Privreda Grada

Prijavite Firmu

Izdvajamo iz privrede

Inter Maks doo - oprema za kuhinje

Oprema za kuhinje, materijal za stolare, sudopere, aspiratori, ručkice, šrafovi, okovi za nameštaj, oprema za kuću i ugostiteljske objekte. Više o firmi Inter Maks doo  - oprema za kuhinje

Euro Tim doo - ovsena kaša, vitamini AD 3 Omega 3, Koenzim Q10

Dijetetski suplementi: Koral kalcijum, Taheebo aktiv kapsule. Zdrava hrana: Ovsena kaša, sojino mleko, fruktoza, dekstroza. AD3 vitamini Omega 3, koenzim Q10. Više o firmi Euro Tim doo - ovsena kaša, vitamini AD 3 Omega 3, Koenzim Q10

DS Pneumatik doo – pneumatika i hidraulika

Rezervni delovi za pneumatiku i hidrauliku, prodaja po povoljnim cenama. Remont pneumatike i hidraulike. Pneumatski cilindri, priključci, razvodnici, creva itd. Više o firmi DS Pneumatik doo – pneumatika i hidraulika

Kuvar

Koktel: Kubanski mohito (mojito)

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Kuba je rodno mesto osvežavajućeg napitka mojito, iako je tačno poreklo ovog opšte poznatog koktela predmet rasprave. Jedna priča nas vodi u 16. vek i vezuje mohito za piće El Drakue, koje je prvobitno pravljeno od, prethodnika ruma, aguardiente-a. Zatim, oko 1650. godine, rum postaje široko dostupan. Nana, limeta i šećer su bili korisni u prikrivanju oštrog ukusa koje nosi to alkoholno piće. Iako ovo piće nije dobilo naziv mohito u tom trenutku, originalna kombinacija sastojaka je ostala.
Koktel: Kubanski mohito (mojito)
Koktel: Kubanski mohito (mojito)Koktel: Kubanski mohito (mojito)Koktel: Kubanski mohito (mojito)Koktel: Kubanski mohito (mojito)Koktel: Kubanski mohito (mojito)
Mojito je tradicionalno kubansko piće od šest sastojaka: beli kubanski rum, sok limete, šećer šećerne trske, soda-voda ili gazirana voda, sveža nana i izlomljeni led. Kubanski originalni recept koristi mentu ili Ierba Buena, koje je veoma popularno na ostrvu.

Sadržaj:

- 3 listića sveže nane (mente)
- 2 kašike šećera
- lomljeni led
- 45 gr belog ruma
- soda-voda
- 3 kašike svežeg soka od limete (zeleni limun)
Koktel: Kubanski mohito (mojito), VirtualniGrad
Prvi dodatak koji se oseti je menta. Upotreba mente pruža osvežavajuću senzaciju na jeziku i usnama dok se pije i to je deo onoga što od ovog pića čini izuzetno osvežavajući napitak. Drugi je rum, koji napitku daje blagi udarac i uravnoteženost. Limeta gasi žeđ svojom kiselošću, za kojom većina ljudi žudi kada je toplo. Ako je moguće, koristite meksičku limetu, idealnu za ovo piće, jer ona pruža oštar ukus. Takođe, dobar beli rum, kao što je Havana Club (star 3 godine) će doprineti autentičnosti ukusa, ali bilo koji beli rum može biti zamena. Jednostavan sirup, koji se koristi za koktele, umesto zrnastog šećera koji se ne rastvara dobro u hladnom napitku, će dati Vašem mohitu odličan ukus.
Priprema:

Prilikom pripreme mohita, stavite listiće nane, šećera i sok od limete u čašu od 2 dl. Koristite drveni tučak za koktele i nežnim pokretima ih izgnječite. Dodajte izlomljeni led sa rumom, promešajte i prelijte soda-vodom. Ukrasite listićima nane, slamčicom i servirajte.

Ovaj odličan letnji koktel, osim što je izvrsnog ukusa i podiže raspoloženje, daje Vam dodatnu snagu i u zimskim danima, jer limun je dobar saveznik Vašeg imuniteta, a u kombinaciji sa rumom ima još moćnije dejstvo.

Ostali članci


© 2002-2014. VirtualniGrad.com - PanonSoft d.o.o. Novi Sad
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja