzeja inspirisanog vinom.

Drugi deo podruma biće opremljen tako da ugosti 60 posetilaca, da mogu da sednu, da se posluži i švedski sto, i pružaće mogućnosti za raznorazne varijante gurmanskih zadovoljstava, a sve začinjeno mirisima i ukusima ambijenta vinskog podruma.

U vinskom podrumu će moći da se degustiraju svi proizvodi Vinarije Aleks: rakije, vina belog i crvenog, gamea i rizlinga, i bermeta, ali i kvalitetna pića drugih poznatih proizvođača.

U planu je da se uz vina i rakije nađu karlovački kuglofi i med, kulen, sa Zlatibora ili Bačkog Petrovca, te Serdarski sir Baneta Vukovića, kao i pikantni kozji sir u maslinovom ulju sa desetak trava. Cene degustacija će ići od 500 dinara, i nju je uračunata degustacija dve rakije, četiti vrste vina, i dva bermeta, između proba biće hleba, sira, jabuka. Cena će se nadograđivati u zavisnosti da li će se degustirati uz sremački doručak, paprikaš itd. Zvanično radno vreme rada podruma će biti od 9 do 18 časova, ali lako ga je produžiti. Ponedeljak će biti neradni dan, pošto ponedeljkom u Sremskim Karlovcima ništa ne radi.

Ukoliko želite da posetite ovaj jedinstveni vinski podrum ili saznate više o kvalitetnim vinima i rakijama, kontaktirajte vinariju Aleks.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas