Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Centar za učenje engleskog jezika - Školigrica & Chatroom

Centar za učenje engleskog jezika, Montessori zabavište, škola engleskog za decu od 3-12 godina, Cambridge diplome za najmlađe. Priprema tinejdžera i odraslih. Više o firmi Centar za učenje engleskog jezika - Školigrica & Chatroom

Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Krstin

Ordinacije za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Fizijatrijski pregled, EMNG pregled, fizikalna terapija,rehabilitacija, kućni pregled fizijatra. Više o firmi Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Krstin

Ordinacija opšte medicine Porodični lekar Slavica

Ordinacija opšte medicine. Kompletan pregled, kontrola pritiska, provera šećera, ispiranje uha, injekciona terapija, opšti pregled sa laboratorijom za odrasle. Više o firmi Ordinacija opšte medicine Porodični lekar Slavica

Zdravlje i lepota

Dečije alergije - atopijski ekcem i astma

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Sve veći broj dece, već u najranijem uzrastu, ima problema sa nekom od alergijskih bolesti. Zašto se to dešava i kako pomoći mališanima da se izbore sa alergijom?

VirtualniGrad


Postoji genetska sklonost, uz koju se lakše razvija alergijska preosetljivost kod dece - to je atopija. Međutim, ona se ne mora klinički manifestovati. Klinička manifestacija atopije je alergija. Najčešće alergijske kliničke manifestacije kod dece su su astma i dečiji ekcem/atopijski dermatitis.

Astma je najčešća hronična bolest kod dece. Njena učestalost je tolika da obuhvata čak 10% dece i u stalnom je porastu. Takođe se povećava i učestalost teških oblika astme. Osim genetskih  faktora, na pojavu astme utiču i faktori sredine, kao i infekcije.

Ukoliko dete već ima simptome ovih stanja ili u porodici postoje alergijska oboljenja, neophodno je što pre započeti alergološko ispitivanje, kako bi se predupredio dalji razvoj alergijske bolesti.

Pedijatrijska ordinacija Velisavljev, pored lečenja ostalih dečijih bolesti, bavi se i prevencijom i lečenjem alergije. U ordinaciji se obavljaju alergološki pregledi dece, testiranje na alergene hrane i inhalatorne alergene (poleni, grinje), a dobijaju se i preporuke za prevenciju i lečenje atopijskih ekcema, astme i drugih alergijskih oboljenja, kao što su alergijska kijavica ili alergija na lekove.

Pomozite detetu u borbi protiv alergija, zakažite pregled u pedijatrijskoj ordinaciji Velisavljev.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas