Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Rajla - molerski radovi

Molerski i gipsarski radovi u građevinarstvu, renoviranje, adaptacija stambenog i poslovnog prostora, krečenje, keramika, izrada demit fasade, spušteni plafoni. Više o firmi Rajla - molerski radovi

Sintelon doo - proizvodnja i prodaja tepiha

Proizvodnja i prodaja tepiha, tepisi modernih dezena, čupavi ili meki, minimalistički ili tradicionalni dizajn. Tepisi od zida do zida za hotele i restorane. Više o firmi Sintelon doo - proizvodnja i prodaja tepiha

Junglemania - dečija igraonica i rođendaonica

Dečija igraonica i rođendaonica Junglemania, u Novom Sadu. Dve odvojene igraonice u rođendaonice, sa dva dvorišta. Veliko igralište i kafić za roditelje. Više o firmi Junglemania - dečija igraonica i rođendaonica

Kako da poslujem bolje?

Intervju sa Tatjanom Radosavljević

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Tatjana Radosavljević, direktorIca škole engleskog jezika Britannica, u intervjuu sa Članom Privrede VirtualnogGrada, upućuje nas u način funkcionisanja ove privatne škole jezika. Naglašava da je od velike važnosti sloga u kolektivu, neprestano usavršavanje znanja, održavanje kvaliteta, težnja ka još većem uspehu i neodstupanje od sopstvenih kriterijuma. Kroz ozbiljan posao, provlači se i puno smeha i druženja, što dodatno pojačava dobre međuljudske odnose.

Tatjana Radosavljević, direktor škole Britannica


Kako dolazite do novih polaznika?

Oni dolaze do nas!

Kako zadržavate stare polaznike?

Konstantnim inovacijama u pogledu nastave, posmatranjem i poštovanjem individualnih potreba starih i novih polaznika, dobro obučenim i motivisanim predavačima.

Kako informišete polaznike o svojim uslugama?

Oni koji dođu kod nas da se upišu u septembru su već prilično dobro obavešteni. Naravno, postoji i reklamni material koji koristimo za one koji nisu tako dobro obavešteni.

Na koji način osmišljavate reklamne poruke?

Credo koji važi za nastavu u školi, važi i za reklamne poruke: istinito, nenametljivo i elegantno.

Koji su izvori Vašeg poslovnog znanja?

Stalni kontakt sa strukom, redovni sastanci sa predavačima, razgovori sa polaznicima, stručno usavršavanje na seminarima za profesore, školska biblioteka, internet.

Šta dobijate Članstvom u Privredi VirtualnogGrada?

Još jedno prepoznavanje kvaliteta i izazov za nove potvrde dobrog rada.

Imate li savet za ostale Članove Privrede?

Nikada ne pratiti opšte, a neproverene trendove. Zacrtati svoj put i od njega ne odstupati. Maksimalno ulagati u svoj kadar u pogledu struke, a što je naročito važno - održavati dobre međuljudske odnose u kolektivu.

Škola engleskog jezika Britannica


Predstavite nam svoj poslovni put!

Traje dugo, od  jedne od prvih škola otvorenih u Novom Sadu, još 1993. godine, do jedne, ako nije neskromno reći, renomirane i po kvalitetu vrlo uspešne škole.

Koje osobine je potrebno da ima osoba koja vodi neki posao?

Osoba koja vodi posao na prvom mestu treba da voli posao i struku kojom se bavi. U mom slučaju, to je engleski jezik. Takođe, potrebno je imati veliko iskustvo u samom radu sa polaznicima i znati osluškivati njihove individualne potrebe, a potom im pružiti kvalitetnu uslugu, kroz koju će oni steći poverenje u školu i predavače i, sasim tim, njihovo napredovanje neće izostati. Bitna je i stručnost, koja se stiče godinama, prisustvovanje ogromnom broju seminara za profesore, rad u skladu sa međunarodnom standardizacijom.

Kako biste opisali svoj odnos prema polaznicima?

Kao direktor, moram da budem autoritativna, a istovremeno i prijateljski raspoložena. Trudim se da balansiram. Nekad moram da budem samo autoritet, ali mnogo mi bolje ide od ruke kada neki problem rešim na prijateljski način. Bolje se osećam.

Šta je najlepše u Vašem poslu?

Videti rezultate na kraju školske godine. Posmatrati predavače kako predano rade svoj posao, kako se međusobno slažu i poštuju, ali i đake koji uživaju na časovima.

Neka anegdota sa radnog mesta?

Ima ih mnogo za ovaj dugi niz godina koliko radimo. Evo jedan primer: u toku upisa kada nam je radno vreme 24/7, budemo zaista premoreni, desi nam se da jedva govorimo. E, pa jednom prilikom, našem premorenom zaposlenom se desilo da ujutro na posao dođe obuven u dve različite cipele!

Koje su otežavajuće okolnosti u Vašem poslu? Kako ih rešavate?

Znatan broj škola koji je nikao kao pečurke i veliki broj  profesora i apsolvenata engleskog jezika koji nisu prošli nikakvu obuku i nemaju nikakvu kontrolu u radu sa đacima, štete polaznicima i opštem imidžu privatnih škola. Problem se rešava konstanim radom na sopstvenom kvalitetu, obučavanjem mogućih klijenata šta je to dobra škola i na šta da obrate pažnju kada se upisuju.

Koja je bila Vaša najbolja poslovna odluka?

Sa jedne strane, da prihvatimo nezavisnu inspekciju od strane predstavnika EAQUALS-a (European Association for Quality Language Services), koja je jedina merodavna na prostorima Evrope, a koja nam je donela titlulu Model škole. Sa druge strane, da se držimo našeg merila za kvalitet i ne podležemo trendovima za koje smo znali da su kratkog daha i ne pružaju krajnju kvalitetnu uslugu.  

Način funkcionisanja škole Britannica

Šta je za Vas poslovni uspeh? Cilj kojem težite?

Po svaku cenu zadržati kvalitet i stremiti promenama koje će rezultirati još boljem radu, jer uvek može da se radi i bolje i kvalitetnije. Skladan kolektiv, gde se profesori druže, poštuju i međusobno sarađuju. Osamnaesta upisana generacija polaznika je svakako uspeh, a nadam se da će ih biti još mnogo.

Posvećujete li dovoljno vremena sebi i svojim potrebama?

Od postojanja škole, ona je zauzela važno mesto u našem porodičnom životu. Međutim, ipak  uspevamo da odvojimo vreme za kvalitetno druženje u porodici.

Šta Vas čini srećnom?

Uspeh na poslovnom i porodičnom planu, kao i zadovoljni profesori i polaznici.

Šta Vas je u poslednje vreme najviše nasmejalo?

Dečije opaske na časovima. Oni su nepresušni izvor zadovoljstva.

Družite li se dovoljno sa prijateljima?

Na žalost, nedovoljno. Leti su naša druženja intenzivnija, jer smo mi na raspustu.

Šta ste poslednje pročitali? Neko štivo koje biste preporučili ostalim Članovima Privrede?

Uglavnom knjige iz struke, metodologija u nastavi, dnevne časopise na engleskom, što bih i preporučila profesorima engleskog.  

Šta obično uradite posle napornog radnog dana?

Odemo negde na kafu i razgovaramo o tome šta je bilo dobro i šta bi trebalo promeniti u školi.

Kako se borite protiv stresa?

Stvorili smo kolektiv gde su međuljudski odnosi na zaista zavidnom nivou, pa smo stres, sa te strane, smanjili na minimum. Ipak, neizvesnost je najveći stres, protiv kojeg se ne možete boriti. Malo stresa zna da bude i stimulativno.       


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas