Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Lingua - škola stranih jezika

Škola stranih jezika, standardni i intenzivni kursevi engleskog, nemačkog, španskog, italijanskog, francuskog, portugalskog, norveškog, danskog i ruskog jezika. Više o firmi Lingua - škola stranih jezika

Neotehnika doo - obojeni metali

Trgovina obojenim metalima i radionica za izradu rezervnih delova od obojenih metala. Obojeni metali: aluminijum, bakar, bronza, mesing, kalaj, cink, olovo. Više o firmi Neotehnika doo - obojeni metali

Kvantna medicina Dr Glendža

Kvantna medicina u Novom Sadu. Biorezonantna dijagnostika i terapija, lečenje kvantnom medicinom, bio rezonantni skener, pregled i analiza stanja svih organa. Više o firmi Kvantna medicina Dr Glendža

Muzeji i izložbe

Izložba Šejme Fere

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Otvaranje izložbe Šejme Fere, pod nazivom Matine program biće upriličeno u četvrtak, 6. aprila 2017. godine, u 19 sati, u Galeriji Ogranka SANU u Novom Sadu, Platoneum. Izložbu otvara likovna umetnica Milica Rakić, MA grafike.

Izložba Šejme Fere, Novi Sad


Predstavljeni radovi su nastali kolažnom tehnikom i metodom slobodnih asocijacija. Delovi izmerene stvarnosti (mustre za šivenje, statistike, indeksi, liste, stranice udžbenika, popularnih magazina, industrijskih kataloga za elektriku i nameštaj) su ubačeni u svet običnog života. Preklapanjem prostora unutar prostora, domaće okruženje se pojavljuje kao pozornica gde likovi žive svoju realnost nametnutu modernim životom i tehnologijom. Ove višestruke perspektive naracije o privatnoj sferi stvaraju prostornu i vremensku disorjentaciju. Nastaje otvoreno delo u kom posmatrač popunjava procepe i stvara sopstvenu interpretaciju.

Naslov izložbe Matine program je inspirisan dnevnim terminom u bioskopu kada možete za jeftinije ulaznice gledati filmove. Izloženo je 40 radova na papiru, kratki video i vitrina sa nađenim predmetima.

Šejma Fere je diplomirala slikarstvo i grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. U svom radu istražuje proces transformacije mas-medijskih slika i igra se njihovim promenljivim značenjima. Dobitnica je nagrade Fondacije Onazis za slikarstvo. Izlagala je na 29 samostalnih i više od 150 grupnih izložbi širom sveta. Član je ULUSa od 2005. godine sa statusom samostalnog umetnika. Živi i radi u Zemunu.

Ukoliko želite da saznate adresu, ali i ostale podatke o mestu održavanja ove izložbe, pogledajte onlajn prezentaciju Ogranak SANU Novi Sad.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas