Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

London Pub

Lokal u centru sa domaćom atmosferom, najbolji asortiman točenog piva, nastupi bendova, domaći i strani rok, akustične svirke. Pizze, sendviči, roštilj, salate. Više o firmi London Pub

Fero-medika doo - spoljna rasveta

Proizvodnja rasvete: javna rasveta, fenjeri, lampioni. Mobilijar: česme, poštanski sandučići, klupe, stolovi za kafiće, korpe za otpatke, kovane ograde. Više o firmi Fero-medika doo - spoljna rasveta

Art & soul - salon lepote

RF lifting, mezoterapija, elektrostimulacija, kavitacija, vakuum terapija, presoterapija, masaža. Šminka, trepavice, microblading. Obuke za manikir i šminkanje. Više o firmi Art & soul - salon lepote

Hobi i sport

Bakterijske infekcije usne šupljine kod pasa

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Bakterijske infekcije usne šupljine kod pasa su česta pojava i veoma je važno prepoznati simptome i na vreme se obratiti veterinaru. Najčešća je bakterija Proteus, dijagnostikovana uzimanjem brisa usne šupljine. Ova bakterija se identifikuje u laboratoriji, a već sledećeg dana se dobija antibiogram. Veterinarska ambulanta Bođela Vam daje nekoliko saveta.

Bakterijske infekcije usne šupljine kod pasa


Infekcija bakterijom nastaje kada pas, dok šeta, namiriše izlučevine drugog psa - kliconoše, a zatim iste klice sa zemlje unese u usta. Takođe, infekcija se dešava i kada hranimo psa otpacima klanične industrije i mesnim otpacima sumnjivog porekla, kada se pas igra sa nepoznatim psom koji je kliconoša, ali i u slučajevima kada se ne pere i ne dezinfikuje posuda u koju se sipa hrana za psa.

Kada prođe inkubacioni period, izraženi su sledeći simptomi infekcije kod psa: slab apetit, povišena telesna temperatura, mučnine, ponekad praćene povraćanjem. Sluzokaža usne šupljine bude izrazito crvena,oba krajnika su crvena i uvećana, pojačano je lučenje sluzi iz sluzokoža grla. Primetićete da pas kašlje, jer otežano unosi vazduh u pluća.

Takva infekcija, posle deset dana, difuzno se širi na sluzokožu bronhijalnih grana, tj. od upale grla nastaje zapaljenje sluzokože bronhija.

Da bi se pas izlečio i uspešno oporavio, neophodna je adekvatna dijgnostika, a potom terapija bolesnog psa. Ukoliko prepoznate bakterijske infekcije usne šupljine kod psa, Bođela je veterinarska ambulanta koja će stručno pomoći Vašem ljubimcu.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas