Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

ShiponS ad - prodaja bele tehnike

Veleprodaja i maloprodaja bele tehnike. Bela tehnika: peći, veš mašine, zamrzivači, frižideri, televizori, kućni aparati, elektroinstalacioni materijal. Više o firmi ShiponS ad - prodaja bele tehnike

Auto stakla Ivanić doo

Auto stakla, auto glass servis, servisiranje stakla na automobilima, autobusima i kamionima. Brza i kvalitetna popravka, zamena i ugradnja auto stakla. Više o firmi Auto stakla Ivanić doo

Parketar Đukić szr - parketarske usluge

Parket servis, parketari u Novom Sadu. Parketarske usluge: postavljanje novog parketa, hoblovanje starog parketa, postavljanje laminata, izrada mozaika. Više o firmi Parketar Đukić szr - parketarske usluge

Mesta i predeli sveta

Nacionalni park Hohe Tauern, najveći prirodni rezervat na Alpima

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Najveći nacionalni park u Centralnoj Evropi, Hohe Tauern, prostire se na tri pokrajine u Austriji – Tirol, Salzburg i Kärnten. Nacionalni park Hohe Tauern je nastao 1981. godine kao prvi Nacionalni park u Austriji i dostiže opseg preko 1.856 km.

Hohe Tauer, najveći prirodni rezervat na Alpima


Prirodna blaga ovog parka su vrhovi Grosslockner i Grossvenediger, drevno zemljište Rauris šuma i gromoglasni Krimml vodopadi. Putovanje preko visokog Alpskog puta Grosslockner vodi do visine od 1.448 m, i kroz različite klimatske zone.

Zamislite sebe kako stojite na sred Hohe Tauern Nacionalnog parka, u sred kristalnog belog dana, okruženi nekim od najlepših planina u Austriji. Ovaj park je najveći Nacionalni park u Austriji, od ukupnih sedam, i najveći prirodni rezervat na Alpima. Među njima, velelepni Grosslockner, jedan je od najviših vrhova na Alpimai nalazi se iznad Tauern planine, na visini od preko 3.700 m.

U Nacionalnom parku prostiru se mnogobrojne doline, kao što su dolina Pinzgau, Pongau i Lungau (pokrajina Salzburg), Isel i podnožje doline Lienz (pokrajina Kärnten).

Hohe Tauern, prvi Nacionalni park u Austriji


Na startnoj tački nalazi se parking sa posetioce i table sa informacijama, dok se detaljnije informacije mogu dobiti u Info centru Nacionalnog parka i lokalnim turističkim institucijama.

Često i šumski putevi u ovom parku vode do dolina: pristupačni su šetačima, ali ne i za vožnju. Međutim, ovde se mogu naći odlične usluge organizovanog prevoza. Zanimljivo iskustvo je istraživanje parka u pratnji nacionalnog rendžera ili vodiča.

U letnjem periodu (od jula do septembra) širok spektar tura za obilaske, koji traju od pola dana do nekoliko dana, su redovna ponuda. U zimskoj sezoni (od sredine decembra do Uskrsa) alpinistima stoji na raspolaganju bezbroj staza koje vode do zadivljujućih planina, ali je najbolje upustiti se u to u pratnji planinarskog ili skijaškog vodiča.

Hohe Tauern, najveći nacionalni park u Centralnoj Evropi


Stara gotička crkva St. Vincent je popularna turistička destinacija zbog svoje lokacije na samom koraku austrijskog najvišeg vrha Grosslockner.

Falkenstein dvorac, koji se prostire nad dolinom Möll blizu Obervellach-a, zbog svoje lokacije izgleda kao dvorac iz bajki.

Alpe-Adria-staza je nova zvezda u evropskom nebeskom planinarenju na duge staze. Direktno sa Grosslockner planine ruta počinje svežim visokim planinskim predelom stena i leda, kroz pejzaž ispunjen svetlošću iznad pokrajine Kärnten preko italijanskog regiona Friuli i Slovenije, i konačno pronalazi svoje odredište u ribarskom selu Muggia na obali Jadranskog mora.

Nacionalni park Hohe Tauern, alpski kozorog


Jedna trećina ukupne biljne vrste u Austriji i oko 10.000 životinjskih vrsta živi u Hohe Tauern Nacionalnom parku. Među životinjskim vrstama su divokoza, alpski mrmot, suri orao, alpski kozorog i žutoglava kostoberina.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas