Privreda Grada

Prijavite Firmu

Izdvajamo iz privrede

Unispromet doo - stovarište drvene građe

Prodaja drvene građe. Rezana građa, sušeno drvo (daske, grede, letve), repromaterijal za stolare. Uslužno sušenje drveta. Proizvodi od drveta, stolarske usluge. Više o firmi Unispromet doo - stovarište drvene građe

Stomatološka ordinacija Repić

Lečenje zuba, stomatološka protetika, dečija stomatologija sa ortodoncijom, oralna hirurgija sa implantologijom, estetska stomatologija, izbeljivanje zuba. Više o firmi Stomatološka ordinacija Repić

Kozmetički salon Bonne Etoile

Kozmetički tretmani lica: ultrazvučno čišćenje, medicinski tretman, mikrodermoabrazija, Pure Oxigen. Pedikir, depilacija, ultrazvučno skidanje visećih bradavica Više o firmi Kozmetički salon Bonne Etoile

Život ljudi

Čudovište iz Loch Nessa -

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Jedno od najpoznatijih čudovišta sadašnjice i najpoznatiji primer iz kriptozoologije, zasigurno je čudovište iz Loch Nessa, ili kako ga još popularno zovu, Nessie (galski Niseag). To je stvorenje, ili kako neki misle, grupa stvorenja, za koja se veruje da žive u jezeru, Loh Nes.

Čudovište iz Loch Nessa, VirtualniGrad


Loch Ness je duboko čisto jezero, koje se nalazi u blizini grada Inverness u severnoj Škotskoj. Jezero je mnogo puta istraženo upravo zbog velikog broja svedočenja o viđenju čudovišta, od strane lokalnog stanovništva i turista. Osim svedočanstava, postoji i mnoštvo video snimaka i fotografija koje prikazuju Nesi u različitim oblicima i pozama.

U poslednjih par godina, naučnici su organizovali više naučnih ekspedicija, gde su brodovima sa sonarom detaljno istražili jezero i nisu naišli ni na jedan uverljiv dokaz da čudovište postoji. Ovo nije nimalo čudno, jer je jezero duboko 330 m i zbog treseta koji se nalazi oko obale i na dnu jezera, voda je veoma mutna i vidljivost je veoma mala, što dodatno komplikuje pretragu. Iz ovih razloga, postojanje misteriozne životinje nije potvrđeno, ali ni opovrgnuto.

Svedoci koji tvrde da su imali prilike da vide čudovište, opisuju ga kao životinju čije je telo dugačko oko 10 m, sa četiri peraja i veoma dugačkim vratom na kojem se nalazi malena glava. Osim ovog opisa, postoje i mnoga druga, zbog čega je teško utvrditi kako Nessie zaista izgleda.

Jezero Loh Nes, VirtualniGrad


Prvo evidentirano viđenje, zabeleženo je 1933. godine, kada je lokalni hotelijer, John Mackary, video čudovište kako perajima udara po vodi i kako mu glava izvire iz jezera. Od tada pa do danas, zabeleženo je preko stotinu viđenja. Na osnovu svih opisa očevidaca, postoji teorija da Nessie pripada porodici plesosaura, vrsti koja je izumrla pre 7 miliona godina. Na osnovu ove teorije, navodi se pitanje kako je ova životinja uspela da opstane sve do danas. Postoji teorija da je jezero Loch Ness davno u prošlosti bilo spojeno sa Atlanskim okeanom i da je ova životinja mogla da zaluta i sa dolaskom ledenog doba, kada je jezero odsečeno od okeana, ostane zarobljena u jezeru.

Bez obzira da li Nessie postoji ili ne, ona je zasigurno postala zaštitni znak Škotske. Svake godine Loch Ness poseti preko 10 hiljada turista, sa nadom da će možda videti poznato čudovište. Time je Nessie zasigurno postala turistička atrakcija i izvor prihoda za ljude sa ovih područja.  Šta sve Nessie misli o tome, ne znamo, možda tiho iz dubine jezera posmatra i čeka vreme kada kada će je  ljudi ostaviti na miru.
 


Ostali članci


© 2002-2015. - PanonSoft d.o.o. Novi Sad
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja