Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Baby shop Sandra sztr

Baby shop Sandra, butik garderobe i opreme za bebe i decu, maloprodaja i veleprodaja, fiksni pozicioner za bezbedno spavanje bebe, igračke za malu decu. Više o firmi Baby shop Sandra sztr

Bata Pežo - riblja čarda

Riblja čarda na Dunavu, riblja čorba, riba, morski plodovi, jela ispod sača, specijaliteti sa roštilja. Organozacija proslava i poslovnih ručkova. Više o firmi Bata Pežo - riblja čarda

Medicinska laboratorija Lin Lab

Mikrobiološka laboratorija obavlja sve analize. Bakteriološki brisevi, alergološki, brzi testovi, virusologija, biohemijske i imunološke analize. Povoljno! Više o firmi Medicinska laboratorija Lin Lab

Mesta i predeli sveta

Kefalonija - ostrvo za moderne Robinzone

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Najveće grčko ostrvo u Jonskom moru, Kefalonija, impresionira mnoštvom prelepih plaža različitog izgleda: od onih egzotičnih sa finim, mlečnim peskom i tirkiznim morem, preko dugih plaža sa crvenim ili crnim peskom, do malih, divljih plaža zlatne boje, sa obiljem zelenila. Toplo, čisto more, umereno mediteranska klima i blag vetar koji rashlađuje i kad je najtoplije, svrstavaju odmor na Kefaloniji u pravo hedonističko uživanje.

Kefalonija, plaža Mirtos


Odmor na Kefaloniji najviše će se dopasti onima kojima je dosta gužve, koji vole izolovane plaže i uživaju u divljoj, netaknutoj prirodi, ali i arheološkim zanimljivostima, obzirom da je Kefalonija imala burnu istoriju (postoji teorija da se ostaci Odisejeve palate nalaze upravo ovde).

Čarobna Kefalonija nalazi se južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa, a zauzima površinu od 688 km2. Glavni grad ostrva je Argostoli, a drugi po veličini Liksuri. Oba gradića su šarmantna i živopisna, prepuna prodavnica, restorana, kafea. Obalom dominiraju fascinantni zalivi i rtovi, a postoje i brojne otvorene pećine ispunjene vodom, u kojima se turisti mogu provozati čamcima (najpoznatije su Melisani i Drogarati).

Kefalonija, grčko ostrvo


Bila bi šteta na Kefaloniji ostati nekoliko dana na istom mestu. Za obilazak ostrva svakako se preporučuje rent-a-car, kako bi se uživalo na što više različitih plaža. Kopno je brdovito, ali su putevi odlični, pa je vožnja pravo uživanje. Usput ćete videti maslinjake, pašnjake (nije retkost da se sretne koza na putu), šarmantna seoca i, naravno, idilične morske predele sa malim, zabačenim plažama.

Plaža na Kefaloniji koju ne treba zaobići je uvala Mirtos (Myrthos beach), koju ćete prepoznati sa razglednica i koja ima najveću primesu egzotike, sa belim oblucima i morem u prelivajućim nijansama tirkizno plave i zelene. Vredi okupati se i na plaži Antisamos, na kojoj je sniman film Mandolina kapetana Korelija, gde ćete videti najkristalnije čistu morsku vodu koju možete zamisliti. Lepe su i plaže Petani, Ksi, Makris Gialos, Trapezaki, Skala, uvala Vatsa...

Kefalonija, odmor na Kefaloniji


Obiđite poluostrvo Asos, sa ostacima venecijanske tvrđave iz 16. veka i malim plažama bez gužve i buke. Pitoreskni gradić Fiskardo, poznat kao Sen Trope Kefalonije, idealan je za ručak ili kafu sa pogledom na marinu prepunu jahti. Osećaćete se kao deo svetskog džet seta.

Najpoznatiji manastir na Kefaloniji je Sveti Gerasimus, blizu kojeg se nalazi vinarija u kojoj se proizvodi čuveno kefalonijsko vino - robola, koje vredi degustirati i kao suvenir poneti. Pored robole, uživaćete i u kefalonijskoj feti, a u restoranima Vas očekuju musake i odlični specijaliteti od morske ribe.

Kefalonija, Grčka


Poseban doživljaj su celodnevna krstarenja oko okolnih ostrva, kao što su Itaka, Odisejeva postojbina ili Skorpios, Onazisovo ostrvo.

Oduševiće Vas opijajući miris mediteranskog rastinja, koji se intenzivira noću, ljubaznost ostrvljana, bezbednost (krađa i prekršaja gotovo i da nema) i mogućnost da se, bez gužve i buke, razbaškarite na nekim od najlepših plaža na svetu.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas