Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Inkom doo - gasni kotlovi i oprema:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Toplotne pumpe

Adresa: Novosadski put 46, 21203 Veternik
Telefon: 021 82 31 49, 021 82 35 48

VEISSMANN TOPLOTNE PUMPE

Toplotne pumpe u Vašem  domu mogu doneti izuzetnu komfornost, uštedu i svakako čistiji i zdraviji vazduh u okruženju u kojem se nalazite. Veissmann toplotne pumpe sve više nalaze primenu i na našim prostorima jer su ekonomičnije a ušteda energije je mnogo veća od ostalih grejnih tela. Toplotne pumpe svoju primenu pre pet godina našle su i u Evropi, a njihova upotreba do danas se udvostručila dva puta.

Toplotne pumpe

Veissmann toplotne pumpe koriste toplotni potencijal iz neposredne okoline – energiju zemlje, sunca, podzemnih voda ili vazduha. Odličan su izbor za uštedu troškova za grejanje, jer energija koju koristi Veissmann toplotna pumpa nalazi se neograničeno u okolini. Struja se koristi samo za pokretanje i pumpu.

Toplotna pumpa radi na principu frižidera ili klima uređaja. Razlika između kućnih rashladnih uređaja i toplotnih pumpi je u smeru u kome se vrši predavanje toplotne energije. Za toplotnu pumpu je karakteristično da automatski drži temperaturu u odgovarajućem opsegu u toku godine bez obzira da li je hlađenje u toku leta ili grejanje u toku zime.

Veissman toplotne pumpe su 5-6 puta efikasnije od grejnog tela na struju, jer stvaraju 5-6 puta više energije nego što joj je potrebno da radi.

U zavisnosti od sredine iz koje se preuzima toplotna energija i sredine u koju se ona prenosi postoje više tipova toplotnih pumpi.Delimo ih na pumpe koje rade na principu:

 • VAZDUH – VODA
 • VODA – VODA
 • ZEMLJA – VODA

ZAŠTO ODABRATI VEISSMANN TOPLOTNU PUMPU?

Veissmann toplotne pumpe spadaju u najefikasnije sistema grejanja i hlađenja. Razlog zašto odabrati toplotne pumpe za grejanje je:

 • Na godišnjem nivou ušteda je do 75% sredstava u odnosu na grejne sisteme na ugalj, gorivo, drva i drugo.
   
 • Veissmann toplotne pumpe – smanjuju emisiju CO2 za 30%
   
 • Zauzimaju malo mesta a njohov rad je veoma tih skoro nečujan
   
 • Potpuno su automatizovane pa je korišćenje veoma lako, tako na osnovu spoljne temperature određuju optimalnu temperaturu u Vašem domu
   
 • Veissmann toplotne pumpe su vsokog evropskog kvaliteta o čemu govori sertifikat o kvalitetu EHPA i 100 godina tradicije ove robne marke.

Veissmann toplotne pumpe

Da biste pogledali kompletnu ponudu firme Inkom idite na stranicu Inkom doo - gasni kotlovi i oprema.

Ukoliko Vas zanimaju rashladni uređaji za prostorije, više informacija potražite na stranici Klima uređaji.

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas