Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Junglemania - dečija igraonica i rođendaonica

Dečija igraonica i rođendaonica Junglemania, u Novom Sadu. Dve odvojene igraonice u rođendaonice, sa dva dvorišta. Veliko igralište i kafić za roditelje. Više o firmi Junglemania - dečija igraonica i rođendaonica

Spelta Jokić - proizvodnja i prodaja spelte

Proizvodnja i prodaja spelte, Novi Sad. Proizvodi od spelte: integralno brašno od spelte, meko brašno od spelte, zrno spelte, mekinje od spelte, speltin griz. Više o firmi Spelta Jokić - proizvodnja i prodaja spelte

Just In - salon venčanica

Salon venčanica u Novom Sadu. Venčanice Justin Alexander, za savremene devojke sa stilom. Prodaja i iznajmljivanje venčanica. Prateća oprema za venčanje. Više o firmi Just In - salon venčanica

Kako da poslujem bolje?

Intervju sa Majom Samokovlijom

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Članovi Privrede VirtualnogGrada nisu samo uspešni direktori i menadžeri firmi. To su kompletne ličnosti, koje se, uz brojne poslovne obaveze, bave i porodičnim aktivnostima, hobijima, druženjem, rekreacijom i sitnim zadovoljstvima koja čine život. Kako uspevaju da usklade poslovno sa privatnim, šta ih zanima, šta raduje, a šta rastužuje, saznajemo kroz intervjue sa njima. Na ovaj način se upoznajemo, razmenjujemo iskustva i mišljenja, bivamo svesni sličnosti sa drugima, ali i sopstvene jedinstvenosti.

Ovog puta sagovornik nam je Maja Samokovlija, koja zajedno sa suprugom vodi veterinarsku apoteku i pet shop Zoovet.

Šta Vas je u poslednje vreme od srca nasmejalo?

Svaki dan se smejem, to je moja antistres terapija. Baš juče sam se s prijateljicama prisećala zajedničkih fora. Do suza me je nasmejalo i moje šestogodišnje dete, koje je nedavno smislilo da bude vegeterijanac. Kad mu dam da jede nešto što baš ne voli, sad samo kaže: Ne moraju vegetarci sve da jedu!

A nešto što Vas je nasmejalo na poslu?

Takvih situacija je nebrojeno, jer radim sa životinjama. Pre neki dan su doveli psa da ga ošišamo na ćelavo, jer je, jadničak, upao u neko ulje. To su jako, jako komične slike i situacije.

Da li je lakše raditi sa ljudima ili životinjama?

Sa životinjama - one nemaju prohteve.

Odakle ideja za razvijanje ovakvog posla?

Još u 5. razredu osnovne škole, znala sam da ću biti veterinar. Moja ljubav prema životinjama je toliko jaka, da je bila presudna i za izbor zanimanja.
VirtualniGrad
Kako se borite protiv svakodnevnog stresa?

U tome mi pomažu toplina i pozitivna energija moje porodice, druženje sa kućnim ljubimcima, vežbe pilatesa i masaža jednom nedeljno. Ponekad, vikendom, odem na selo da se opustim i isključim od svakodnevice.

Kako se relaksirate posle napornog radnog dana?

Popijem čašu vina, a zatim izdvojim 10 minuta i odigram jednostavnu kompjutersku igricu, koja mi razbistri misli. Potom slede masaža, sport, šetnja s decom, vožnja bicikla i druge aktivnosti. Moram da napomenem da smo TV izbacili iz sobe, pa se zabavljam na bolje načine.

Da li se rekreirate? Imate li hobi?

Redovno vežbam pilates, jogu, idem na izraelski ples. Jedna od aktivnosti mi je i sport sa psom, koji je u svetu poznat kao Agility, a postaje popularan i kod nas. Zanima me i kinologija.

Šta Vas pokreće kada imate loš dan, ili loš period?

Pozitivna misao je čudo! Deca su najveći pokretač - zbog njih se sve, ne može, nego mora!

Kako se družite sa ukućanima?

Sjajno se provodimo u našem dvorištu. Organizujemo turnire u stonom tenisu, pustimo muziku, vozamo bicikle.

Viđate li se dovoljno sa prijateljima?

Ne, ne stižem, a i ostali imaju obaveze - sindrom 21. veka! Vidimo se u polazu, na kafi.

Zanimljivo putovanje koje je na Vas ostavilo traga?

Definitivno - Južna Afrika. Boravila sam neko vreme u Kejptaunu, gde je moja struka izuzetno cenjena. Klima je super, toplo je, a vetar rashlađuje, priroda je fantastična, tu su i dva okeana... U delu grada u kojem sam bila smeštena su prelepe kuće s dvorištima.
VirtualniGrad
Šta ste poslednje pročitali? Da li biste neku knjigu preporučili ostalim Članovima Privrede VirtualnogGrada?

Poslednja pročitana je Preostale priče Gordane Kuić, a poseban utisak su mi ostavili romani o životu žena u arapskom svetu, kao i dečije priče o mamama.

Šta Vam je bilo teško u početku, a šta je najteže sada u Vašem poslu?

Na samom početku, kada sam se upoznavala sa ljudima i njihovim načinima razmišljanja, prilično sam se razočarala. Bila sam šokirana spletkama i ljubomorom. Sada mi najteže pada menadžerstvo, odnosno sama organizacija oko vođenja posla.

Poslovni uspeh za Vas je...?

Uspeh je kad s osmehom ideš na posao. Kad firma koju vodiš važi za ozbiljnu i među poslovnim partnerima. Uspeh je i kada te zaposleni ne ostave.

Poslovni cilj koji ste zacrtali?

Cilj nam je da proširimo radnju i da se ovakav kontinuitet rada nastavi. Jednom rečju, da se održimo!

Kako zadržavate stare kupce?

Osmehom, kompletnom i kvalitetnom ponudom, redovnim akcijama, poklonima...

Kako privlačite pažnju novih kupce?

Najvažnija je dobra reč! To uključuje preporuke stalnih kupaca i kvalitetne reklamne aktivnosti.

Šta dobijate Članstvom u Privredi VirtualnogGrada?

Kroz jako lepu saradnju, dobijam reklamu i tekstove kojima sam izuzetno zadovoljna, sve to uz maksimalnu ažurnost, ozbiljnost i brzinu.

Imate li savet za ostale Članove Privrede?

Ne. U ovim godinama, saveti koštaju.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas