Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Stomatološka ordinacija Dr Bede

Bezmetalne krunice, totalna proteza, fiksna proteza, beljenje zuba, štitnik za zube (splint), aparat protiv hrkanja, RTG snimanje zuba, korekcija bora. Više o firmi Stomatološka ordinacija Dr Bede

Digitalno snimanje zuba DentalScan

Digitalno snimanje zuba, kostiju lica i vilica. OPT snimanje zuba, telerendgen zuba, temporomandibularni zglobovi, dentalni radiogram, 3D snimanje zuba. Više o firmi Digitalno snimanje zuba DentalScan

Stomatološka ordinacija Micić

Stomatološki pregled, zalivanje fisura, popravka zuba, vađenje zuba, fasete, bezmetalne krunice i mostovi, totalne i parcijalne proteze, beljenje zuba. Više o firmi Stomatološka ordinacija Micić

Zdravlje i lepota

Kako da beba brzo i lako podrigne - saveti lekara

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Mnogi roditelji novorođenčadi i odojčadi imaju problem sa podrigivanjem i bljuckanjem deteta, dok god dete sisa ili se hrani na flašicu. Iz ordinacije za genetiku i pedijatriju prof.dr Popić-Paljić, Novi Sad, stižu saveti lekara kako da dete podrigne i koji su najbolji položaji za podrigivanje beba, te ćete znati šta možete da učinite da biste mu pomogli nakon obroka.

Kako da beba podrigne, saveti lekara

Kako da beba podrigne?

Zdrava deca tokom sisanja i hranjenja na fllašicu progutaju i vazduh, jer su, kako to umemo da kažemo, halavi. Podrigivanje će im omogućiti da izbace taj vazduh. Možete im omogućiti da podrignu za vreme kraćeg prekida tokom dojenja ili pauze, ako piju suviše brzo. Predstavljamo vam tri najbolja položaja koja će omogućiti brže i lakše podrigivanje bebe.

Najbolji način je da je dete naslonjeno na Vaše rame. Ovaj položaj se i najčešće primenjuje. Stavite pelenu na rame, jer pri podrigivanju beba često dolazi do bljuckanja hrane. Stavite dete u uspravan položaj, uz sebe i sa glavom na Vašem ramenu. Tapkajte ga blago ili trljajte po leđima. Hodajte tako noseći dete, i ono će podrignuti. Hodajte i po pola sata, jer samo tako ćete omogućiti da se dete oslobodi svih gasova, koji mu rastežu creva, pa ono zbog toga plače.

Dete možete staviti i na stomak, tako da leži popreko na Vašem krilu. Pazite da mu glava bude podignuta u odnosu na telo, da bi se izbeglo povraćanje. Pridržavajte mu glavu jednom rukom, a drugom ga blago trljajte.

U sedećem položaju postavite dete naspram sebe. Pridržavajte mu glavu jednom rukom, a drugom pokušajte da ga držite i da ga tapkate po dnu leđa.

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice, lekari iz ove ordinacije stoje Vam na raspolaganju.


Sve informacije o tome koje usluge možete dobiti u ovoj ordinaciji, kao i kontakt podatke, možete pronaći na prezentaciji Ordinacija za genetiku i pedijatriju Dr Popić-Paljić, Novi Sad.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas