Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Lingua - škola stranih jezika

Škola stranih jezika, standardni i intenzivni kursevi engleskog, nemačkog, španskog, italijanskog, francuskog, portugalskog, norveškog, danskog i ruskog jezika. Više o firmi Lingua - škola stranih jezika

Sil Club - čudesno žbunje

Čudesno žbunje, prodaja sadnica. Listopadna biljka turkmenistanski sil (Ulmus pumila ssp.arborea). Idealna živa ograda koja raste godišnje i do 1.2-1.4 metra. Više o firmi Sil Club - čudesno žbunje

SZR Bravarija Mušicki

Izrada svih vrsta metalnih konstrukcija kao što su: hale, kapije, ograde, stepeništa, terase, police, regali. Uslužno savijanje, sečenje plazmom i izrada cevi. Više o firmi SZR Bravarija Mušicki

Kontinenti i države

Koliko brzo raste populacija u svetu?

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Populacija u svetu trenutno raste po stopi od oko 1,15% godišnje. Prosečna godišnja promena stanovništva se procenjuje na preko 77 miliona.

Godišnja stopa rasta dostigla je svoj vrhunac krajem 1960-ih, kada je bila 2% i više. Stopa naraštaja je zato skoro prepolovljena od njenog vrhunca sa 2,19 %, koji je postignut 1963. godine, na trenutnih 1,15%.

Koliko brzo raste populacija u svetu?, VirtualniGrad


Godišnja stopa rasta je trenutno u opadanju i predviđa se da će nastaviti da pada u narednim godinama, ali tempo promene u budućnosti je neizvestan. Trenutno, procenjuje se da će biti manje od 1% do 2020. godine, a manje od 0,5% do 2050. godine.

To znači da će svetska populacija nastaviti da raste u 21. veku, ali sporije u odnosu na nedavnu prošlost. Svetska populacija je udvostručena (100% povećanje) za 40 godina, od 1959. godine (3 milijarde) do 1999. godine (6 milijardi). Trenutno se procenjuje da je potrebno još 42 godine da bi dostiglo porast za još 50%, da bi dostiglo 9 milijardi stanovnika do 2042. godine.

Predviđanja Ujedinjenih nacija ukazuju da će se svetska populacija približno stabilizovati na broju nešto iznad 10 milijardi stanovnika posle 2200. godine.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas