Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Sintelon doo - proizvodnja i prodaja tepiha

Proizvodnja i prodaja tepiha, tepisi modernih dezena, čupavi ili meki, minimalistički ili tradicionalni dizajn. Tepisi od zida do zida za hotele i restorane. Više o firmi Sintelon doo - proizvodnja i prodaja tepiha

Vila Maza i Lunja - prenoćište na Fruškoj gori

Prenoćište na Fruškoj gori, u blizini Iriga i manastira Hopovo. Iznajmljivanje vikendice za odmor i druženje uz roštilj. Romantičan smeštaj u prirodi. Više o firmi Vila Maza i Lunja - prenoćište na Fruškoj gori

Zabavni park Starli

Najsavremeniji zabavni park u Novom Sadu. Igraonica za decu od 1 do 12 godina, rođendaonica, otvoreni teren za sport, kreativno - obrazovni programi. Više o firmi Zabavni park Starli

Život ljudi

Duhovno bogatstvo indijskog naroda

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

U zemlji toliko raznovrsnoj i kompleksnoj poput Indije, ne treba nikoga da čudi  što lokalno stanovništvo odražava i iskazuje bogatu istoriju, kulturu, tradiciju i ubeđenja u skladu sa geografskim položajem, specifičnim manirima, navikama i tradicionalnim jelima koja će zauvek ostati indijska. Sudeći po pet hiljada dugoj istoriji, Indiju su osvajale mnoge vojske i naseljavali trgovci i imigranti, koji su sa sobom doneli sopstvene navike, vere, religijske prakse i učenja što je umnogome doprinelo bogatoj teksturi života u Indiji.

Od večitih snegova Himalaja do poljoprivrednih površina dalekog juga, od pustinja na zapadu do plodnih delti na istoku, od ekstremno toplih ili hladnih predela, od centralnog platoa, pa sve do svežih šumskih brda i dolina, indijski životni stil je očigledno uslovljen bogatom geografijom. Hrana, odevanje i navike ljudi u Indiji se razlikuju u zavisnosti od izvornog mesta.

Ukorenjene porodične vrednosti nastavljaju i dan-danas da postoje u mnogim indijskim familijama. Prezime nekog Indijca se formira u odnosu na njegovu kastu, mesto rođenja ili u odnosu na porodično zanimanje. Muškarci su i dalje glave porodice, i oni određuju svaki korak u porodici, iako danas nisu jedini koji donose hranu za sto. Žena uvek mora prvo servirati obrok mužu, pre nego što ona sama sedne da jede. Na roditelje se gleda sa poštovanjem. Decu finansiraju roditelji za vreme trajanja školovanja.

Indijci veruju u zajedničku sreću i tugu. Festival ili slavlje nikad nije ograničen na jednu porodicu ili kuću. Čitava zajednica se uključuje u proces i doprinosi životnosti slavlja. Mnogi festivali poput Diwali-ja, Holi, Id, Christmas, Mahaveer Jazanthi se slave tako što se slatkiši i drugi pokloni dele među familijom, komšijama i prijateljima. Indijsko venčanje podrazumeva prisustvo čitave familije i svih prijatelja. Takođe, komšije i prijatelji uvek pomažu nekoj familiji u slučaju potrebe.

Iako etnički Indijci pripadaju različitim skupinama jezika, praktikuju nekoliko različitih religija, jedu najraznovrsniju hranu, i dalje postoji bogatstvo u indijskoj umetnosti i kulturi koju ne možete naći nigde drugde. Lepota indijskog naroda leži u duhu tolerancije, altruizmu i kompoziciji kulture koja se može porediti sa velikim vrtom prepunim cveća raznovrsnih boja, sa sopstvenim entitetom, ali sa druge strane, žive u zajedničkoj harmoniji i doprinose globalnoj lepoti vrta – Indije.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas