Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Unispromet doo - stovarište drvene građe

Prodaja drvene građe. Rezana građa, sušeno drvo (daske, grede, letve), repromaterijal za stolare. Uslužno sušenje drveta. Proizvodi od drveta, stolarske usluge. Više o firmi Unispromet doo - stovarište drvene građe

Savate savez Srbije

Nacionalni savez sportskih klubova i saveza Vojvodine, Beograda, Novog Sada koji se takmiče u savateu (francuskom boksu), prvenstva, međunarodni seminari. Više o firmi Savate savez Srbije

Stomatološka ordinacija Žiža Popović Dent

Kvalitetne stomatološke usluge iz: konzervativne i estetske stomatologije, stomatološke protetike, dečije stomatologije, oralne hirurgije i ortodoncije. Više o firmi Stomatološka ordinacija Žiža Popović Dent

Vicevi

Četiri poslovne lekcije

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

1. poslovna lekcija:

Čovek počeo da se tušira posle seksa sa svojom ženom, kad neko zazvoni na vrata. Posle nekoliko trenutaka prepiranja oko toga ko će otvoriti, žena popusti, brzo se umota u peškir i spusti niz stepenice.  
Na vratima ugleda Peru, prvog komšiju. Pre nego što je išta zaustila, Pera joj kaže: Dam ti 800 eura ako
skineš taj peškir. Posle kratkog razmišljanja, žena skine peškir i stane gola pred Peru. Pera joj odmah da 800 eura i ode. Zbunjena, ali i uzbuđena zbog iznenadne sreće koja ju je snašla, žena se opet umota u peškir i popne se na sprat. Pošto uđe u kupatilo, muž je, i dalje stojeći ispod tuša, upita: Ko je to bio? Pera, naš prvi komšija, odgovori ona. Sjajno, reče muž, je li spomenuo da mi duguje 800 eura?

Pouka: Ukoliko bitne informacije o zajmu i riziku pravovremeno podelite sa svojim saradnicima, možete sprečiti moguće opasnosti.


2. poslovna lekcija:

Dok je vozio auto, sveštenik kraj puta ugleda opaticu. Zaustavi se i ponudi joj prevoz, što ona i prihvati. Opatica uđe u auto, sedne i prekrsti noge, razgrnuvši tako svoju haljinu i otkrivši svoja kolena. Sveštenik baci pogled i umalo ne izazove nesreću. Pošto je ponovo preuzeo kontrolu nad vozilom, on potajno spusti svoju ruku na njeno koleno. Opatica ga pogleda i reče: Oče, zar se ne sećate 129. psalma?
Sveštenik se trgne i duboko izvini, pa skloni ruku. Promenivši brzinu, on međutim opet stavi ruku na njeno koleno. Opatica mu opet reče:Oče, zar se ne sećate 129. psalma? I još jednom joj se sveštenik izvini, rekavši: Oprostite, sestro, ali telo je grešno. Stigavši u ženski samostan, opatica izađe, uputivši mu
značajan pogled i ode. A sveštenik stigavši u crkvu, požuri i uzme Bibliju i pogleda 129. psalm. U njemu je pisalo: Idi napred i traži, produži dalje i doživećeš vrhunac slave.

Pouka: Ako nisi dobro informisan o poslu koji radiš, možeš  propustiti sjajnu priliku.


3. poslovna lekcija:

Prodavac, službenica i direktor odu na ručak i na stolu u restoranu nađoše staru svetiljku. Protrljaše je, a iz nje izađe duh u oblačku dima i reče: Obično ispunjavam tri želje, ali troje vas je pa ću svakome od vas ispuniti po jednu. Prvo meni!, reče službenica, Želim da budem na Karibima, da vozim gliser i da me ne zanima ništa na svetu. >Puf!< I ona nestade. Prodavac, u čudu, reče: Ja sam sledeći! Ja sam sledeći! Želim da budem na Tahitiju, da ležim na plaži sa svojom privatnom maserkom i zauvek budem okružen pinakoladom i ljubavlju svog života. > Puf!< I on nestade. Ti si na redu, reče duh direktoru. A on reče: Želim da se ovo dvoje posle ručka odmah vrate u kancelariju.

Pouka: Uvek pustite šefa neka govori prvi.


4. poslovna lekcija:

Vrana je celog dana sedela na drvetu ne radeći baš ništa. Zeka je ugleda i upita: Mogu li i ja da sedim kao i ti i da ne radim ništa celog dana? Vrana odgovori: Naravno, što da ne? I zeka sedne na zemlju ispod vrane, pa počne da dremucka. Iznenada se pojavi lisica, skoči na zeku i pojede ga.

Pouka: Ako već sediš i ne radiš ništa, znaj da moraš da sediš jako, jako visoko.
 


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas