Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

London Pub

Lokal u centru sa domaćom atmosferom, najbolji asortiman točenog piva, nastupi bendova, domaći i strani rok, akustične svirke. Pizze, sendviči, roštilj, salate. Više o firmi London Pub

Specijalna oftalmološka bolnica Vidar - Orasis Swiss

Novo - skidanje dioptrije od -15 do +5 laserom. Hirurgija katarakte, operacija glaukoma, laser i operacije mrežnjače. Lečenje svih vrsta očnih bolesti. Više o firmi Specijalna oftalmološka bolnica Vidar - Orasis Swiss

Helen Doron - Škola engleskog jezika za decu

Kursevi engleskog jezika za decu od 3 meseca do 14 godina, po internacionalnoj Helen Doron metodi učenja engleskog jezika kao maternjeg. Engleski jezik za bebe. Više o firmi Helen Doron - Škola engleskog jezika za decu

Muzika i koncerti

Mlade nade jazz-a iz Istre u džez klubu Wheels - 19.11.2011

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Jazz scena u Novom Sadu, u subotu, 06. novembra 2010. godine, ponudiće Vam jednu sjajnu vožnju do muzičke scene susedne nam Hrvatske, jer iz Istre stižu gosti: Dina, Olja i Zvjezdan uz pratnju Miroslava Karlovića iz Beograda, na bubnjevima. Nijedan ljubitelj džeza ne bi trebalo da propusti ovo veče pod nazivom Mlade nade jazz-a iz Istre, a posebno što će se sve dešavati u omiljenom klubu Jazz Club Wheels.

Mlade nade jazz-a iz Istre u jazz club Wheels, VirtualniGrad


Biografije jazz umetnika

Dina Rizvić

Rođena je 08. juna 1993. godine u Puli i ima 17 godina. Prvi kontakt sa muzikom bio je u šestoj godini. Uskoro nakon toga upisala je kurs sintisajzera u osnovnoj muzičkoj školi Matko Brajša Rašan u Labinu, kod profesora Marijana Atanaskovića. Nakon završenog kursa, upisala je prvi razred klavira u klasi profesorke Melite Lasek, uz koju je postigla dobre rezultate na takmičenjima i raznim koncertima klasične muzike.

Neki od uspeha su: 2. nagrada na međunarodnom takmičenju u Trstu ARS NOVA, 2005.godine; 3. nagrada na 2. međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Zagrebu Zlatko Grgošević i diploma na istoimenom takmičenju. Nastupala je na brojnim koncertima od kojih je najznačajniji Festival mladih pijanista u Varaždinu, u maju 2005 godine.

Takođe, sa 9 godina bila je na seminaru u Grožnjanu kod profesorke Manane Kandelaki koja ju je pozvala u Rusiju na dalje školovanje. Nakon završene osnovne škole upisala je srednju školu Mate Blažina, u Labinu, smer opšte gimnazije, i u Puli srednju muzičku školu Ivan Matetić Ronjgov, smer udaraljke u klasi profesora Vedrana Vojnića, kurs/školu Vocal Studio Maraton koju vodi poznati riječki muzičar Olja Dešić u Rijeci – smer pevanje. Na leto 2009. i 2010 godine bila je polaznik letnje jazz škole u Grožnjanu Jazz is back! gde se upoznala i imala čast da uči i svira sa mnogim profesionalnim muzičarima koji su predavali, kao što su Emil Spanyi koji je predavao klavir i teoriju, Howard Curtis – bubnjevi, Ines Reiger – pevanje, Ante Gelo – gitara, Ewald Oberleitner – bas, Lasse Lindgren – truba i voditelj Boško Petrović sa kojim je nastupala na raznim koncertima u Grožnjanu, Rovinju, Kranju (SLO) i Zagrebu, a nedavno je snimljen zajednički album izabranih polaznika iz letnje škole pod nazivom Sky over Grožnjan pod vođstvom Boška Petrovića u izdanju Croatia Records-a. Prvu pesmu My Dream napisala je sa 10 godina, a kasnije je napisala i tekst na hrvatskom, zatim sa 13 godina snimila istoimenu pesmu u Rijeci u studiju Olje Dešića koji potpisuje aranžman za pesmu. Trenutno priprema album koji će se sastojati od autorskih pesama za
koje je sama pisala muziku i tekst, a Olja Dešić je aranžer i producent. U Studiju Maraton snimljen je prvi singl pod nazivom Bez poraza, za koji je snimljen i video spot za istomenu pesmu, ovih dana izlazi i drugi singl Za tebe u izdanju Croatia Records.

Prateći bend:

Zvjezdan Ružić

Rođen je 21. juna 1988. godine, u Rijeci. Trenutno pohađa četvrtu godinu na jazz konzervartorijumu u Klagenfurtu, gde se školuje u klasi profesora Roba Bargarda (NY). Član je Olja’zz banda, Jazziane Croatice, sarađuje sa Denisom Razumovićem na snimanju novoga albuma i aktuelan je u drugim jazz i pop projektima. Godine 2010. dobitnik je nagrade Status u kategoriji Mlade nade jazz-a.

Olja Dešić

Muzičar. Kompozitor i aranžer, pevač, instrumentalista. Intenzivno se bavi muzičkom produkcijom, pedagoškim radom i organizacijom, a dugi niz godina svira u bendu Neno Belan i Fiumens i vodi Olja’zz band.

Miroslav Karlović na bubnjevima, VirtualniGrad


Podrška celoj priči: Miroslav Karlović na bubnjevima

Miroslav Karlović je jedan od najboljih pedagoga u bubnjarskom svetu, čovek čiji su inspirativni metodi i kvalitet informacija od velikog značaja za muzički put pojedinca. Svima koji žele da nauče nešto, pogotovo iz domena postavke na instrumentu, tehnike, balansa, zvuka i sličnih (a bitnih) osnova za dalji rad na bubnjevima, ova osoba nudi neprikosnoveno znanje. Predaje na odseku za udaraljke FMU u Beogradu, daje privatne časove i, pored svega ili pre svega, je izuzetno inteligentan i plemenit, kako kažu tinejdžeri, studenti, apsolventi... Svi koji su imali doticaj sa njim.

Da, definitivno nemojte da propustite Mlade nade jazz-a iz Istre u džez klubu Wheels!


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas