Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Pub Lazino Tele

Caffe-club i pivnica u centru grada, žive svirke, petkom i subotom DJ-evi, ambijent engleskog paba, veliki izbor piva i ostalih pića, lokal za noćni provod. Više o firmi Pub Lazino Tele

Homemade with love - slatki i slani ketering

Slatki i slani ketering za sve proslave. Domaći kolači, posni kolači, koktel peciva, posna slana peciva. Besplatna dostava za Novi Sad. Povoljne cene keteringa. Više o firmi Homemade with love - slatki i slani ketering

Parketar Đukić szr - parketarske usluge

Parket servis, parketari u Novom Sadu. Parketarske usluge: postavljanje novog parketa, hoblovanje starog parketa, postavljanje laminata, izrada mozaika. Više o firmi Parketar Đukić szr - parketarske usluge

Hobi i sport

Čudesna živa ograda - hit sezone

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Nakon nekoliko godina prisustva čudesne žive ograde na domaćem tržištu i mnoštva povratnih informacija zadovoljnih korisnika, rasadnik Sil Club je u prilici da sumira iskustva i komentare i sa zadovoljstvom ih podeli sa Vama. Ove informacije će biti od koristi kako budućim vlasnicima, tako i onima koji već imaju čuveni Turkmenistanski sil.

Čudesna živa ograda


Čudesna živa ograda je otkrila svoje nove, veoma dobre odlike! Naime, može se reći da je večna. To, u stvari, znači da ova biljka nema ograničen vek trajanja, kao neke druge vrste ( na 7, 10 ili 15 godina). Nakon određenog perioda, možete je podmladiti totalnim orezivanjem i pritom ćete dobiti potpuno novu, mladu i još jaču biljku. Mladice će iz formiranog korena koji ostaje u zemlji nakon orezivanja, mnogo brže rasti i biće jače. Pritom, dolazi i do osvežavanja podzemnog dela, jer redukcijom nadzemnog, po zakonima prirode redukuje se i obnavlja i podzemni deo biljke.

Kao primer koji potkrepljuje ovo saznanje poslužio je jedan, naizgled nemili, događaj, gde je zbog tehničkih problema (radovi na uličnim instalacijama), živa ograda bila smetnja i tokom proleća je orezana do zemlje. Već u jesen, njena visina je dostigla 1,2 m, ali je zbog gustine orezivanjem svedena na 1 m. Pokazalo se da je zdravija, bujnija i okićena lišćem od zemlje do vrha. Ova vest ohrabruje sve ljubitelje i vlasnike čudesne žive ograde da je bez bojazni radikalno orežu, ako dođe do njenog oštećenja, prerastanja, ili ako naprosto žele da je osveže.

Druga veoma važna karakteristika je što njome možete formirati fizički neprobojnu, a estetski savršenu ogradu. Ova karakteristika je ilustrovana kroz iskustvo jednog gospodina koji je sadnice čudesne žive ograde posadio dvoredno, a između dva reda postavio je žičanu ogradu. U relativno kratkom periodu, sadnice su narasle, razgranale se i u potpunosti prorasle i zamaskirale žicu. Održavanje je potpuno jednostavno, kao i kod dvoredne žive ograde bez žice, ali je efekat zaštite mnogo veći. Kroz ovako formiranu ogradu, figurativno rečeno, ne može ni muva da proleti. Njenu visinu i širinu određujete Vi, a unutrašnji splet sitnih grančica doprinosi njenoj bujnosti i punoći.

Pored ove dve novo predstavljene osobine i svih ostalih već poznatih, čudesna živa ograda se plasirala u sam vrh najpoželjnijih živih ograda!

U toku je prodaja sadnica za prolećnu sadnju, narudžbe se primaju do 23. marta 2012. godine. Za sve informacije i narudžbe sadnica čudesne žive ograde, kontaktirajte Sil Club.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas