Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Inkom doo - gasni kotlovi i oprema

Gasni kotlovi, kotlovi na čvrsto gorivo. Prodaja gasnih kotlova, projektovanje i ugradnja gasnih instalacija. Tehnički gasovi za zavarivanje, freoni i klime. Više o firmi Inkom doo - gasni kotlovi i oprema

Klub borilačkih sportova Vojvodina-Veletabak

Klub borilačkih sportova, kontaktni borilački sportovi: Muay Thai (tajlandski boks), kik boks (ful kontakt, lou kik, K-1, semi kontakt, lajt kontakt) i savate. Više o firmi Klub borilačkih sportova Vojvodina-Veletabak

OZZ Benišek-Veselinović

Proizvodnja i prodaja vina, rakije i konjaka. Vino Bermet, rakija Bermetica, liker Orahovac i Konjak "Special", rakije od kruške, dunje, kajsije. Više o firmi OZZ Benišek-Veselinović

Jedan je svet

Jedan od četiri sisara na granici izumiranja

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Četvrtina sisara u svetu su u opasnosti od izumiranja, uglavnom kao rezultat lova i uništavanja njihovih staništa od strane čoveka. Skoro 190 vrsta je kritično ugroženo, uključujući iberijskog risa, čiji je broj naglo pao, a trenutni broj iznosi između 84 i 143 odraslih. Postoje dokazi da više od polovine svih vrsta sisara doživljava pad populacije, prema studiji koju je sprovela Međunarodna unija za očuvanje prirode. Ustanovljeno je najmanje 1.141 na planeti, od ukupno 5.487 sisara, koji su pod pretnjom. Polovina majmunske vrste, u koju spada i bezrepi majmun, izumire.

U okviru životnog doba, stotine vrsta bi moglo biti izgubljeno, kao rezultat našeg delovanja. Zastrašujući je znak šta se dešava ekosistemu, rekao je IUCN-ov generalni direktor, Julia Marton-Lefevre. Može biti previše kasno da bi se spasilo 29 vrsta koje su označene kao kritično ugrožene, verovatno izumrle – jer se misli da su već verovatno izumrle negde u divljini.

Ostale vrste, kao što je tasmanijski đavo, kaspijski morski pas i som iz jugoistočne Azije jure u sigurnu propast. Jedan od glavnih uzroka izumiranja sisara jeste uništavanje njihovih staništa, što predstavlja dve petine sveukupnog zemljišta na kojem borave.

Stanište ramišvaranskog pauka padobranca, na primer, je skoro u potpunosti uništeno, dok je kubanski krokodil, zbog mesa i kože, nezakonito lovljen skoro do istrebljenja.

Ali postoji dobra vest za neke sisare, od kojih oko pet posto pokazuje znake oporavka. Napori za održavanje vrste daju rezultate.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas