Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

My Home Company doo

Proizvodnja i prodaja montažnih kuća. Montažne kuće, termo i zvučna izolacija, ušteda energije do 70%, ključ u ruke. Čvrsta gradnja - zidane niskoenergetske kuće. Više o firmi My Home Company doo

Muzička radionica DO RE MI

Violina, harmonika, gitara, flauta, klavir, sintisajzer. Nastava se odvija kroz brižljivo kreirane programe za različite uzraste. Više o firmi Muzička radionica DO RE MI

Rođendaonica Dečije ćoše

Rođendaonica Dečije ćoše je rođendaonica za decu, tinejdžere i odrasle, sa opuštenom i otkačenom atmosferom, rok i disko muzikom. Rođendaonice Novi Sad. Više o firmi Rođendaonica Dečije ćoše

Mesta i predeli sveta

Najviši vodopad na svetu - Anđeoski vodopad

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Anđeoski vodopad ili Salto Ángel se nalazi u Nacionalnom parku Kanajma u Venecueli. Zanimljiv lokalni naziv za planinu iz koje teče vodopad je Auyan Tepui ili Đavolja planina, a vrh vodopada je nazvan Đavolja usta. Trenutni naziv Anđeoski vodopad je tako ekstremno suprotan.

Anđeoski vodopad Angle Falls, Venecuela


Vodopad je visok 979 metara metara i predstavlja impresivan prizor. Sa ovih, skoro, 1000 metara, 807 metara čini slobodan pad vode. Vodopad je toliko visok da za vreme oblačnih dana posetioci ne mogu da vide sam vrh, pa izgleda kao da voda dolazi pravo sa neba, što čini naziv potpuno opravdanim.

Međutim, Anđeoski vodopad nije dobio svoje ime iz tog razloga. Vodopad je postao poznat pre manje od sto godina, kada ga je zvanično otkrio američki avijatičar po imenu James Crawford Angel, po kojem je i dobio naziv - Angel Falls.

Crawford je prvi put ugledao vodopad 1933. godine. Ponovo se vratio da ga potraži i dokaže njegovo postojanje 1937. godine, kada je zaista i uspeo da ga nađe, ali je sleteo na blatnjavu uzvisinu, nakon čega je avion blago potonuo i nije bilo  moguće da uzleti.

Najviši vodopad na svetu, Anđeoski vodopad, Venecuela


Džejms je bio sa svojom suprugom i Venecuelancem Gustavom Henijem. Srećom po Džejmsa, Gustavo je dobro poznavao okolinu i uspeo je da ih, nakon 11 dana, dovede do Kamarate. Stigli su umorni i gladni, ali nisu prestajali da pričaju o najvećem vodopadu na svetu. Godine 1970. Džejmsov avion je pronađen, izvučen helikopterima i sada se nalazi u Muzeju avijacije u Marakaju. Na vrhu vodopada se nalazi replika aviona za turiste.

Ukoliko žele, turisti u razgledanje kreću iz jednog od sela u okolini vodopada. Najčešće su to Kanaima, Kavak i Kamarata. Pa, iako su ova sela najbliža vodopadu, ipak je potrebno nekoliko dana hoda da bi se do njega i došlo.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas