Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović

Stomatološka ordinacija u Novom Sadu, kvalitetne stomatološke usluge uz maksimalnu bezbolnost. Protetika, dečija stomatologija, lečenje parodontopatije itd. Više o firmi Stomatološka ordinacija AB dr Idrizović

Digitalno snimanje zuba DentalScan

Digitalno snimanje zuba, kostiju lica i vilica. OPT snimanje zuba, telerendgen zuba, temporomandibularni zglobovi, dentalni radiogram, 3D snimanje zuba. Više o firmi Digitalno snimanje zuba DentalScan

Kozmetički salon Tina - S

Kozmetički tretmani lica i tela. Tretmani Bioptron lampom. Masaža, pedikir, manikir. Trajna šminka, japansko iscrtavanje obrva, nadogradnja svilenih trepavica. Više o firmi Kozmetički salon Tina - S

Mesta i predeli sveta

Banff, bogatstvo kanadske prirode

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

U jesen 1883. godine, dva kanadska radnika Pacifičke Železnice naišli su na pećinu sa toplim izvorom smeštenu na istočnim slapovima planine Rocky Mountain. Od tog skromnog otkrića je rođen Banff Nacionalni Park, prvi kanadski nacionalni park, i treći po veličini u svetu. Prostirući se na preko 6.641 kvadratnih kilometara, sa obiljem dolina, planina, glečera, šuma, livada i reka, Banff Nacionalni Park je jedno od glavnih svetskih turističkih destinacija. Posetioci se mogu opustiti kupajući se u toplim izvorima, šetati obalom jezera Louise, provesti noć u istorijski poznatom Banff Springs hotelu, ili se voziti Icefields Parkway putem do susednog Jasper Nacionalnog Parka.
Lakše je navesti šta nije moguće, nego nabrojati šta je sve moguće raditi u kanadskom delu Rocky-ja... Možete gledati na ovo mesto kao na  najveće otvoreno igralište na svetu; poseduje skijaška brda svetske klase, golf terene po najvišim standardima, pruža potpunu zabavu sa rečnim raftingom, speleološko kao i amatersko istraživanje pećina, posmatranje divljeg sveta i još mnogo drugih stvari – sve to na jednom od najlepših mesta na svetu.

Banff Nacionalni Park je očaravajuće mesto za ljubitelje dugih šetnji; njih će zadiviti podatak da nacionalni park sadrži oko 1600 km staze za šetnju, što je brojka kojom nijedan drugi nacionalni park ne može da se pohvali. Šetači mogu uživati u raznovrsnoj ponudi, koja uključuje sve od jednočasovnog izleta na planini, do jednomesečne ekskurzije u usamljene divlje predele parka. Banff je dom brojnim izuzetnim geološkim i ekološkim raritetima. Pored toplih izvora, Castleguard pećine na severozapadu su ujedno i najduži sistem pećina u Kanadi. Park je takođe dom velikom broju severnoameričkih jelena, koji su ujedno i ugrožena vrsta. Smešten je unutar životne zone Rocky Mountatin planine, sa tlom podeljenim u tri zasebna eko-regiona: umereni, podplaninski i planinski. Svaki eko-region karakteriše zasebna grupa raznovrsnog biljnog i životinjskog sveta, kao i drugačija klima i nadmorska visina.

Najbolja stvar vezana za odlazak u Banff jeste da samo putovanje već predstavlja odmor. Pre nego što i stignete do hotela, dobijate priliku da vidite neke od najlepših prirodnih lepota na svetu. Želja da zaustavite auto i odete u šetnju je ponekad prevelika. Kako biste dobili najbolju ideju o raznovrsti biljnog i životinjskog sveta, kao i o tome šta sve možete raditi u Banff Nacionalnom Parku, najbolje je da nabrojimo najznačajnija mesta, gde svako mesto predstavlja prirodnu lepotu za sebe.

Pećina i Basin Centennial Centar poseduje dva topla izvora. Posetioci mogu proći kroz tunel kako bi otkrili topli izvor u pećini, a onda se vratiti kroz vreme u Edvardijansko vreme šetajući se oko Basin toplog izvora i kupališta.

Banff Park muzej

Banff Park prirodnjački muzej, izgrađen 1903. godine, dom je fascinantnoj kolekciji životinja, ptica, riba, insekata, i raznim zanimljivostima pronađenim u parku. Gornji topli izvori su savršeno mesto gde posetioci mogu da se odmore, u bilo koje doba godine, u bazenu u kojem je temperatura vode tokom cele godine na 38°C. Smešten na 1600m nadmorske visine, ovo je najviši i najtopliji topli izvor na planini Sulfur.

Bow Falls

Bow Falls je predeo formiran od strane reke Bow koja protiče preko korita između Mount Rundle i Tunnel planine. Da biste uživali i osetili kapi vode sa vodopada, i ujedno čuli gromki glas istog, morate izaći iz automobila.

Minnewanka petlja: Johnson Lake

Put počinje na raskrsnici autoputa Trans-Canada, severoistočno od Banff-a. Uski, dugački prolaz vodi vas na nekoliko popularnih mesta: Cascade Ponds, popularno dnevno izletište smešteno pored velikog jezera dovoljno toplog za plivanje; Lower Bankhead, gde se sad nalazi davno zatvoren rudnik uglja; Upper Bankhead, nekada stanište rudara, danas služi kao privremeno prenoćište za putnike koji nastavljaju dalje na sever sa svojim avanturama; jezero Minnewanka, najveće jezero u parku i popularno mesto za pecanje, jedrenje, šetanje i kampovanje. Od Minnewanka-e put vodi dalje u Two Jack jezero, sa prostorom za izletnike.

Markacije

Šetnjom duž markacija možete saznati više o bogatoj ljudskoj i prirodnoj istoriji parka. Ove staze su kratke, lako pristupačne i pomoći će posetiocima da se bolje upoznaju sa svim neophodnim otkrićima na svom putu kroz park.

Put oktrića

400m dug Put Otkrića je šetalište sagrađeno na brdu iznad Pećine i Basin Centennial centra. Vodi vas pored otvora Pećine do izvora na vrhu brda. Znaci objašnjavaju geologiju i ljudsku istoriju Pećine i Basin-a. Klupe duž staze omogućavaju Vam da se odmorite i uživate u pogledu.

Jezero Johnson

Prirodne lepote, istorijska mesta i raznovrsnost ptičjih vrsta i ostalog divljeg sveta može se pregledati u par sati dnevno tokom šetnje u Johnson jezeru. Počev od izletišta, put oko Johnson jezera je dužine 3.5km, i nikad se ne udaljava od obale. Njegov završetak vodi Vas na put do sledećeg izletišta.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas