Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Bourjois - kozmetički salon

Kozmetički tretmani, lečenje akni, čišćenje lica bez bola i crvenila, tretmani protiv bora, nega lica i tela, masaža, mezoterapija, uvećanje usana, botox. Više o firmi Bourjois - kozmetički salon

Vinarija Aleks sutr

Proizvodnja i prodaja vina, rakije i gorkog likera. Vino Bermet Aleks, Game, Vranac i Rizling, pelinkovac Ljiljin Listić, medovača, voćna rakija od maline. Više o firmi Vinarija Aleks sutr

Digitalno snimanje zuba DentalScan

Digitalno snimanje zuba, kostiju lica i vilica. OPT snimanje zuba, telerendgen zuba, temporomandibularni zglobovi, dentalni radiogram, 3D snimanje zuba. Više o firmi Digitalno snimanje zuba DentalScan

Ludi svet

Neobični lekovi

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Otkako je bolesti, ljudi pokušavaju da ih nadmudre i izleče raznim metodama. Neko se besomučno kljuka raznoraznim tabletama, neko se uzda samo u prirodne preparate, a određeni broj osoba koristi i prilično čudne načine, ne bi li se rešile svog problema. Neobični lekovi koristili su se kroz sve istorijske epohe, ali neki od njih su i dan danas aktuelni.

Bizarni lekovi


Verovatno Vam, kada pomislite na čudne metode lečenja, prvo na opamet pada čuveno puštanje krvi ili stavljanje pijavica. Koliko god ove metode delovale neprivlačne, postoje oni koji se i dalje kunu u njihovu delotvornost. Čak se i neki savremeni naučnici zalažu da se ovi načini lečenja vrate u upotrebu. Dame, ali i gospoda, koji su početkom 20. veka želeli da se oslobode viška kilograma, često su posezali za pantljičarama, nesvesni pravog efekta ovog leka.

Još bizarniji lek od ovih su larve muva, koje se, koliko god to nezamislivo bilo, koriste za zarastanje rana. Radi se o muvama zunzarama, koje jedan velški doktor gaji, jer se hrane mrtvim ćelijama i ubijaju bakterije otporne na antibiotike. Takođe, za ovu svrhu odavno su poznati lek i crvi.

U nekim narodima ranije su bili vrlo popularni lekovi kao što su veprova mast, zmijsko mleko ili mokraća novorođenčeta ili nevine devojke. Istina je da se urin u mnogim delovima sveta i dalje koristi kao kozmetičko sredstvo. Na Tajlandu se mamurluk leči jedenjem škorpije, a u Kini veruju da ispijanje zmijske krvi oslobađa od stomačnih tegoba.

Čudni lekovi, neobični lekovi


Ipak najneverovatnije zvuči podatak da su žene pedesetih godina prošlog veka koristile sredstva za dezinfekciju sanitarija za higijenu intimnih delova, koja su se čak reklamirala i kao kontraceptivna sredstva. U ovom periodu bio je popularan i pesticid DDT, koji je izazivao efekte poput ekstazija.

Pored čudnih lekova, ima i onih koji na prvu pomisao nisu čudni, ali su im efekti više nego zapanjujući. Takav je Anafranil, antidepresiv koji izaziva orgazam svaki put kada zevnete, ali i mnoge druge tabblete i pilule, koje možda leče bolest za koju su prepisane, ali izazivaju razne neprijatnosti: od neprestanog zujanja u ušima, izobličavanja zvuka i slike do promene ponašanja.

Svakodnevno smo svedoci da nam čak i lekari preporučuju zanimljive načine za rešenje medicinskih problema, na primer masturbacija protiv glavobolje, votka protiv neprijatnog mirisa nogu, izolir traka protiv bradavica, ljuska krompira umesto zavoja...

Kada nešto boli, čovek je sklon da poveruje u svašta i isproba i ono št inače ne bi. U svakom slučaju, dobro razmislite i raspitajte se pre nego što odlučite koji ćete lek koristiti.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas