Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Srednja mašinska škola

Srednja mašinska škola, metalski zanati, smerovi za III i IV stepen stručne spreme mašinske struke, mašinstvo, obrada metala, metalurgija, elektrotehnika. Više o firmi Srednja mašinska škola

Psihijatrijska ordinacija Psychiatria Nova

Dečija i adolescentska psihijatrija, psihijatrija odraslih, psihoterapija, lečenje mentalnih poremećaja. Više o firmi Psihijatrijska ordinacija Psychiatria Nova

Pozorište

Atelje 212 u Novosadskom pozorištu

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Atelje 212 gostuje u Novosadskom pozorištu, sa dramom Maja Pelević, Pomorandžina kora, u četvrtak, 17. decembra 2009. godine, u 19 časova. U režiji Gorana Markovića, igraju Jelena Ilić, Jelena Jovičić/Aleksandra Janković, Katarina Žutić i Srđan Timarov. Scenografiju je radio Nebojša Veselinović, kostime Boris Čakširan, a kompozitor i autor songova je Katarina Žutić.
VirtualniGrad
Pomorandžina kora je drama, odnosno saga o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene. Sa jedne strane, drama prati priču o medijskom pritisku, a sa druge – intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva. Ideju da radi komad Maja Pelević dobila je sasvim spontano, inspirisana Niveinom reklamom za anticelulit kremu i ženskim časopisima koji osvajaju naše tržište.

Hteli mi to ili ne, bilbordi i reklame kreiraju ženski identitet. Najbitnije je da imamo svest o tom neizbežnom uticaju. Pomorandžina kora svakako nije feministička drama. Ona govori o ženskoj emancipaciji ali, ujedno, pokušava da ukaže i na negativne aspekte kod žena koje se dobrovoljno uklapaju u šablone koje im društvo nameće. Kada kažem danas, mislim na Beograd. Međutim, to je i univerzalna priča bilo koje zemlje u tranziciji, podvlači autorka.

Karte, po ceni od 600,00 dinara možete kupiti, od 16 do 19 časova, na blagajni Novosadskog pozorišta.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas