Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Bus Computers doo

Računari, fiskalne kase, monitori, štampači - prodaja i servis, potrošni materijal. Poslovni programi; robno i finansijsko računovodstvo, obračun zarada. Više o firmi Bus Computers doo

Pan Knjiga doo

Izdavačka kuća, prodaja i dostava knjiga; rečnici, kuvari, knjige za decu, enciklopedije, istorija, umetnost, zdravlje, medicina, priručnici, beletristika. Više o firmi Pan Knjiga doo

Poliklinika Dr Brana Kovačević

Poliklinika Dr Brana Kovačević. Kardiologija, doppler krvnih sudova, holter, ultrazvuk. Endokrinologija i dermatovenerologija. Prevencija tromboze. Više o firmi Poliklinika Dr Brana Kovačević

Za porodicu

Minđuše za bebe i devojčice

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Kada je preporučljivo deci bušiti uši? Kod koga je najbezbednije odvesti dete na bušenje ušiju i zašto? Na koji način nikako ne bušiti uši bebama? Kakve minđušice za devojčice odabrati? Ovo su pitanja kojih se dotaknu bezmalo svi roditelji koji imaju kćerke. Kada se informišete o ovoj tematici, možete pogledati izvanredan izbor minđuša za bebe i devojčice zlatare Šandol, u Novom Sadu.

Minđuše za bebe, zlatara Šandol


Bušenje ušiju bebama i maloj deci

Bušenje ušiju kod beba i dece se obavlja sterilisanim pištoljem za bušenje ušiju, od strane iskusnog lica, kako se uho ne bi inficiralo. Savet roditeljima je da se najpre dobro informišu ko to provereno dobro radi i na koji način, jer je važno da sve bude sterilisano. Preporuka je da dete na bušenje ušiju odvedete kod zlatara ili u lekarsku ordinaciju koja među uslugama ima i ovu.

Nikako se ne preporučuje bušenje ušiju deci na način na koji se to nekada radilo - iglom koja se steriliše u plamenu. lekari upozoravaju da na taj način mnogo češće dolazi do infekcije ušiju.

Minđuše za devojčice, zlatara Šandol


Nakon bušenja ušiju, važna je posebna nega. Minđušicu treba lagano okretati, kako rupica ne bi zarasla. Blago crvenilo se rešava brisanjem povidon jodom ili nekim sličnim preparatom. Potrebno je da se koristi antibiotska mast, da bi rana zarasla bez svraba i da se ne inficira.

Ukoliko se par dana nakon bušenja ušiju kod dece javi otok, svrab ili crvenilo na tom delu uha, potrebno je izvaditi minđušicu i odvesti dete kod lekara.

Pedijatri savetuju da minđušice za devojčice budu od plemenitog metala, kako bi se smanjila mogućnost alergijskih reakcija na nikl, pa čak i na srebro. Plemeniti metali sterilišu okolinu i definitivno su najbezbedniji, stoga se preporučuje da za bebe i male devojčie odaberete zlatne minđušice.

Takođe, sve više pedijatara preporučuje da prve minđuše devojčice počnu da nose od treće godine, jer pre toga postoji rizik da dete skida minđušice i povredi uho. Takođe, kod beba se nisu još formirale rese, pa je zato uvek krivo bušeno ako se buši bebama. Najčešće i same devojčice požele da probuše uši i nose minđuše, kada napune 3, 4 ili 5 godina.

Zlatne minđuše za devojčice, zlatara Šandol


Zlatne minđuše za devojčice

Zlatara Šandol, Novi Sad, koja se nalazi u centru grada, u Železničkoj ulici, ima odličan asortiman nakita za decu. Stigle su nove kolekcije i kod njih možete naći:

  • minđuše za devojčice od žutog zlata
  • minđuše za devojčice od belog zlata
  • lančiće, priveske i narukvice za devojčice

Ova renomirana zlatara sa višedecenijskim iskustvom obavlja i bušenje ušiju sterilisanim pištoljem deci od 3 godine starosti i vrlo rado će pomoći da Vašem detetu ovo ne bude traumatično, već prijatno iskustvo.

Kontakt podatke i više informacija o celom asortimanu nakita naći ćete na prezentaciji Zlatara Šandol.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas