Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Todorović - specijalistička ginekološka ordinacija

Specijalistička ginekološka ordinacija, ekspertni ultrazvuk, 3D i 4D, lečenje steriliteta, hlamidije, papiloma virusa, pregled dojke, biopsija, onkologija. Više o firmi Todorović - specijalistička ginekološka ordinacija

Stomatološka ordinacija Dr Bede

Bezmetalne krunice, totalna proteza, fiksna proteza, beljenje zuba, štitnik za zube (splint), aparat protiv hrkanja, RTG snimanje zuba, korekcija bora. Više o firmi Stomatološka ordinacija Dr Bede

Ordinacija opšte medicine Porodični lekar Slavica

Ordinacija opšte medicine. Kompletan pregled, kontrola pritiska, provera šećera, ispiranje uha, injekciona terapija, opšti pregled sa laboratorijom za odrasle. Više o firmi Ordinacija opšte medicine Porodični lekar Slavica

Kako da poslujem bolje?

Intervju sa Ljiljanom Panić-Čović

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Ljiljana Panić-Čović, vlasnica kozmetičkog salona Bourjois, ispričala nam je svoju poslovno-privatnu priču, sa akcentom na vođenje sopstvenog biznisa, ali i osvrtom na privatni život uspešnog preduzetnika. Kako se bori sa teškoćama, kako dolazi do klijenata, na koje načine se neprestano usavršava da bi doprinela boljim poslovnim rezultatima, saznajemo u novom intervjuu sa Članom Privrede VirtualnogGrada.

Kozmetički salon Bourjois, VirtualniGrad


Oblast kozmetike i nege vrlo je atraktivan poziv za žene. Ipak, odakle Vama ideja za razvijanje ovakvog posla?

Kao i većinu žena, uvek me je zanimala kozmetika. Kada sam se zadesila u Moskvi, to sam iskoristila da završim eminentnu školu za kozmetičare, i tako je počelo. Kada sam dobro razmislila, donela sam odluku da radim ono što volim.

Šta Vam je bilo teško na početku, a šta je sada najteže u Vašem poslu?

Na samom početku sam imala znanje, ali ne i iskustvo. Loše je što u državi nije postojao niko ko bi se pozabavio ljudima koji osnivaju svoj posao, kako bi ih usmerio kako dalje, pogotovo po pitanju marketinga.

Sada osećam veliku sigurnost, imam mnogo više znanja jer sam prošla kroz razne edukacije. Možda  je najteže to što žene kod nas još uvek nisu dovoljno edukovane po pitanju potrebe i razloga dolaska u kozmetičke salone.

Kakav je Vaš odnos prema klijentima?

Ja moje klijente pazim i mazim i tu se, neretko, razvija i prijateljstvo. Ne gledam sve kroz novac, već dajem mnogo više od sebe. Vrlo često se međusobno posavetujemo. Mislim da moje klijenkinje osete pozitivnu energiju.

Idealan način da privučete pažnju novih klijenata?

Prezentacija svojih usluga.

Kako zadržavate stare klijente ?

Dobrom uslugom - dam i više nego što naplatim - i edukacijom žena kroz razgovor.

Na koji način osmišljavate reklamne poruke?

Osmišljavam ih sama, pokušavajući da razmišljam iz ugla svojih potencijalnih klijenata.

Koji su izvori Vašeg poslovnog znanja?

Stručni seminari, stručna literatura, razni newsletteri na koje sam se prijavila. Mnogo toga sam saznala i sama, preko interneta.

Ljiljana Panić Čović, VirtualniGrad


Šta dobijate Članstvom u Privredi VirtualnogGrada?

Na taj način prezentujem svoje usluge i za mene saznaje velik broj ljudi, od kojih su mnogi postali moji klijenti. Posebno mi je zadovoljstvo što, uz pomoć redovnih tekstova interesovanja, učestvujem u edukovanju klijenata.

Kako se borite protiv stresa?

U životu sam imala puno stresa, nakon čega sam naučila da cenim zdravlje i unutrašnji mir. Sada me mnogo manje dotiču sitnice.

Šta obično uradite posle napornog radnog dana?

Veoma sam aktivna tokom dana, zato se posle posla zavalim u ležaj, izmenjam kanale na TV-u i slatko zadremam.

Da li se rekreirate ili imate hobi?

Moja rekreacija je akvarobik, na koji idem ujutru, tri puta nedeljno. Što se hobija tiče, i on je prožet mojim poslom, jer u slobodno vreme volim da se informišem o novotarijama u svojoj struci, pa često pretražujem preko interneta šta ima novo na polju kozmetike.

Šta Vas je u poslednje vreme najviše nasmejalo?

Nedavno se desilo nešto vrlo komično - vodila sam moju persijsku mačku na šišanje. Ne možete zamisliti na šta je ličikla posle!

Šta je Vaš pokretač u teškim momentima?

Moj ratoborni karakter koji me tera na svakodnevnu borbu! Ne prepuštam se depresiji!

Zanimljiva destinacija na koju ste putovali?

Bila sam sa decom u Crikvenici na moru, a od gradova mi je prelep Beč. Svi koji tamo žive se nekako integrišu, i Vi se osećate kao da se ničega ne plašite.

Kako provodite vreme sa porodicom?

Malo je kvalitetno provedenog vremena, na žalost. Kćerke su u godinama da se provode s društvom, i ja ih ne sputavam.

Družite li se dovoljno sa prijateljima?

Da, prošetamo po tvrđavi ilii gradu, odemo na piće i ćaskamo. Sve se može ako se dovoljno želi i dobro organizuje. Ne želim da prespavam život!

Preporučite knjigu ostalim Članovima Privrede!

Navika mi je da čitam ujutru, uz kafu, pa makar i stručnu literaturu. Na moru sam pročitala 3 knjige, a ona koju bih posebno istakla je Brida Paula Koelja.

Imate li neki savet za njih?

Nema jedinstvenog saveta. Samo treba pratiti svoju intuiciju.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas