Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Pile - Prom doo

Pile Prom doo uzgoj matičnog jata, proizvodnja jednodnevnih brojlerskih pilića, priplodnih jaja, tov brojlerskih pilića i proizvodnja stočne hrane. Više o firmi Pile - Prom doo

Škola stranih jezika My School

Škola stranih jezika, kursevi engleskog, nemačkog, italijanskog, francuskog, španskog i ruskog jezika. Priprema za FCE, CAE, CPE. Konverzacija na prvom mestu. Više o firmi Škola stranih jezika My School

Pecivo Neizrecivo - izrada domaćeg peciva

Domaće koktel pecivo bez aditiva i konzervansa, ručno pravljeno. Mini pecivo, kiflice, projice, mini sendviči, pogačice, mini pizza, bavarsko pecivo, štapići... Više o firmi Pecivo Neizrecivo - izrada domaćeg peciva

O tržištu i upravljanju

Dve, tri reči sa vašim kupcem - Duška Danilov Marjanović, pravnik

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Već ste navikli da svakog meseca objavljujemo ankete sa kupcima raznih proizvoda i usluga, ne bi li pomogli preduzetnicima da bolje razumeju kupce i time poboljšaju svoj odnos prema njima, a samim tim i svoje celokupno poslovanje. Promene se prave korak po korak, a ukoliko postoji želja da budete bolji, kupac će to prepoznati i ceniti! Ovog meseca svoje impresijie o kupovini sa nama deli Duška Danilov Marjanović, master pravnik iz Novog Sada.

Intervju sa kupcem, Duška Danilov Marjanović


Koje vrste proizvoda ili usluga su Vam najčešće potrebne?
- Prehrambeni proizvodi, kozmetika, kućna hemija, a od usluga najčešće one koje pružaju lekari (pedijatar, stomatolog, ginekolog) i ponekad zanatlije (vodoinstalater, električar).

Šta Vas prvo privuče kod određenog proizvoda ili usluge?
- Sto se tiče proizvoda, najčešće se uhvatim za nešto što je novo na tržištu, obavezno to kupim da isprobam. Sa uslugama to već nije slučaj, tu uglavnom idem na provereno. Pored noviteta na tržištu, na moj izbor utiče najviše odnos cene, količine i kvaliteta.

Kakve reklamne poruke Vam privlače pažnju?
- Šaljive i dvosmislene, kao i one sa igrom reči.

Pri odluci o kupovini, koliko uticaja na Vas ima internet, koliko reklame na ulici (bilbordi, plakati, pokretne reklame), a koliko leci?
- Iako dosta vremena provodim na internetu, izbegavam onlajn kupovinu tj. kupovinu na neviđeno, ali se svakako i na taj način informišem o popustima i akcijama, te smatram da internet i flajeri koji svakodnevno pristižu u poštansko sanduče i redovno ih prelistavam, u jednakoj meri utiču na moje odluke, a bilbordi, plakati i pokretne reklame imaju za nijansu slabiji uticaj.

Ipak ponekad kupujete i onlajn?
- Da, ako sam imala prilike i uživo da vidim proizvod od nekog ko je već kupovao onlajn ili postoji prodavnica u kojoj inače kupujem i imam poverenja.

Zašto se odlučuje na redovnu kupovinu na pojedinim mestima ili od pojedinih osoba?
- Dobra ponuda, lepa saradnja, prijatan osećaj tokom boravka na prodajnim mestima, celokupno pozitivno iskustvo! Ipak, često zbog nedostatka vremena presudno bude i to sto je neka radnja u neposrednoj blizini.

Šta Vas kao kupca odbija?
- Neljubaznost i nepredusretljivost trgovaca, neinformisanost i nedostatak želje da odgovore na pitanje ili pokušaju da saznaju odgovor, razbacana roba po rafovima, nepregledne cene ili nedostatak cedulje sa cenom, iscepana uniforma radnika, nepridržavanje satnice za zakazane termine i neizdavanje fiskalnog računa za usluge kod privatnika.

Na koji način se informišete o tome koje firme nude određene proizvode ili usluge koji su Vama potrebni?
- Uglavnom preko interneta (Fejsbuk, Gugl) ili putem preporuke na osnovu nečijeg ličnog iskustva.


Kada u ponudi ima više firmi koji nude isto, kako se odlučujete od koga da kupite? Ima li neki detalj koji prevagne?
- Najčešće je taj detalj cena ili pogodnosti oko plaćanja.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas