Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Hostel Podbara

Hostel Podbara, prenoćište, sobe sa klimom i CG, internetom, parking za kola, garaža za bicikle i motore, roštilj i sto za ručavanje Više o firmi Hostel Podbara

Bođela - veterinarska ambulanta

Veterinarska ambulanta, veterinar dr vet. med. Milan Bibin. Vakcinisanje, čipovanje, kupiranje, čuvanje, šišanje, operacije pasa i mačaka, veštačka oplodnja. Više o firmi Bođela - veterinarska ambulanta

Zdravlje i lepota

Homeopatija-samoisceljenje

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Homeopatija je efikasni naučni sistem lečenja koja pomaže urođenoj sposobnosti našeg tela za samoisceljenje. Ona prepoznaje da su svi simptomi zapravo izraz disharmonije unutar osobe u celini, kao i to da je pacijent taj koga je potrebno tretirati, a ne bolest.

Nemački lekar, Samuel Hahnemann, je 1796. godine, otkrio je drugačiji pristup lečenja, koji je nazvao Homeopatija (grčki – slično bolesti). Kao i Hipokrat pre dve hiljade godina, Haneman je shvatio da postoje dva načina lečenja: lečenje suprotnim i lečenje sličnim sredstvom.

Uzmimo, na primer, slučaj nesanice. Lečenje suprotnim sredstvom (klasična medicina) podrazumevalo bi prepisivanje lekova koji izazivaju veštački san. To često uključuje upotrebu velikih doza sedativa, što može izazvati neželjene efekte ili zavisnost.

Lečenje sličnim sredstvom, (homeopatski način) podrazumeva prepisivanje minimalne doze određene supstance (kao što je kafa) koja u velikim dozama izaziva nesanicu kod zdravih osoba. Začuđujuće, ali ovo će pomoći pacijentu da postigne prirodan san.

Homeopatski preparati ne mogu da prouzrokuju neželjene efekte i ne mogu da izazovu zavisnost. Ovo je zbog toga što je veoma mala količina aktivnih supstanci upotrebljena u specijalno pripremljenoj formi. Homeopatskim tretiranjem se stimuliše sposobnost tela da se bori sa infekcijom i ublažava prijemčivost na bolesti.

Vaš homeopata će odrediti homeopatski preparat koji odgovara svim Vašim simptomima i to na način na koji ih Vi doživljate, kako na emotivnom tako i na fizičkom nivou.

Šta je potrebno Vašem homeopati da zna?

Kako bi pronašao pravi preparat namenjen isključivo Vama, Vašem homeopati je potrebno da zna sve o Vama. Detaljno razumevanje ko ste, kakve probleme imate i kako ih doživljavate, potrebno je kako bi se tačno pristupilo Vašem slučaju. Dakle, ovom procesu će svakako pomoći sve što možete da kažete svom homeopati što je tipično za Vas. Generalno sagledavanje Vašeg nivoa energije, Vaše istorije bolesti, kao i načina na koji živite, takođe su važni. Naravno, sve što kažete ostaje samo između Vas i Vašeg homeopate. Prva konsultacija može da traje do dva sata, a ponekad i više.
U toku homeopatskog tretiranja mogu pojaviti simptomi blage prehlade, osip ili neki oblici izlučevina, koji se nazivaju efektima "prolećnog čišćenja". Isto tako, mogu se pojaviti neki stari simptomi, obično na kraće vreme. Ovi simptomi će proći i ne smeju se tretirati jer su oni veoma važan deo procesa izlečenja.

Udruženje za klasičnu homeopatiju - Hahnemann

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas