Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Poliklinika Pekić

Internističko-kardiološka ordinacija, dermatologija, hirurgija, alergo testovi, laboratorija, ultrazvuk srca i ostalih organa. Laserski tretmani lica i tela. Više o firmi Poliklinika Pekić

Anafarm d.o.o. Beograd - proizvodnja dijetetskih suplemenata

Proizvodnja dijetetskih suplemenata i dijetetske hrane. Dijetetski suplementi - dodaci ishrani, vitamini i minerali. Kapsuliranje, tabletiranje i pakovanje. Više o firmi Anafarm d.o.o. Beograd - proizvodnja dijetetskih suplemenata

3M Electric - postavljanje elektroinstalacija

Postavljanje novih i prepravke postojećih elektroinstalacija, ugradnja rasvete, gromobrana, ozvučenja, alarma, video nadzora, telefonska i antenska instalacija. Više o firmi 3M Electric - postavljanje elektroinstalacija

Moda

Muški modni detalj - marama oko vrata

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Marama ili tanak šal, vezani oko muškarčevog vrata, doživeli su veliki come back u poslednjih nekoliko godina, pa je, samim tim, muško odevanje postalo zanimljivije i kreativnije. Čak i oni momci koji nimalo ne prate modne trendove, nabavljaju bar po jednu ešarpu za oko vrata, kako bi svoj izgled učinili modernijim. Način na koji se vezuje marama, izbor boja i dezena, kao i materijala, svakodnevne odevne kombinacije lako može učiniti interesantnim.

Muške marame, modni detalj


Marama ili šal mogu biti samo nonšalantno prebačeni preko jednog ramena ili vezani u strog čvor. U zavisnosti od prilike, ali i od toga kako želite da delujete, uz kakvu garderobu ovaj modni detalj nosite, odaberite i način nošenja. Ležerni muškarci, koji žele da naglase svoju individualnost, slobodu i umetničku crtu, najčešće samo obese šal oko vrata ili sa samo jednim krajem prebačenim preko ramena.

Za razliku od nehajnog prebacivanja, dozu elegancije, pa i glamura, daje šal ili marama vezana u klasičan čvor. Šalom se može ušuškati na kaubojski način, preko košulje, kaputa, pa čak i odela. Nekada je dovoljno da samo krupni čvor proviruje iz košulje, dok je ostatak marame poguran unutra, a dozu šika uneće usko maramče vezano tik uz vrat. Određeni materijali dobro idu i uz sportski stil.

Muška marama, muški modni detalj


Ovo su najčešći načini vezivanja šala ili marame, a postoje i drugi, originalni načini, koje oni retki kreativci i alternativci, u čijem odevnom stilu marama nije ništa novo, veoma dobro znaju. Ovakvi muškarci najčešće se bave umetničkim zanimanjima i svojom garderobom žele da pokažu da su drugačiji, pa neretko ponesu i neubičajene, prilično smele uzorke.

Za one koji se teško opredeljuju za nešto novo, najbolje je da nabave maramu neutralne, tamne boje, kao što su crna ili antracit siva, a od uzoraka najsigurniji izbor su jednobojne, dvobojne ili na pruge u dve boje. Ovo je idealna varijanta i za poslovni look, dok za neobaveznije situacije možete vezati maramu u kontrasnoj boji od majice (sakoa, košulje).

Vedrije boje i neuobičajene printove ostavite za slobodno vreme, a ovakvi asesoari više su nego dovoljni da Vas prikažu kao osobu od stila, koja zna šta hoće. Naravno, ukoliko boje iskombinujete sa ostatkom odeće, a materijale sa dobom godine.

Marama, šal, ešarpa za muškarce


Što se izbora materijala tiče, najčešće ćete naći pamučne marame, ali se nose i lanene i svilene marame, kao i tanki trikotažni šalovi. Ne postoji muška kolekcija koja ne sadrži muške marame i šalove, jer su ih kreatori poslednjih godina uspeli vratiti na velika vrata. Takođe, interesantne, a uglavnom povoljne modele možete naći u indijskim radnjama i umetničkim ateljeima.

Ležerno, frajerski, hrabro, umetnički... odaberite svoj modni imperativ za sledeću modnu sezonu i pokažite da i Vi vodite računa o svojoj pojavi. Marama, ešarpa ili šal su najlakši način da svaki muškarac šarmira na svoj način. Uostalom, pogledajte poznate zavodnike (Bred Pit, Dejvid Bekam, Džoni Dep), čiji je omiljeni modni detalj upravo - marama.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas