Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

HCC doo - elektronske hotelske brave

Elektronske brave i kontrola pristupa za hotele. Hotelski sistemi Adel, hotelske brave JWM, Omnitec hotelski sefovi, brave i mini barovi, Videx cyberlock brave. Više o firmi HCC doo - elektronske hotelske brave

Elitna privatna ekonomska škola i gimnazija

Elitna škola nudi različite obrazovne profile: ekonomski, carinski, turistički, trgovinski, pravni, finansijski tehničar i trgovac. Više o firmi Elitna privatna ekonomska škola i gimnazija

OZZ Benišek-Veselinović

Proizvodnja i prodaja vina, rakije i konjaka. Vino Bermet, rakija Bermetica, liker Orahovac i Konjak "Special", rakije od kruške, dunje, kajsije. Više o firmi OZZ Benišek-Veselinović

Muzeji i izložbe

Izložba Šejme Fere

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Otvaranje izložbe Šejme Fere, pod nazivom Matine program biće upriličeno u četvrtak, 6. aprila 2017. godine, u 19 sati, u Galeriji Ogranka SANU u Novom Sadu, Platoneum. Izložbu otvara likovna umetnica Milica Rakić, MA grafike.

Izložba Šejme Fere, Novi Sad


Predstavljeni radovi su nastali kolažnom tehnikom i metodom slobodnih asocijacija. Delovi izmerene stvarnosti (mustre za šivenje, statistike, indeksi, liste, stranice udžbenika, popularnih magazina, industrijskih kataloga za elektriku i nameštaj) su ubačeni u svet običnog života. Preklapanjem prostora unutar prostora, domaće okruženje se pojavljuje kao pozornica gde likovi žive svoju realnost nametnutu modernim životom i tehnologijom. Ove višestruke perspektive naracije o privatnoj sferi stvaraju prostornu i vremensku disorjentaciju. Nastaje otvoreno delo u kom posmatrač popunjava procepe i stvara sopstvenu interpretaciju.

Naslov izložbe Matine program je inspirisan dnevnim terminom u bioskopu kada možete za jeftinije ulaznice gledati filmove. Izloženo je 40 radova na papiru, kratki video i vitrina sa nađenim predmetima.

Šejma Fere je diplomirala slikarstvo i grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. U svom radu istražuje proces transformacije mas-medijskih slika i igra se njihovim promenljivim značenjima. Dobitnica je nagrade Fondacije Onazis za slikarstvo. Izlagala je na 29 samostalnih i više od 150 grupnih izložbi širom sveta. Član je ULUSa od 2005. godine sa statusom samostalnog umetnika. Živi i radi u Zemunu.

Ukoliko želite da saznate adresu, ali i ostale podatke o mestu održavanja ove izložbe, pogledajte onlajn prezentaciju Ogranak SANU Novi Sad.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas