Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Aleksandar Inženjering doo

Prodaja i servis mernih instrumenata, merenje električnih veličina, osvetljaja i luminanse, buke, vibracija, mikroklime, prašine, E/M zračenja. Više o firmi Aleksandar Inženjering doo

Kozmetički salon Tina - S

Kozmetički tretmani lica i tela. Tretmani Bioptron lampom. Masaža, pedikir, manikir. Trajna šminka, japansko iscrtavanje obrva, nadogradnja svilenih trepavica. Više o firmi Kozmetički salon Tina - S

Hobi i sport

Kako ukloniti naslage kamenca

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Kao posledica grejanja vode na vodovodnim instalacijama i u sistemu za grejanje vode nastaje vodeni kamenac. Tada sistem nepotrebno troši dodatne količine energije kako bi zagrejao vodu i kamenac, a usled stvaranja naslaga protočnost u sistemu je smanjena. Bojler ili aparat za kafu počeće grgljati i sve sporije zagrevati vodu. Naslage kamenca skupljaju se i na slavinama i tako stvaraju neugledne mrlje. Kako ih delotvorno odstraniti?

Zvuk grgljanja i šuštanja iz grejalice za vodu (bojleru ili aparatu za kafu) dobar su znak da se u spremniku vode nakupio kamenac.

Kako bi ga uklonili, potrebno je na neko vreme zaustaviti protok vruće vode kroz sistem. Celi postupak čišćenja relativno je jednostavan. Pre svega treba isključiti izvor napajanja energentom za grejanje (na električnom prekidaču ili plinskom ventilu).

Potom onemogućite dotok vode u bojler. Otvorite ventil na ispustu za toplu vodu, kako bi ispraznili sistem i ostavite ga otvorenim. Potom otvorite ispusni ventil spremnika za vodu, te ga ispraznite od vode i zatvorite ispust. Zatvorite i ventile za toplu vodu. Skinite anodnu šipku grejača vode i u njega ulite 10-15 litara jabukovog sirćeta koji ostavite da deluje kroz 24 do 36 sati.

Ponovno spojite dotok tople vode i napunite bojler, a potom uključite izvor energije koji će zagrejati vodu. Problem bi trebao biti rešen. Ako nije, zovite stručnjaka! Korišćenjem omekšivača vode uveliko ćete smanjiti mogućnost nastanka naslaga kamenca u bojleru. 


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas