Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Hemijska čistionica PopS doo

Hemijska čistionica, hemijsko čišćenje, pranje, peglanje, bojenje i krojačke prepravke tekstilne, kožne i vunene odeće, rublja, zavesa, presvlaka. Više o firmi Hemijska čistionica PopS doo

Advokatska kancelarija Dejan Ukropina

Advokatska kancelarija, pravni konsalting za domaće i strane kompanije, korporativno pravo. Radni sporovi, izrada ugovora, simultano i konsekutivno prevođenje. Više o firmi Advokatska kancelarija Dejan Ukropina

Active Life Physical - fizikalna medicina

Active Life Physical Vam nudi uslugu iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije i to: specijalistički pregledi, elektroterapija, kineziterapija itd. Više o firmi Active Life Physical - fizikalna medicina

Oglašavanje i reklama

Kako dovesti kupca na prag svoje firme?

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Postoji niz pitanja koja sebi postavljamo kada želimo da dođemo do novih kupaca: Na osnovu čega se osoba (potencijalni kupac) odlučuje za neki proizvod? Zašto joj baš taj proizvod, u moru drugih, privlači pažnju? Kako je zainteresovati da nas kontaktira? Kako je zainteresovati da kupi od nas? Ključnu ideju za kvalitetno obraćanje kupcima možemo naći u samim pitanjima. Kako zainteresovati kupca... Dakle, vrlo je jednostavno. U obraćanju kupcima, ključna stvar je u njima izazvati interesovanje za proizvod koji im nudimo.

Pažnja kupaca

Kada se obraćamo kupcima (potencijalnim i ciljnim), potrebno je da:
  • im privučemo i zadržimo pažnju
     
  • izazovemo interesovanje za proizvod koji nudimo
     
  • izazovemo želju za njim, i na kraju
     
  • podstaknemo ih na akciju

Privlačenje i zadržavanje pažnje potencijalnog i ciljnog kupca

Naravno, kada formiramo poruku kojom privlačimo pažnju, ona mora imati smisla i veze sa onime što kupcu nudimo. U suprotnom, mi ćemo uspeti da privučemo pažnju kupca, ali ga nećemo zainteresovati za proizvod koji nudimo. Na taj način, nismo ništa postigli. Samo smo utrošili vreme i novac. Kupca i dalje nema na našem pragu.

Interesovanje kupaca

Interesovanje potencijalnih kupaca za proizvod

Čak i kada ispunimo gore pomenute zadatke - privučemo i zadržimo pažnju kupca - daleko smo od njegovog kontakta, a kamoli prodaje. Potencijalni i ciljni kupci postaju kupci tek kada dođu kod Vas, poruče i plate poručeno. Dakle, treba da izazovete interesovanje svojih potencijalnih kupaca i, još bitnije, da u njima izazovete želju za proizvodom.


Izazivanje želje za proizvodom

Ovo je korak koji je nerazdvojiv od prethodnog. Izazivanje želje za proizvodom jeste logičan nastavak pobuđivanja interesovanja potencijalnih kupaca. Ono za cilj ima podsticanje potencijalnih kupaca na konkretnu akciju.

Želja kupca za proizvodom

Podsticanje na akciju

U zavisnosti od svrhe poruke koju ste formirali, cilj Vam je da podstaknete potencijalne kupce na akciju – kontakt, ili kupovinu. Ukoliko ne postignete ovaj deo, sav prethodni napor je uzaludan.

Izazvati interesovanje kupca za proizvod koji nudimo i u njemu probuditi želju za njim predstavlja najvažniji deo prodaje. Kada je kupac zainteresovan za Vaš proizvod, zainteresovan da čuje više o njemu, to je već pola puta do prodaje.
Stoga, kada sastavljate poruku za kupca, razmišljajte o problemu koji kupac ima. Podsetite ga na način na koji je on do sada rešavao svoj problem. U rešavanju tog problema, nađite slabu tačku i razlog zašto kupac nije, do kraja, postao zadovoljan. Ukažite na mane dosadašnjeg načina rešavanja problema, odnosno koje su to njegove slabosti, a zatim kroz isticanje prednosti svog proizvoda, u njemu izazovite interesovanje i želju da ga proba.

Akcija

Najlakše će Vam biti ukoliko se stavite u poziciju svojih kupaca. Razmislite kako biste se Vi ponašali da ste u njihovoj situaciji. Dakle, imate problem. Želite da ga rešite. Rešavali ste ga na određeni način. Sada Vam nude alternativu. Vi tražite ono što Vam najviše odgovara. Šta će Vam privući pažnju? Zbog čega ćete se odlučiti za jedan ili drugi proizvod? Kako bi Vas neko drugi zainteresovao da probate proizvod koji nudite?
Ovaj tekst predstavlja adaptaciju odlomka iz Poslovnog@podsetnika_08. Interesovanje kupca i odluka o kupovini.

Poslovni@podsetnik je jedna od dve grupe edukativnih materijala, čiji je autor tim koji radi na poslovnoj podršci Članovima Privrede VirtualnogGrada. On ima za cilj da Vas podstakne na razmišljanja o pitanjima i problemima bitnim za Vaše poslovanje.

Zbirka znanja: Kako da poslujem bolje? je druga grupa radnih materijala, koja se nadovezuje na teme dotaknute u Poslovnom@podsetniku. U njoj se produbljuju teme i daje konkretan metod za rešavanje svakodnevnih poslovnih problema.


Ukoliko Vam je potrebna pomoć i podrška u realizovanju Vaših poslovnih planova, obratite nam se za savet. Iskoristite pomoć i znanje koje Vam se nudi i postanite Član Privrede VirtualnogGrada.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas