Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu
Pošaljite poruku firmi Psihijatrijska ordinacija Baračkov:
Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Psihijatrijska ordinacija Baračkov

Adresa: Kosovska 13, 21000 Novi Sad
Telefoni: 064 13 53 509, 021 52 78 17DEPRESIJA

Depresija je vrlo čest psihijatirjski poremećaj koji je nažalost često neprepoznat, ali i nedovoljno dijagnostikovan. Dovodi do velikih gubitaka na ličnom, porodičnom i poslovnom planu. Javljaju se depresija u pubertetu, depresija u trudnoći, depresija posle porođaja, depresija u menopauzi, često nastaje nakon dugotrajnog iscrpljivanja organizma (psihičkog i/ili fizičkog) ali može da započne i bez nekog spoljnog uzroka.

Ukoliko se bolest zanemari, može doći do vrlo teških posledica. Zato je obraćanje psihijatru i pravovremeno lečenje depresije neophodno, kako bi se osoba što pre vratila porodici, prijateljima i poslu. Lečenje depresije se sprovodi na dva načina, kao farmkoterapija (antidepresivi) i psihoterapija.

Depresija, lečenje depresije


ANKSIOZNI POREMEĆAJI

Anksioznost, psihička napetost, strahovi i fobije, panični napadi i ostali anksiozni poremećaji, život čine dodatno otežanim i komplikovanim. Kroz razgovor sa psihijatrom, sagledava se uzrok poremećaja i pristupa se adekvatnom lečenju.

  • lečenje anksioznosti
  • lečenje napada panike
  • lečenje fobija (socijalna fobija, agorafobija, ostale fobije)


BRAČNO SAVETOVANJE

Bračni problemi
su sastavni deo svakog braka, ali ukoliko postanu takvi da narušavaju bračni i porodični život, da se reflektuju na privatnom i poslovnom planu, pravo rešenje je bračno savetovanje. Iako mnogi parovi ne misle da bi odlazak u bračno savetovalište mogao pomoći i plaše se šta će ih terapeut pitati i na čiju stranu će stati, vrlo brzo uvide da problemi u braku mogu lakše da se sagledaju i reše uz pomoć objektivnog stručnjaka koji ne osuđuje, ne zauzima strane i uglavnom sluša šta mu klijenti govore. I ovde porodična psihoterapija daje odlične rezultate.

Psihičke bolesti, anksioznost, fobije


PSIHIČKE BOLESTI

Psihičke bolesti, psihoze, poremećaji ličnosti, demencije i ostali psihijatrijski poremećaji moraju biti pod budnim okom psihijatra. Da bi se sa ovim bolestima moglo što lakše živeti, svako psihičko oboljenje mora biti ustanovljeno, lečeno i praćeno. Lečenje psihoza u poslednjih dvadesetak godina napredovalo je više nego u prethodna dva veka. I svakog dana se radi na istraživanju novih supstanci (neuroleptici, antipsihotici, psihostabilizatori, sedativi, hipnotici itd.) kojima nije više cilj da osobu uspavaju i sklone iz vidokruga porodice i društva kao u prethodnim epohama, već da je osposobe za aktivno uklučivanje u zajednicu kao njenog punopravnog člana.


LEČENJE ZAVISNOSTI

Lečenje zavisnosti je program dizajniran za one koji zahtevaju lečenje bolesti zavisnosti (narkomanija, alkoholizam, tabletomanija). Obezbeđuje individualizovan, efikasan, holistički tretman, kroz postupni proces detoksikacije (npr. detoksikacija organizma od alkohola), nakon kojeg sledi proces održavanja apstinencije i, na kraju, praćenje rezultata lečenja (aftercare).

Uvek kada to dozvoljava priroda bolesti, preporučuje se uzimanje averzivne terapije (blokatori, Naltrexon, Nalorex, Revia, Esperal, Tetidis, itd.), koja predstavlja zaštitu klijenta od popuštanja pod teretom psihičke krize, ali i faktor obnavljanja poverenja od strane najbližeg okruženja.

Lečenje narkomanije, lečenje alkoholizma ili neke druge vrste zavisnosti nikako ne bi trebalo prepustiti slučaju, već stručnjaku.


Biografija psihijatra nalazi se na stranici Psihijatar dr Nebojša Baračkov.


Ako Vam je potreban psihijatrijski pregled, psihoterapija, psihijatrijsko lečenje, saveti psihijatra, psihološko testiranje, treninzi i radionice, informacije potražite na stranici Psihijatrijska ordinacija Baračkov.

Security Image
© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas