Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Bus Computers doo

Računari, fiskalne kase, monitori, štampači - prodaja i servis, potrošni materijal. Poslovni programi; robno i finansijsko računovodstvo, obračun zarada. Više o firmi Bus Computers doo

Poliklinika Uromedica

Urologija, ginekologija, kardiologija, gastroenterologija, endokrinologija, nefrologija, fizikalna medicina, onkologija, vaskularna hirurgija, opšta hirurgija. Više o firmi Poliklinika Uromedica

Aura Light doo - prodaja Led rasvete

Prodaja Led rasvete. Plafonska rasveta, ugradna rasveta, neonska rasveta, stone lampe, ulična rasveta, reflektori, baštenska rasveta, senzori. Led rasveta. Više o firmi Aura Light doo - prodaja Led rasvete

Za lakše poslovanje

Konsekutivno i simultano prevođenje

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Konsekutivno prevođenje potrebno je na manjim radionicama i radnim grupama, okruglim stolovima, poslovnim sastancima, dok se simultano prevođenje koristi za potrebe većih prezentacija, sajmova, međunarodnih seminara, konferencija... Firma Proverbum, koja se bavi svim vrstama prevoda, za konsekutivni i simultani prevod angažuje isključivo iskusne prevodioce.

Konsekutivno prevođenje


Konsekutivno i simultano prevođenje zahteva ne samo perfektno znanje stranog jezika, već i  posebnu veštinu, brzinu, koncentraciju, snalažljivost. Zato konsekutivni ili simultani prevodilac mora da bude osoba koja je iskusna, rečita, brza i visprena.

Suština konsekutivnog i simultanog prevođenja jeste prevod misli i ideja, a ne prevod reči i jezičkih konstrukcija. Da bi prevodilac uspešno razumeo, a zatim reprodukovao misli i ideje govornika na drugom jeziku, mora pažljivo slušati govornika, a za to je potrebna koncentracija, volja, izdržljivost i iskustvo.

Svi prevodioci iz Proverbuma su prilagodljivi, fleksibilni i brzi zahvaljujući bogatom iskustvu. I pored toga, govornik mora imati u vidu da prevodilac hvata beleške i neophodno je da pravi pauze kako bi prevodilac mogao uspešno da prenese poruke.

Simultano prevođenje


Prevodilačke usluge Proverbum-a čine prevodi sa engleskog, nemačkog i slovenačkog na srpski i obrnuto.

Za Vaše poslovne sastanke, prezentacije, seminare i ostale događaje, obezbedite prevodioca koji će Vas predstaviti u najboljem svetlu. Jer, od toga zavisi kako će Vas drugi videti, ali i naredni poslovni potezi Vaših partnera, saradnika, klijenata.

Kontaktirajte Proverbum za konsekutivno i simultano prevođenje.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas