Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Stomatološka ordinacija Micić

Stomatološki pregled, zalivanje fisura, popravka zuba, vađenje zuba, fasete, bezmetalne krunice i mostovi, totalne i parcijalne proteze, beljenje zuba. Više o firmi Stomatološka ordinacija Micić

Tri sove - produženi boravak za školsku decu

Privatni produženi boravak za školsku decu od 1. do 4. razreda osnovne škole, u Novom Sadu, na Limanu 2. Škola stranih jezika. Pomoć oko izrade domaćih zadataka Više o firmi Tri sove - produženi boravak za školsku decu

Spelta Jokić - proizvodnja i prodaja spelte

Proizvodnja i prodaja spelte, Novi Sad. Proizvodi od spelte: integralno brašno od spelte, meko brašno od spelte, zrno spelte, mekinje od spelte, speltin griz. Više o firmi Spelta Jokić - proizvodnja i prodaja spelte

Mesta i predeli sveta

Čari Mauricijusa

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Mauricijus će vas začarati, podići Vaš duh, čineći Vas da se osećate specijalnim i da pripadate odabranoj grupi ljudi koji su dobili priliku da posete ovo zadivljujuće ostrvo. Svaki posetilac dobija podjednaku pažnju. Svaki susret je nova šansa za upoznavanje sa novim ljudima. Iza svakog osmeha leži obećanje o jedinstvenom odmoru. Kontrasti različitih boja i ukusa, ostrva okruženih tirkizno obojenim morima i oaza mira samo su neke stvari koje ćete iskusiti. Mauricijus je mesto gde su prošlost i sadašnjost sjedinjeni na gotovo neprimetan način i mesto specifične lepote koje će Vas naterati da mu se vratite ponovo.

Grend bej je prvo mesto na ostrvu koje je razvijeno u turističko stecište. Raj za kupovinu i odmor, Grend Bej je ujedno i mesto gde možete proživeti zanimljiv noćni život. La Cuvette plažu, od skora renoviranu, vredi posetiti. Pereybere plaža je izuzetno poznata zbog svojih brojnih prodavnica, restorana i kafića. Nekoliko metara od Baie aux Tortues, koju su mornari iz 17. veka nazvali po brojnim kornjačama koje su obitavale na ovoj plaži, naići ćete na ruševine starog Balaclava naselja. Ovde možete videti brojne morske brane. Najduže naselje na ostrvu, Triolet, pruža priliku da posetite najveći hinduistički hram, Maheswarnath, sagrađen 1819. godine, u znak hvale prema bogovima Šivi, Krišni, Višni, Murugi, Brami i Ganeši.

Ile aux Cerfs je raj za vodene sportove i poseduje najlepše plaže na Mauricijusu. U Vieux Grand Port-u, najstarijem naselju u Mauricijusu, naći ćete ruševine prvog holandskog utvrđenja. Trenutno su u toku iskopavanja u cilju otkrivanja važnih delova istorije Mauricijusa. Zahvaljujući uspešnom radu Fonda za zaštitu divljači Mauricijusa, ostrvo je postalo internacionalni standard za zaštitu prirodnih bogatstava i ugroženih vrsta. Nekoliko retkih ptica, poput klikavca, se mogu naći ovde.

Tornjevi Martello predstavljaju scenu starog rivaliteta između kolonijalnih snaga i genijalnosti ljudskog duha. Simbolizuju prekretnicu u istoriji ostrva tako da su označili kraj ropstva i početak indijanske imigracije. Tamarin je srce proizvodnje soli na Mauricijusu zbog velike količine sunčeve svetlosti koja obasjava ovu oblast.
Rezervat Jemen možda nije najveći rezervat divljači na ostrvu, ali jeste ono koje morate posetiti. Ovde se možete približiti krdu jelena ili se diviti predivnim i retkim vrstama mauricijske faune. Nekoliko rustičnih kućica pruža pregledan pogled na more. Tu možete piti punč i posmatrati kako sunce nestaje iza horizonta.
U samom srcu stare šećerane nalazi se moderna izložba fascinantne istorije Mauricijusa. Ovde su i brojni tropski butici jedinstvenih poklona i suvenira, a možete čak i probati lokalnu kuhinju.  
Na Mauricijusu se nalaze dva veštačka jezera, koja su smeštena na kraterima davno ugašenih vulkana. Danas oni predstavljaju meku za hindu hodočasnike, koji tu obavljaju brojne religiozne svečanosti.

Nacionalni park Black River Gorges zauzima površinu od 6.574 hektara i formiran je 1994. godine u cilju zaštite preostalih vrsta koje žive na Mauricijusu. Posetioci će uživati u prelepom pejzažu endemičnih biljaka i retkih vrsta ptica.

Flora Mauricijusa sastoji se od 700 vrsta domaćih biljaka. Mnogima od njih preti potpuni nestanak. Razlog tome je što je ostalo samo 2 procenta površine na kojoj mogu da se razvijaju, a i zato što nove vrste biljaka i životinja uništavaju njihove plodove.

Vode Mauricijusa su bogate podvodnim bogatstvima, kako flore i faune, tako i pravog bogatstva, u vidu zlata i potopljenih brodova. Za sve radoznale avanturiste, postoji pregršt agencija koje nude usluge ronjenja na gotovo svim lokacijama oko Mauricijusa.

Pored uživanja u čarima prirode, posetioci ostrva mogu kombinovati avanturizam sa uživanjem u brojnim banjama, golf terenima, restoranima i šoping centrima. Mauricijus je idealno mesto za venčanja i medene mesece,  svojom nezaboravnom panoramom koja u svakom paru izvuče maksimum romantike.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas