Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Fakultet tehničkih nauka

Studije tehničkih nauka - arhitektura, građevinarstvo, elektronika, mašinstvo, saobraćaj, industrijsko inženjerstvo i menadžment, grafičko inženjerstvo. Više o firmi Fakultet tehničkih nauka

Medicinska elektronika doo

Slušni aparati Siemens - ovlašćeni uvoznik i distributer. Prodaja slušnih aparata, servis, lekarski pregled i snimanje sluha. Više o firmi Medicinska elektronika doo

Zabavni park Starli

Najsavremeniji zabavni park u Novom Sadu. Igraonica za decu od 1 do 12 godina, rođendaonica, otvoreni teren za sport, kreativno - obrazovni programi. Više o firmi Zabavni park Starli

Mesta i predeli sveta

Bangkok, riznica tajlandskog bogatstva

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Azija, centralni deo države Tajland, na istočnoj obali reke Chao Phraya i u blizini Tajlandskog zaliva, smeštena je velika metropola Bangkok. Graniči se sa Pathum Thani, na severu, Nonthabri, na severozapadu, Chachoengsao, na istoku, Samut Sakhon, na jugozapadu, i Samut Prakan, na jugoistoku.
Bangkok, Tajland
Ležeći Buda Bangkok iz aviona Grand Palace (Velika palata) Tuk-tuk taxi Dursit Palace
Pun ceremonijski naziv grada, dodeljen od kralja Buddha Yodfa Chulaloke, a kasnije od kralja Mongkut, je: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

U prevodu, znači: Grad anđela, značajan grad, večiti grad nakita, nepobediv grad Boga Indra, veliki glavni grad na svetu, obdaren sa devet plemenitih dragulja, srećan grad, obogaćen velikom Kraljevskom palatom, sličnoj nebeskoj, gde vlada reinkarnirani Bog, grad dat od strane Indra i sagrađen od strane naroda Vishnukarm.

Grand Palace

Bangkok se smatra jednim od najposećenijih turističkih mesta na svetu. Glavni je tajlandski turistički prolaz, što znači da većina stranih turista stiže ovde. Grad je poznat po svojim hramovima, Grand Palace (Velika palata), kao i nekim od najvećih šoping centara u Aziji i najvećim vikend marketom Chatuchak. Na sve lokacije se komotno može stići Skytrain-om (BTS) ili podzemnom železnicom (MRT). Šta bi Bangkok bio bez obožavanog, mnogo voljenog prevoza Tuk-tuk. Prepoznaćete ga čim ga čujete i zamrzećete ih čim ih osetite po mirisu. Ovaj izum na tri točka plamti oko Bangkoka, ostavljajući crn oblak smoga za sobom.

Wat Pho

Wat Pho se nalazi u blizini Grand Palace, a unutar njega će Vas impresionirati gigantski pozlaćeni Buda koji odmara, dužine 46 m i visine 5 m. Hram se smatra prvim hramom javnog obrazovanja, a zovu ga i Prvi tajlandski univerzitet. Najljepši pogled na Wat Arun, hram Arune, indijskog boga zore, pruža se sa pristaništa u blizini Grand Palace. Glavna struktura je visoka oko 70 metara i okružena je sa četiri manja tornja (prang) i simbol je svete planine Meru. To je jedan od najživopisnijih hramova Tajlanda. Svetu planinu štite beskonačni nizovi demona, a cvetni ukrasi simbolizuju bujnu vegetaciju doma bogova. U mondopu, kapelici šiljastog tornja, čuvaju se kipovi ili sveti spisi. Drugi veliki hramovi su Zlatna planina, Wat Suthat i Wat Rajnadda.

Bangkok noću

Bangkok je mesto gde možete videti tradicionalni Tai-stil stanovanja. Većina turista posećuje kuću Jim Thompson, CIA - ručno izgrađenu zgradu sastavljenu iz kombinacije šest tradicionalnih stilova kuća. Ban Kamthieng, M.R. Kukrit kulturna baština i palata Suan Pakkad bi takođe mogli biti lepo iskustvo. Još jedno zanimljivo mesto je muzej Dusit Palace, smešten u prirodi, u evropskom stilu koju je izgradio kralj Chulalongkorn, kako bi pobegao od vrućine iz Grand Palace. Ostali muzeji su Nacionalni muzej tajlandske istorije i arheologije, kao i Muzej Siama i Kraljevski Prajadhipok muzej. Bangkok ima male, ali čuvene umetničke zajednice, i možda ćete želeti da posetite Nacionalnu galeriju, Kraljičinu galeriju ili jednu od mnogobrojnih manjih galerija.

Ulična večera u Bangkoku

Bangkok je veoma cenjen po velikom izboru restorana, od autentičnih uličnih do brojnih objekata za ručavanje. Pored hrane, verovatno najbolji, noćni izlasci u Aziji se dešavaju u ovoj prestonici. Raznovrstan izbor smeštaja, od hotela sa pet zvezdica do gostionica, zadovoljavaju zahteve svakog putnika. Ako dolazite i da se relaksirate, u Bangkoku vlada veliki razvoj spa i wellnes centara, kao i medicinskih ustanova po zapadnim standardima.

Tajlandski boks ili Muay Thai je i sport i sredstvo samoodbrane. Takmičarima je dozvoljeno da koriste skoro svaki deo tela: stopala, laktove, noge, kolena i ramena. Tradicionalna muzika u toku nastupa obećava još veće uzbuđenje.

Slonovi su značajna turistička ponuda Tajlanda, ali, nažalost, krijumčarenje i maltretiranje slonova, kao turističke atrakcije, je prilično rasprostranjena delatnost.

Nakon uživanja u Bangkoku, nađite vremena da posetite i druge zanimljive gradove, kao što su Chang Mai na severu, ili obale Koh Phagnan i Ko Sumui, na jugu.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas