Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Inkom doo - gasni kotlovi i oprema

Gasni kotlovi, kotlovi na čvrsto gorivo. Prodaja gasnih kotlova, projektovanje i ugradnja gasnih instalacija. Tehnički gasovi za zavarivanje, freoni i klime. Više o firmi Inkom doo - gasni kotlovi i oprema

Štamparija MBM Plas

Štamparija, štampanje knjiga, priprema, štampa i dorada časopisa, kataloga, kalendara, plakata i brošura, binderisanje. Finalna dorada štamparskih proizvoda. Više o firmi Štamparija MBM Plas

My Home Company doo

Proizvodnja i prodaja montažnih kuća. Montažne kuće, termo i zvučna izolacija, ušteda energije do 70%, ključ u ruke. Čvrsta gradnja - zidane niskoenergetske kuće. Više o firmi My Home Company doo

Mesta i predeli sveta

Karneval u Loulé

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Jedan od najvećih i najpopularnijih karnevalskih događaja dešava se u Portugaliji, u gradu Loulé u centralnom delu grada Algarve. Sa istorijom koja seže unazad više od 100 godina, Loulé karneval je najznačajniji događaj u gradskom kalendaru i svake godine privlači na hiljade posetioca iz celog Algarve-a. Karneval ima religijske korene, ali moderno vreme zahteva od ovog događaja da obezbedi svakome dobar provod tokom tri dana parade i žurki. Među mnogim događajima ovog šarolikog festivala je Bitka Cveća i parada, koji uključuju plesače u kostimima jarkih boja, ukrašene pokretne podijume i papir-maše modele.
Karneval u Loulé
Karneval u Loulé, PortugalijaKarneval u LouléKarneval u LouléKarneval u LouléKarneval u Loulé
Grad Loulé se pretvara u podijum slavne karnevalske proslave, koja se dešava 14, 15 i 16. februara. Kao jedan od najstarijih karnevalskih parada u zemlji, povorka ima različitih tema svake godine. Hiljade ljudi željnih zabave se sastaje na bulevaru José Costa Mealha između 15 i 18 časova i posmatra paradu od petnaest amblemskih splavova, zabavaljačkih grupa, škole sambe i gigantske lutke, kako bi učestvovali u opštem osećanju radosti.

Teme, vezane za tradicionalni fado, iluzioniste, balet, sambu ili flamenko, dočaravaju jarke boje podijuma i kostima. Kreativnost i originalnost umetnika se ističe u šarolikoj proslavi, a kao i uvek, politička, društvena i sportska satira zabavlja masu.

Sa temom Svet šou biznisa, karneval u Loulé oduševljava gledaoce svake godine, uz defile ispunjen muzikom, bojama i radošću. Oko petnaestak lepo dekorisanih podijuma i politička satira još više uzdižu događaj. Škola plesa Samba da Abrigada redovno nastupa na Loulé karnevalu, paradirajući sa stotinama učesnika, kao što su muzičari i plesači, a svake godine je jedna od glavnih atrakcija. Takođe, tu su i brazilske samba plesačice koje dodaju senzualnost.

Nema sumnje da ste upoznati sa Karnevalom ili Mardi Gras svečanosti koja se održava u Riju, Veneciji, Nici, Nju Orleansu i ostalim mestima. Oni su vesela eksplozija čulnosti, neposredno pred uskršnji post, ali da li ste znali da se slični, manje ekstravaganti, festivali održavaju u malim gradovima širom sveta? Upravo, jedan od njih se održava u Loulé i ne smete ga nikako propustiti.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas