Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Gros Inox doo - nautička oprema i prodaja čamaca

Nautička oprema za čamce, brodove, skutere i glisere. Prodaja nautičke opreme, boje za čamce, antivegetativni premazi, gumeni čamci, motori, brodovi, gliseri. Više o firmi Gros Inox doo - nautička oprema i prodaja čamaca

Salon kupatila H20 - Pro Trade doo

Najveći salon kupatila u Novom Sadu. Oprema za kupatila, keramičke pločice, granitna keramika, kupatilski nameštaj. Hidromasažne kade i kabine, vodokotlići. Više o firmi Salon kupatila H20 - Pro Trade doo

Stomatološka ordinacija Žiža Popović Dent

Kvalitetne stomatološke usluge iz: konzervativne i estetske stomatologije, stomatološke protetike, dečije stomatologije, oralne hirurgije i ortodoncije. Više o firmi Stomatološka ordinacija Žiža Popović Dent

Korisne informacije

Izrada završnih računa za pravne subjekte

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Bliži se kraj godine, kako kalendarske, tako i poslovne. Ima još malo vremena da se sve što je potrebno proknjiži, razvrsta, jednom rečju - da se podvuče crta. Ako ne znate kako da dobijete rezultate poslovanja Vaše firme, knjigovodstvena agencija Tri zlatna novčića zna! Jer, izrada završnih računa za pravne subjekte je nešto u čemu imaju bogato znanje i iskustvo.

Završni računi za firme


Veliki broj preduzetnika razmišlja da je računovodstvo neka papirologija koje ničemu ne služi i koju treba svesti na najmanji nivo. Vreme je da se takvo razmišljanje promeni.

Prvo što biste trebali da shvatite jeste da računovodsvo vodite zbog sebe, a ne zbog poreskih organa. Šta to znači? Vaš računovodsveni sistem bi, u stvari, trebao Vama da pruži informacije o tome kako poslujete, kuda se krećete i kako da upravljate vašom firmom. Ako takvih informacija nema, onda Vas svaki dinar dat računovođi ili knjigovodstvenoj agenciji puno košta. Dakle, ako nemate uvid u svoje poslovanje kroz računovodtsvena dokumenta, onda ste već u velikom problemu.

Potrebno je napomenuti i jednu dilemu koja se javlja kod preduzetnika, tj kod samostalnih radnji - prosto ili dvojno računovodstvo? U ovoj agenciji uvek glasaju za dvojno knjigovodtsvo. Malo je komplikovanije i malo skuplje, ali je u svakom slučaju sveobuhvatnije, daje precizne i tačne podatke. U suštini, Vi u dvojnom knjigovodstvu postojite kao firma. Sve ovo Vam znači utoliko više ako budete nekada u nekoj banci tržili kredit ili lizing - iz prostog knjigovodstva nećete moći da izvučete prave podatke.

Shvatili ste kako računovodsvo pozitivno utiče na Vaš posao, sada prelazimo na konkretnije stvari.

Izrada završnih računa za pravne subjekte


Uvek tražite od svog računovođe da Vam u nekom vremenskom periodu predstavi troškove, na primer električne energije, telefona, goriva, komunalija, bankarskih provizija i slično. Ovakvi troškovi uglavnom predstavljaju veliki problem za male radnje, jer ih vlasnici često zaobilaze i ne vode računa o njima. Jednostavno izračunajte koliko oni iznose, na primer za mesec dana, i imajte te troškove u vidu.

Povedite računa o samoj organizaciji Vaše firme. Nemojte smetnuti s uma, ma koliko mala ili velika ona bila, da je kao i sve ostale firme  i da se ponaša kao druge u skladu sa tržištem. Dakle, uvek formirajte knjigovodstvo na osnovu svogposlovanja, tj. potrudite se da tačno definišete ono što radite i to opišete papirima, kako biste kasnije imali tačne podatke.

Naravno, znajte da se Vaša zarada uvek može uvećati boljom organizacijom i smanjivanjem troškova. U tome vam računovodsvo svakako može pomoći. Gde god da zaškripi, važno je znati kome se možete obratiti i biti bez brige.

Za sve knjigovodstvene i račuinovodstvene usluge, pa i kada je u pitanju izrada završnih računa za pravne subjekte, Tri zlatna novčića biće Vaš siguran oslonac.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas