Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

2 štapića doo - kineski restoran

Kineski restoran, besplatna kućna dostava kineske hrane. Kineska hrana: piletina, teletina, svinjetina na kineski način, vegeterijanski specijaliteti. Više o firmi 2 štapića doo - kineski restoran

Antilopa pzr - kožna galanterija

Izrada kožne galanterije, torbe, novčanici, futrole, kaiševi, privesci, vizatori, podmetači, rokovnici. Kožarska radionica i prepravke predmeta od kože. Više o firmi Antilopa pzr - kožna galanterija

Stomatološka ordinacija Delić Dent

Stomatološka ordinacija u Novom Sadu, besplatan stomatološki pregled, povoljne cene stomatoloških usluga, bezbolne intervencije. Savremeni trendovi u lečenju. Više o firmi Stomatološka ordinacija Delić Dent

Kuvar

Hleb od speltinog brašna

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Preukusna i izuzetno zdrava žitarica – spelta ušla je na trpezu svih koji vole zdravu ishranu u vidu raznih specijaliteta: hleba, peciva, proje, testenina, kolača... Predstavljamo vam recept za hleb od speltinog i heljdinog brašna, koji smo dobili od firme Spelta Jokić, koja se bavi proizvodnjom proizvoda od spelte.

Hleb od speltinog brašna


Potrebno je:

  • 400g speltinog brašna (integralno ili meko)
  • 100g heljdinog brašna (integralno ili meko)
  • 2 kašičice soli
  •  1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kesica suvog kvasca ili 1 kesica praška za pecivo (kome smeta kvasac)
  • 1/2l mlake vode
  •  3 kašike voćnog sirćeta


Priprema:

Sve sastojke pomešati i mutiti 3 minuta. U masu se može dodati 80g suncokreta, lana, susama... Dobro sjedinjeno i umešeno testu sipati u kalup na pek papir, staviti u hladnu rernu i peći na 200'C, oko sat vremena.


Zašto je spelta dobra?

Spelta obiluje hranljivim materijama i kao hrana savršena je za sve, od beba i dece, preko osoba na dijetetskom načinu ishrane, do radnih ljudi i sportista.
Deluje na bolji imunitet, regulaciju šećera u krvi, lečenje crevnih oboljenja i bolesti bubrega, hroničnih infekcija, prevenciju psihičkih oboljenja, karcinoma, pospešuje varenje, doprinosi boljem raspoloženju itd.


Pored integralnog i mekog speltinog brašna, kod Spelte Jokić možete naručiti zrno spelte, mekinje od spelte, speltin griz i testenine od spelte i mleko od spelte. Kontakte i više informacija pronaći ćete na onlajn prezentaciji Spelta Jokić - proizvodnja i prodaja spelte Novi Sad.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas