Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Medikdent NS - stomatološka ordinacija, ultrazvuk glave i vrata

Specijalistička stomatološka i maksilofacijalna ordinacija, estetska i rekonstruktivna hirurgija, protetika. Lečenje tumora glave i vrata, biopsija i ultrazvuk. Više o firmi Medikdent NS - stomatološka ordinacija, ultrazvuk glave i vrata

Pub Dva psa

Pivnica u centru Novog Sada, mesto za dobar dnevni i večernji provod. Žive svirke rock, jazz, latino. Razne vrste piva i vina, 110 vrsta koktela. Letnja bašta. Više o firmi Pub Dva psa

Medicinska laboratorija Lin Lab

Mikrobiološka laboratorija obavlja sve analize. Bakteriološki brisevi, alergološki, brzi testovi, virusologija, biohemijske i imunološke analize. Povoljno! Više o firmi Medicinska laboratorija Lin Lab

Kontinenti i države

Kako se definiše kontinent?

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Raspad superkontinenta Pangee i pomeranje kontinenata ka lokacijama gde se danas nalazeKontinent (latinski continere, držati zajedno) je velika kontinualna masa tla na planeti Zemlji.

Ne postoji jedan standard koji definiše kontinent, i različite kulture i naučne discipline imaju različite liste onoga što oni smatraju kontinentima. Uopšteno, kontinent mora biti velik, i imati geološki jasne granice. Dok neki smatraju da postoji samo 4 ili 5 kontinenata, uobičajeno je prihvaćeno da ih postoji 6 ili 7.

Dve najčešće dileme u listi kontinenata su da li Evropa i Azija trebaju biti razmatrani kao dva kontinenta ili je u pitanju Evroazija, i da li su Severna Amerika i Južna Amerika dva kontinenta ili je u pitanju jedan kontinent po imenu Amerika. Nekolicina geografa predlaže grupisanje Evrope, Azije i Afrike u kontinent po imenu Evrafrazija.

Kontinenti su ponekad konceptualno podeljeni tako da čine superkontinente ili podeljeni na subkontinente. Ovi termini su još nepreciznije definisani od pojma kontinent.

Ostrva se obično smatraji delovima kontinenta kojima su najbliža. Okeanija ponekad označava i Australiju i Pacifička ostrva, uključujući Novi Zeland. Po drugom tumačenju, Australija je kontinent za sebe, dok Pacifička ostrva nisu deo tog kontinenta.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas