Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Motel Bojana

Za sve one koji traže jeftin motelski smeštaj ili noćenje u Novom Sadu, motel Bojana predstavlja svoju specijalnu ponudu za sve drage goste. Bežični internet. Više o firmi Motel Bojana

Zabavni park Starli

Najsavremeniji zabavni park u Novom Sadu. Igraonica za decu od 1 do 12 godina, rođendaonica, otvoreni teren za sport, kreativno - obrazovni programi. Više o firmi Zabavni park Starli

SZR Bravarija Mušicki

Izrada svih vrsta metalnih konstrukcija kao što su: hale, kapije, ograde, stepeništa, terase, police, regali. Uslužno savijanje, sečenje plazmom i izrada cevi. Više o firmi SZR Bravarija Mušicki

Mesta i predeli sveta

Bahami - ostrva za svačiji ukus

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Bahami predstavljaju arhipelag koji se sastoji od 700 ostrva, od kojih je nešto više od 30 naseljeno. Najveće ostrvo ovog arhipelaga jeste Andros, a najpopularnija iz ove grupe ostrva jesu ostrva Paradise, Harbor, Abaco, Grand Bahama, San Salvador i Long Island. Bahami se nalaze istočno od Floride, a severno od Kube. Ostrvo San Salvador je prvo postalo poznato zahvaljujući Kristoferu Kolumbu, koji se prilikom dolaska na Novi Svet prvo iskrcao na ovo ostrvo. Prema proceni iz 2007. godine Bahame naseljava ukupno oko 330.549 stanovnika.
Bahami, ostrva za svačiji ukus
Bahami, ostrva za svačiji ukusBahami, ostrva za svačiji ukusBahami, ostrva za svačiji ukusBahami, ostrva za svačiji ukusŽivi svet Bahama
Glavni grad Bahama jeste Nassau, koji se nalazi na ostrvu New Providence, istočno od Androsa. U njemu živi oko dve trećine stanovništva Bahama. Ono što čini interesantnim turizam na Bahamima jeste raznolikost njegovih ostrva. Kako su Bahami dugo bili pod Englezima, poprimili su i mnoge njihove običaje, načine ponašanja i sporazumevanja. Zvanični jezik Bahama jeste engleski i kao i u Engleskoj i na Bahamima se vozi levom stranom. Za razliku od jezika i strane na kojoj se vozi, valuta kojom se plaća nije funta, već dolar.

Bahami predstavljaju ostrva za svačiji ukus. Obilazak ostrva kao što je Paradise Island zadovoljiće turiste koji teže luksuzu i najrazličitijim zabavnim aktivnostima. Sa druge strane, za sve one koji maštaju o potpunom odmoru na prelepim plažama uz šum talasa, preporuka je ostrvo San Salvador.
Živi svet Bahama
Bahami poseduju ogroman broj interesantnih morskih obeležja - savršeno beli pesak, prelepo vreme i može se slobodno reći najluskuznija letovališta na Zemlji! Na ostrvima su u ponudi raznovrsni sadržaji: ronjenje na površini mora, ronjenje u dubinama, plivanje sa delfinima i pecanje u najlepšim predelima koje možete zamisliti. Bogatstvo flore i faune ostavljaju svakog posetioca bez teksta. Prilikom ronjenja naići ćete na vrste riba za koje ste mislili da postoje samo u knjigama za decu. Najraznovrsnije boje i oblici odlikuju živi svet Bahama. Pored aktivnosti na moru, turisti koji žele da obiđu znamenitosti Bahama, mogu u potrazi za tradicijom posetiti i istorijske lokacije, kao i lokalne trgove.

Na vrhu planine Alvernia, koji ujedno predstavlja i najvišu tačku Bahama, nalazi se mali manastir po imenu Hermitage, koji zaista vredi obići kada ste već tu. Ukoliko Vas put nanese na glavni grad Bahama Nassau, obavezno posetite muzej Pompey, osnovan 1796. godine. U njemu ćete naći stalnu postavku koja ilustruje istoriju ropstva, oslobođenja i sticanja potpune samostalnosti Bahama. Čine ga slike, oruđa i oružja koja su koristili nekadašnji naseljenici ovih predela, a koje odslikavaju mnoge godine ropstva.
Bahami, ostrva za svačiji ukus
Zatim, u blizini grada Nassau nalazi se utvrđenje Charlotte, čiji je šanac u potpunosti bez vode, ima pokretni most, podzemne prolaze (katakombe), pa čak i tamnice. Tom prilikom, obavezno potražite grafite na zidovima uklesane od strane vojnika koji su bili stacionirani ovde. Ulaz je slobodan, kao i tura kroz ovo utvrđenje. Kraljičino stepenište predstavlja još jednu znamenitost koju definitino morate obići kada ste na Bahamima. Predstavlja jedno od deset najviših stepeništa na otvorenom. Svaki od stepenika predstavlja po jednu godinu života kraljice Viktorije. Na samom vrhu ovog krečnjačkog stepeništa dočekaće Vas vidikovac sa najlepšim pogledom na ovo područje.
Bahami će Vam širom raširiti ruke kada god da poželite da dođete. Međutim, ono što morate da znate jeste da sezona uragana počinje u junu, a završava se u novembru, te ovo definitivno nije najpopularniji period za obilazak ovih ostrva. Kako proleće i leto obiluju padavinama i hladniji su nego zime, najbolji period za obilazak je zima. Tada su, naravno, i cene mnogo više, ali će i Vaš doživljaj ovih ostrva biti mnogo pozitivniji zbog lepog vremena.

Međutim, ukoliko je Vaš budžet ograničen, nećete se razočarati ukoliko Bahami budu Vaš odabir i krajem proleća ili početkom leta. Sigurno ćete uspeti da ukradete koji sunčan dan i uživate u prirodnim lepotama Bahama. A uz to Vam neće trebati čitavo bogatstvo.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas