Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Stomatološka ordinacija Gorddent

Lečenje bolesti zuba, dečija stomatologija, protetika, lečenje paradontoze,oralna hirurgija, ortidincija, estetska stomatologija. Više o firmi Stomatološka ordinacija Gorddent

Rođendaonica Dinokids

Rođendaonica Dinokids, povoljni rođendani za decu. Školica sporta i balet za decu. Vežbanje za žene. Časovi engleskog i matematike. Bioskop za decu, Mlekoteka. Više o firmi Rođendaonica Dinokids

Hobi i sport

Lovljenje bele ribe

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Po pravilu se smatra da hrane tamnije boje najbolje odgovaraju za ribolov kedera i riba srednje veličine poput bodorke, dok svetle hrane više zanimaju veću ribu, posebno deveriku.

Razlog je jednostavan: svetla mešavina zbog kontrasta kojeg stvara sa tamnim dnom vrlo se ističe i može, kada se primamljena bela riba aktivira na tom mestu, privući zainteresovanost predatora.

Međutim, ako je upitanju tamnija hrana, ta ista riba će se puno sigurnije osećati i mnogo bolje će gristi.
Naprotiv, velika riba poput deverike, ima malo predatora i upravo će ih privući kontrast svetle hrane s dnom, pogotovo ako još stvara i oblak.

Upravo je taj efekt kontrasta motivisao proizvođače hrana za primamljivanje da izbace na primer fluorescentne hrane za deveriku, crne hrane za bodorku za zimski ribolov u svetlim i bistrim vodama, crvenu hranu da se dobije neutralna boja koja se uklapa manje više na svim vrstama dna.

Kao zaključak može se reći da su crvenkaste, smećkaste i crne hrane najprikladnije za ribolov manje ribe na dnu. Dok su bele, žute i svetlo-smeđe hrane savršene za veliku ribu.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas