Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Komel-Co doo - alarmi i video nadzor

Prodaja i ugradnja alarma, audio i video interfona, kamera za nadzor objekata, sistema za automatsku dojavu požara, kontrolu pristupa i registraciju radnog vremena. Više o firmi Komel-Co doo - alarmi i video nadzor

Tefter doo - knjigovodstvena agencija

Knjigovodstvena agencija, knjigovođstvo, knjigovodstvene usluge i vođenje knjiga. Osnivanje radnje, prijava i odjava radnika, plate i naknade... Više o firmi Tefter doo - knjigovodstvena agencija

Dečija igraonica i rođendaonica Lilihip

Rođendaonice Novi Sad - Dečija igraonica i rođendaonica Lilihip, na Detelinari. Prostrana igraonica za malu i veliku decu. Rođendani sa aktivnom animacijom. Više o firmi Dečija igraonica i rođendaonica Lilihip

TehnoInfo

Cloud Computing - kućni računar na internetu

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Cloud Computing ili Sky Computing, predstavljaju termine koji se većinom odnose na interakciju između korisnika i različitih servisa koji su pristupačni na Internetu. Teško je tačno i precizno definisati šta Cloud Computing u suštini predstavlja. Najjednostavnije rečeno, to su različite vrste servisa koji se nalaze na Internetu, a na koje se korisnik priključuje da bi pristupio web aplikacijama i obavio zadatke, koje bi inače isto tako mogao obaviti i na aplikacijama koje su instalirane na njegov kućni računar.

Cloud Computing, VirtualniGrad


Zamislite Internet kao nebo, na kome se nalazi mnoštvo oblaka različitih vrsta i veličina. Svaki od tih oblaka predstavlja jedan poseban Internet servis na koje se korisnik individulano priključuje preko Internet pretraživača. Primeri se mogu videti u svakodnevnom korišćenju Interneta. Yahoo mail ili Gmail, Skype, Picasa- web, Googledocs, sve su to primeri Cloud Computing-a.

Cloud Computing omogućava povećanje kapaciteta i sposobnosti korisnika ili organizacije, bez investiranja u harvder, edukaciju ili licenciranje novog softvera.  Najveća prednost je što hiljade korisnika može pristupiti jednoj aplikaciji preko Internet pretraživača i to preko višeserverske arhitekture. Na neki način, to izgleda kao da je svakom od tih hiljadu korisnika, ta jedna web aplikacija instalirana na kućni računar.

Kućni računar na internetu, VirtualniGrad

Sama arhitektura Cloud Computing-a sastoji se od komponenata koje komuniciraju međusobno preko web servisa. Te komponente se dele u dve grupe: prednji kraj i zadnji kraj. Prednji kraj čine klijentova mreža tj. kompjuteri, aplikacije i korisnički interfejs (Internet pretraživači), preko koje se pritupa Internetu i posebnom Internet servisu. Zadnji kraj čine Internet serveri,  online servisi za skladištenje podataka i web aplikacije za različite namene, koje korisnik koristi na Internetu.


Cloud Computing je već uveliko postao deo sadašnjosti. Kako se Internet razvija,  cloud computing dobija sve više resursa koje zamenjuju kućni računar i omogućavaju svakom korisniku da svojim podacima, aplikacijama i servisima pristupa preko Interneta.


Ostali članci

  • Cloud Computing - kućni računar na internetu

© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas