Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Poliklinika Uromedica:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Poliklinika Uromedica

Adresa: Gundulićeva 8, 21000 Novi Sad
Telefon: 021 266 11 188


INTERNISTIČKA ORDINACIJA

Lekarski tim iz ove oblasti čine endokrinologija - dr Radoslav Pejin, kardiologija - dr Nikola Agbaba, kao i saradnici: vaskularna hirurgija - dr Miloš Kaćanski (DUPLEX krvnih sudova), gastroenterologija - dr Olgica Latinović, dr Dragan Stamenković, profesor dr Dejan Ivanov - hirurg, neurologija - dr Biljana Radovanović - (DUPLEX karotidnih arterija i TCD-VB - sliva), fizikalna medicina - doc. dr Ksenija Bošković (reumatolog fizijatar), plastična hirurgija - dr Aleksandra Popović (spec. za plastičnu i estetsku hirurgiju), nefrologija - dr Lada Petrović ( spec. int. medicine - neflolog), pedijatar, alergolog - dr Đuretić Andrea, infektolog, gastroenterolog i hepatolog - prim. dr Slaviša Djukić.

U okviru internističke ordinacije, obavljaju se pregledi i lečenje iz sledećih oblasti:
 •     kardiologija
 •     gastroenterologija (gastroenterološki pregled, anoskopija, rektoskopija, kolonoskopija)
 •     endokrinologija
 •     nefrologija
 •     fizikalna medicina
 •     neurologija (prevencija i lečenje moždanog udara, ultrazvuk glave)
 •     vaskularna hirurgija (pregled krvnih sudova)
 •     plastična hirurgija
 •     pedijatarija
 •     infektologija
 •     hepatologija
   

 

KARDIOLOGIJA

dr Nikola Agbaba, kardiolog


U sklopu kardioloških pregleda, pacijent pored fizikalnog pregleda po sistemima, dobija i supspecijalistički kardiološki pregled, uključujući pregled EKG-om. Postoji mogućnost, u zavisnosti od medicinskih indikacija, da se uradi i ultrazvuk srcaehokardiografija, kao i 24-časovni EKG holter monitoring.

Pored pregleda, pacijent će dobiti sveobuhvatnu informaciju koja je potrebna, ukoliko je oboleo od neke kardiovaskularne bolesti, da bi znao kako da prilagodi svoj život novonastaloj bolesti. Obzirom da su u pitanju koronarne bolesti, posebna pažnja će biti skrenuta na faktore rizika, kao i na mogućnost lečenja ili prevencije. Pored dijagnostike, pacijenti dobijaju savet za preventivno ponašanje i lečenje faktora rizika.


GASTROENTEROLOGIJA - gastroenterološki pregled, anoskopija, rektoskopija

dr Dragan Stamenković, dr olgica Latinović

 

INFEKTOLOGIJAGASTROENTEROLOGIJA I HEPATOLOGIJA - Prim. Dr Slaviša Djukić

Prim. Dr Slaviša Djukić

Lečenje infekcija digestivnog, urogenitalnog i respiratornog trakta
U infekcije digestivnog, urogenitalnog, respiratornog trakta spadaju bakterijske, virusne i gljivične infekcije. Nakon specijalističkog pregleda i dijagnoze, obavlja se adekvatno lečenje.
 
Lečenje bolesti jetre, želuca, pankreasa, žučne kese
Nakon specijalističkog pregleda i dijagnoze, obavlja se adekvatno lečenje bolesti jetre, želuca, pankreasa, žučne kese.

 


KOLONOSKOPIJA - Prof. dr Dejan Ivanov, hirurg 

Prof. dr Dejan Ivanov, hirurg

1. konsultativni pregledi bolesnika sa oboljenjem jetre, žučne kese, pankreasa, slezine, želuca i dvanaestopalačnog creva, tankog i debelog creva, nadbubrežne i štitne žlezde, kila prepona i prednjeg trbušnog zida
2. dijagnostika i lečenje hemoroidalne bolesti, perianalnih fistula i fisura, polipa i prolapsa rektuma (PROKTOLOGIJA)
3. dijagnostika kod oboljenja debelog creva (anoskopija, rektoskopija, kolonoskopija)
4. hirurško lečenje promena na koži (ateromi, lipomi)
5. sudsko-medicinska veštačenja iz oblasti hirurgije
 
KOLONOSKOPIJA
je pregled debelog creva koji se obavlja uz pomoć aparata koji se naziva kolonoskop, koji u svom sastavu ima svetlo, kojim se osvetljava unutrašnjost debelog creva, i kameru kojom se pregleda sluznica i otkrivaju promene na njoj. Dugačko crevo aparata uvodi se u organizam kroz završni deo creva-čmar.
Pregled se obavlja u ležećem, bočnom položaju i traje od 10 do 45 minuta, u zavisnosti od nalaza. Može se izvesti bez anestezije ili sa kratkotrajnom intravenskom anestezijom.
Ovim pregledom mogu se otkriti promene na debelom crevu (tumori, inflamatorna oboljenja creva, proširenja na debelom crevu-divertikulumi i dr.). Čim se otkriju promene odmah se uzimaju isečci tkiva - biopsije i šalju na  patohistološki pregled. Odstranjenje većih polipa u debelom crevu obavlja se u bolnicama, gde je prethodno pacijent hospitalizovan.
Na kolonoskopiju se upućuju osobe koje imaju određene tegobe (pojavu krvi ili sluzi na  ili u stolici, poremećaje u pražnjenju creva, bolove u završnom delu creva i dr.), pozitivan podatak o oboljevanju članova porodice od bolesti debelog creva kao i pacijenti sa preporukom lekara. Lekar je u obavezi da pre izvođenja kolonoskopije pregleda bolesnika tzv. digito-rektalnim pregledom.
 

ENDOKRINOLOGIJA

dr Radosav Pejin, endokrinolog

 

PEDIJATAR - ALERGOLOG - dr Đuretić Andrea

Pedijatar i alergolog Novi Sad

Pregled zdrave dece od novorođenačkog uzrasta do 18 godina, praćenje rasta, razvoja dece i vakcinacija.

Pregled bolesne dece , dijagnostika i terapija 
 
Alergološki pregledi -ako imate otok i crvenilo kapaka, suzenje očiju, praćeno svrabom, zapušen nos, sekret u nosu duže od sedam dana,kijanje u serijama 10-20 puta, svrab ždrela i ušnih kanala.
Kod dece disanje na usta, kašalj i sviranje u grudima. Ako se simptomi javljaju u određenom periodu godine ili sezoni cvetanja polena.
Porodična anamneza o atopijskim bolestima. Ako dete ima svrab kože, kožne promene koje obuhvataju fleksorne strane laktova, zatkolenih jama, obraza i zone oko vrata-atopijski dermatitis. Ako se javi koprivnjača praćena svrabom i pečenjem. Ako se javi otok usana, jezika ili očnih kapaka. Ukoliko se javi burna reakcija na ubod pčele, ose ili štršljena.
 

NEFROLOGIJA I KLINIČKA IMUNOLOGIJA

dr Lada Petrović, specijalista interne medicine, nefrolog


Nefrologija se bavi  dijagnostikovanjem i lečenjem oboljenja bubrega i mokraćnog sistema. Upalni procesi bubrega mogu biti uzrokovani bakterijama i imunološkim procesima.  Bakterijske infekcije mokraćnog sistema  su veoma česta u oba pola. Zahtevaju brzo utvrdjivanje vrste bakterija i njenu osetljivost na lekove, primenu odgovarajućih kombinacija antibiotika jer, u  protivnom, postoji visoka sklonost za ponavljanje infekcija i prelazak u hroničan tok oboljenja što može dovesti do trajnog oštećenja funkcije bubrega.

Oštećenja bubrega mogu nastati i u sklopu drugih oboljenja, naročito šećerne bolesti, oboljenja krvnih sudiova, arterijske hipertenzije, sistemskih bolesti vezivnog tkiva što postepeno vodi do potpunog gubitka funkcije bubrega i neophodnog uključivanja dijaliznog postupka odnosno uključivanja veštačkog bubrega. U svim ovim stanjima neophodno je nefrološko lečenje kako bi se izbeglo uključivanje na dijalizni postupak.

Klinička imunologija se bavi ispitivanjem nejasnog, dugotrajnog prisustva povišene temperature koja nije uzrokovana nekom infekcijom, ispituje uzrok otoka i bolova u zglobovima i mišićima, promene na koži, kao i oštećenja rada bubrega, jetre, malih krvnih sudova uzrokovanih imunološkim procesima. Sva ova oboljenja mogu se ispoljiti veoma različitom kliničkom slikom : od crvenila kože lica pri izlaganju suncu, preko otoka potkolenica, ukočenosti  i bolova u predelu zglobova šaka i stopala, do poremećaja svesti i funkcije mozga.

 

FIZIKALNA MEDICINA

dr Ksenija Bošković, fizikalna medicina, reumatolog fizijatar


 

VASKULARNA HIRURGIJA - Duplex krvnih sudova

dr Miloš Kaćanski, vaskularni hirurg

Pregled krvnih sudova obavlja se kod problema uzrokovanih cirkulacijom (arterije i vene). Potrebno je obaviti ga ukoliko imate bolove, grčeve, trnjenje, oticanje ili osećaj hladnoće u nogama i rukama, posedujete jedan ili više riziko faktora za bolest krvnih sudova (npr. dijavbetes, pušenje, porodičnu opterećenost bolestima krvnih sudova, IVC sa karotidnom bolešću).

Ultrazvuk krvnih sudova (color doppler duplex scan) je moderna, brza i bezbolna dijagnostička metoda koja daje uvid u stanje krvnih sudova (arterija i vena) u određenom delu organizma, služi kao početni uslov za adekvatno planiranje prevencije i lečenje oboljenja krvnih sudova.  Ovom metodom, otkrivaju se bolesti vena (venska tromboza, venska insuficijencija) i bolesti arterija (aterosklerotske promene na krvnim sudovima, karotidna bolest kao uzrok moždanog inzulta, oboljenja arterija donjih i gornih ektremiteta kao uzročnika gangrena, aneurizmatska bolest perifernih arterija i druge poremećaje cirkulacije) .

Ordinacija pruža usluge otkrivanja, prevencije i adekvatnog i modernog lečenja bolesti krvnih sudova, putem kliničkog i ultrazvučnog pregleda krvnih sudova i lečenja od strane vaskularnog hirurga.
 

PLASTIČNA HIRURGIJA

dr Aleksandra Popović, specijalista za plastičnu i estecku hirurgijuTumori kože pokazuju konstatno povećanje učestalosti, a prosečna starost pacijenata se pomera ka sve mlađoj dobi. Njihova lokalizacija na koži čini ih lako dostupnim pregledu i uklanjanju. Imperativ za ostvarivanje dobrih rezultata je da se pacijent javi na vreme na pregled i da ukoliko je to indikovano, dolazi redovno na periodične kontrole.

Male hirurške intervencije se rade klasičnim - hirurškim putem u lokalnoj anesteziji, a uklonjene promene se šalju na  patohistološki pregled.

 • mladeži
 • keratoze
 • dermatofibromi
 • pendulantni fibromi
 • piogeni granulomi
 • bradavice
 • lipomi
 • ateromi
 • odstranjenje potkožnog stranog tela
 • korekcija ožiljaka
 • xantelazme
 • basocelularni karcinomi...

Takođe, postoji mogućnost uzimanja biopsije kože, biopsije kože i mišića po indikaciji drugih specijalista u cilju dijagnostike određenih bolesti.


KOREKCIJA BORA I VOLUMENA USANA preparatima koji sadrže hijaluronsku kiselinu

Hijaluron je prirodna supstanca koja se nalazi u našoj koži. Ona vezuje i zadržava vodu i na taj način čini kožu jedrom i zategnutom. Tokom godina dolazi do smanjenja količine hijalurona u tkivu i pojave bora. Ubrizgavanjem ovih preparata u kožu-tačnije dermis, vrši se popunjavanje nastalih bora,  kao i povećanje volumena usana. Neželjene reakcije na ove preparate su retke i uglavnom su prolaznog karaktera (crvenilo, otok, svrab na mestu davanja). Tretman je jednostavan. Uz primenu lokalnog anestetskog krema ubrizgavanje malih količina gela se vrši finom, tankom iglom. Rezultati su vidljivi odmah, a trajanje oporavka nakon intervencije je izuzetno kratko.


KOLAGEN INDUKCIONA TERAPIJA - DERMAROLLER

U pitanju je tretman kojim se prelaženjem dermarollera preko kože izazivaju mehanička mikro-oštećenja kože, čime se stimuliše njena regeneracija, uz oslobađanje faktora rasta i formiranje kolagena tip III ili zdravog kolagena (klinički je potvrđeno da se nivo kolagena povećava za 100%), što dovodi do zatezanja kože lica, vrata i dekoltea. Još jedan od pozitivnih efekata dermaroller-a je i pojačana penetracija preparata (mezokoktela) koji se nanose na kožu ( i do 40 puta), pa se dermaroler i mezoterapija neretko kombinuju u korektivnim i antiejdžing paketima. Terapija dermarolerom je bezbedna i efektivna.

Za postizanje punog efekta terapije potrebno je da prođe određeno vreme, jer je telu potrebno vreme da stvori novi kolagen, ali su prvi rezultati vidljivi već nakon 7 do 10 dana. Minimalan broj tretmana je 3 u razmaku od 3-6 nedelja, mada je često potrebno i mnogo više tretmana što zavisi od tipa kože, dužine iglica na dermaroleru i indikacije za koju se koristi. Indikacije za primenu kolagen indukcione terapije su:

 • Bore
 • Ožiljci
 • Akne
 • Strije
 • Rejuvenacija kože oštećene suncem
 • Hiperpigmentacije - postinflamatorne (od akni), pigmentacije nastale usled hormonalnog disbalansa (melasma), „staračke“ pege, kao posledica oštećenja kože uv zracima

Kako izgleda procedura?

Tretman počinje detaljnim čišćenjem i dezinfekcijom lica i nanošenjem anestetske kreme. Kada anestetik u potpunosti počne da deluje, dermarollerom-om se prelazi preko tretirane regije u različitim pravcima. Sama procedura je više neprijatna nego bolna. Nakon toga, u zavisnosti od potreba samog klijenta, kao i od efekta koji želi da se postigne, dodaju se različite aktivne supstance čiji je sastav krajnje individualan. Procedura traje od 15 do 60 minuta. Kao propratni fenomeni ove procedure javljaju se crvenilo, različitog intenziteta (od bledo roze do jarko crvenog), u trajanju od 24 do 48 h, kao i blag otok koji se povlači za nekoliko časova.

Koje su prednosti terapije dermarolerom?

Manje je agresivan od lasera i hemijskih pilinga kojima se postižu dobri rezultati ali se vremenom istanjuje epidermis i dermalne papile koje mogu imati za posledicu suvu i izboranu kožu.Ukoliko Vas zanima urološka ordinacija u okviru ove poliklinike, više informacija potražite na stranici Poliklinika Uromedica - urologija.

Ako Vas zanimaju ginekološki pregledi, vaginalni testovi, praćenje trudnoće i ostali pregledi i intervencije iz oblasti ginekologija, informišite se na stranici Ginekološka ordinacija.

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas