Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Stomatološka ordinacija Dr Olja Kalem

Stomatološka ordinacija, stomatološke usluge, specijalnost ortodoncija. Estetska stomatologija, protetika, oralna hirurgija, dentalni turizam. Više o firmi Stomatološka ordinacija Dr Olja Kalem

Kairos - specijalistička ORL ordinacija

Otorinolaringološka ordinacija Kairos, lečenje bolesti uva, nosa i grla, ORL specijalistički pregledi. Dijagnostika i terapija bolesti paranazalnih šupljina. Više o firmi Kairos - specijalistička ORL ordinacija

Klub borilačkih sportova Vojvodina-Veletabak

Klub borilačkih sportova, kontaktni borilački sportovi: Muay Thai (tajlandski boks), kik boks (ful kontakt, lou kik, K-1, semi kontakt, lajt kontakt) i savate. Više o firmi Klub borilačkih sportova Vojvodina-Veletabak

Za porodicu

Naučite norveški, švedski i druge strane jezike -

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Znanje stranih jezika donosi višestruku korist, od mogućnosti sporazumevanja sa strancima, do napredovanja u poslu. Široko govorno područje koje obuhvataju engleski, francuski ili ruski jezik, doprinelo je da poznavanje bar jednog od ovih jezika mora da krasi i Vašu poslovnu biografiju. Međutim, učenje jezika koji nisu toliko rasprostranjeni nosi neku posebnu draž. Ukoliko želite da se po nečemu ipak razlikujete od većine, odaberite jezike kao što su švedski, norveški ili japanski.

VirtualniGrad

Početni kursevi norveškog, švedskog, japanskog, ruskog, francuskog i engleskog jezika koje organizuje škola stranih jezika Life college, doprineće da Vaše znanje odabranog jezika bude Vaša evidentna prednost. Upis na ove kurseve je u toku, pa se što pre javite i rezervišite svoje mesto.

Norveški jezik je izuzetno zanimljiv, na prvo slušanje pomalo neobičan jezik, koji je prošao kroz mnoge reforme, da bi konačno dostigao oblik u kojem se danas koristi. Interesantno je da ovaj skandinavski, germanski jezik indo-evropskog porekla, postoji u dve pisane varijante. Kada ga budete naučili, vrlo lako ćete se sporazumevati i na švedskom jeziku.

Kada budete počeli da otkrivate tajne koje krije norveška kultura, bićete fascinirani. Tada će Vam i ova zemlja, sa jednim od najviših standarda na svetu, biti puno bliža. Poželećete da posetite njene fascinantne fjordove ili posmatrate jedinstvenu pojavu kao što je polarna svetlost. Oduševićete se zdravim norveškim specijalitetima, u kojima dominira soljena i sušena riba, a priče o vikinškim osvajanjima prikazaće Vam njenu istoriju na jedan uzbudljiviji način.

VirtualniGrad

Švedski jezik je vrlo izražajan i melodičan. Može Vam se učiniti da je težak za izgovor, ali ga nije teško naučiti. Kada savladate osnovne pojmove, tada će Vam i ostali skandinavski jezici biti razumljiviji, a posebno norveški.

Švedska kultura sadrži čitavo jedno bogatstvo iz različitih oblasti, od književnosti do filmskog stvaralaštva. Upravo iz ove zemlje došla nam je Astrid Lindgren, čija Pipi Dug Čarapa i danas očarava decu širom sveta. To je i postojbina čuvenog Nobela, stoga se ovde dešava i dodela Nobelove nagrade. Filmska umetnost bila bi posve drugačija bez Ingmara Bergmana i Grete Garbo, koji su potekli baš iz Švedske, a o muzičkom doprinosu grupe ABBA izlišno je pričati. Ako se odlučite da posetite Švedsku, uživaćete u jelima kao što su haringe u sosu, puding od lososa, supa od piva, ostrige, šumski plodovi, gljive, džemovi od brusnice, divljač.

Pronađite svoju inspiraciju, novo interesovanje, odskočnu dasku ili način da maštu obistinite. Činjenica da imate nešto što drugi nemaju više je od vrline, potpunije od zadovoljstva. Ovakav pomak možete ostvariti na jednostavan način, kucajući na prava vrata, vrata škole stranih jezika Life college.Ostali članci


© 2002-2016. - PanonSoft d.o.o. Novi Sad
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja