Privreda Grada

Prijavite Firmu

Izdvajamo iz privrede

Menjačnica Tačka str

Menjačnica, otkup, prodaja deviza, konvertor valuta, kursna lista, stimulativni kursevi za veće sume novca. Zamena eura, kuna, funti, dolara, bosanskih maraka. Više o firmi Menjačnica Tačka str

Jupiter Tours - turistička agencija

Turistička agencija, turistička putovanja. Turistički aranžmani za letovanja, zimovanja, ekskurzije, kongresni turizam. Rezervacija avio karata. Više o firmi Jupiter Tours - turistička agencija

Stomatološka ordinacija Gorddent

Lečenje bolesti zuba, dečija stomatologija, protetika, lečenje paradontoze,oralna hirurgija, ortidincija, estetska stomatologija. Više o firmi Stomatološka ordinacija Gorddent

Kuvar

Koktel: Kubanski mohito (mojito)

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Kuba je rodno mesto osvežavajućeg napitka mojito, iako je tačno poreklo ovog opšte poznatog koktela predmet rasprave. Jedna priča nas vodi u 16. vek i vezuje mohito za piće El Drakue, koje je prvobitno pravljeno od, prethodnika ruma, aguardiente-a. Zatim, oko 1650. godine, rum postaje široko dostupan. Nana, limeta i šećer su bili korisni u prikrivanju oštrog ukusa koje nosi to alkoholno piće. Iako ovo piće nije dobilo naziv mohito u tom trenutku, originalna kombinacija sastojaka je ostala.
Koktel: Kubanski mohito (mojito)
Koktel: Kubanski mohito (mojito)Koktel: Kubanski mohito (mojito)Koktel: Kubanski mohito (mojito)Koktel: Kubanski mohito (mojito)Koktel: Kubanski mohito (mojito)
Mojito je tradicionalno kubansko piće od šest sastojaka: beli kubanski rum, sok limete, šećer šećerne trske, soda-voda ili gazirana voda, sveža nana i izlomljeni led. Kubanski originalni recept koristi mentu ili Ierba Buena, koje je veoma popularno na ostrvu.

Sadržaj:

- 3 listića sveže nane (mente)
- 2 kašike šećera
- lomljeni led
- 45 gr belog ruma
- soda-voda
- 3 kašike svežeg soka od limete (zeleni limun)
Koktel: Kubanski mohito (mojito), VirtualniGrad
Prvi dodatak koji se oseti je menta. Upotreba mente pruža osvežavajuću senzaciju na jeziku i usnama dok se pije i to je deo onoga što od ovog pića čini izuzetno osvežavajući napitak. Drugi je rum, koji napitku daje blagi udarac i uravnoteženost. Limeta gasi žeđ svojom kiselošću, za kojom većina ljudi žudi kada je toplo. Ako je moguće, koristite meksičku limetu, idealnu za ovo piće, jer ona pruža oštar ukus. Takođe, dobar beli rum, kao što je Havana Club (star 3 godine) će doprineti autentičnosti ukusa, ali bilo koji beli rum može biti zamena. Jednostavan sirup, koji se koristi za koktele, umesto zrnastog šećera koji se ne rastvara dobro u hladnom napitku, će dati Vašem mohitu odličan ukus.
Priprema:

Prilikom pripreme mohita, stavite listiće nane, šećera i sok od limete u čašu od 2 dl. Koristite drveni tučak za koktele i nežnim pokretima ih izgnječite. Dodajte izlomljeni led sa rumom, promešajte i prelijte soda-vodom. Ukrasite listićima nane, slamčicom i servirajte.

Ovaj odličan letnji koktel, osim što je izvrsnog ukusa i podiže raspoloženje, daje Vam dodatnu snagu i u zimskim danima, jer limun je dobar saveznik Vašeg imuniteta, a u kombinaciji sa rumom ima još moćnije dejstvo.

Slični članci

Ostali članci


© 2002-2014. VirtualniGrad.com - PanonSoft d.o.o. Novi Sad
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja