Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Stomatološka ordinacija Medicodent :
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Stomatološka ordinacija Medicodent - doc.dr Branislav Bajkin

Adresa: Doža Đerđa 1, 21000 Novi Sad
Telefoni: 021 66 18 479, 062 77 06 65, 064 20 13 872


IMPLANTOLOGIJA I PROTETIKA

ZUBNI IMPLANTI

Implantologija omogućava najbolju zamenu za izgubljeni zub. Zubni implanti imaju oblik šrafa koji imitira koren zuba koji nedostaje. Načinjeni su od titanijuma, materijala koji ljudski organizam dobro prihvata.

Ugradnja zubnih implanata je najbolje rešenje sa stanovišta funkcije, estetike, trajnosti i očuvanja preostalih zuba. Ugradnjom implanata izbegava se brušenje susednih zuba, a ponekad predstavljaju jedinu mogućnost da se izbegne izrada proteza.

Zubni implanti


Zubni impanti ugrađuju se u slučaju:

  • nadoknade pojedinačnog zuba
  • nadoknade više zuba
  • totalne bezubosti
  • izrade proteze nošene mini dentalnim implantima   


Ugradnja zubnih implanata je jednostavna i vrši se u lokalnoj anesteziji. Nakon ugradnje potrebno je tri do šest meseci da se implant učvrsti u kosti, nakon čega se stomatološka intervencija nastavlja izradom mostova i krunica. U međuvremenu, da pacijenti ne bi bili bezubi, izrađuju se privremena krunice. U određenim situacijama do konačnog rešenja može se doći i znatno ranije, ubrzo nakon ugradnje implanta.


ZUBNA PROTETIKA

Zubna protetika Vam obezbeđuje nadoknadu oštećenja krunice zuba i izvađenih zuba. Krunice i mostovi su fiksne protetske nadoknade (cementiraju se u ustima i ne mogu se vaditi), dok su zubne proteze mobilne.

Zubne krunice nadoknađuju krunični deo zuba, u potpunosti imitirajući boju, oblik i veličinu prirodnog zuba. Zubni most je protetska nadoknada koja se sastoji od dve ili više krunica, njime se premoštava bezubi predeo, i za njihovi izradu neophodno je postojanje zuba nosača ispred i iza bezubog predela.

Zubne proteze su mobilne protetske nadoknade, koje se izrađuju u slučaju krezubosti i potpune bezubosti. U zavisnosti da li se nadoknađuje nekoliko zuba ili svi zubi, zubne proteze mogu biti parcijalne ili totalne.  U zavisnosti od materijala od kojih se izrađuju proteze mogu biti akrilatne, valplast ili skeletirane proteze.


BEZMETALNE KRUNICE I MOSTOVI

Do nedavno, krunice i mostovi su se isključivo izrađivali od metalokeramike, tj. metalne krunice koja je presvučen slojem keramike. Metal daje čvrstoću, a keramika estetiku. Danas se izrađuju bezmetalne krunice i mostovi, kojima se postižu mnogo bolja estetska rešenja, a zubi izgledaju prirodnije.  


Ukoliko Vas zanimaju mobilni i fiksni ortodontski aparati, više informacija naći ćete na stranici Ortodoncija.


Da biste pogledali sve stomatološke usluge koje obavlja ova ordinacija, posetite stranicu Stomatološka ordinacija Medicodent - doc.dr Branislav Bajkin.

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas