Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Junglemania - dečija igraonica i rođendaonica

Dečija igraonica i rođendaonica Junglemania, u Novom Sadu. Dve odvojene igraonice u rođendaonice, sa dva dvorišta. Veliko igralište i kafić za roditelje. Više o firmi Junglemania - dečija igraonica i rođendaonica

Rođendaonica Dvorištance Sport&Play

Rođendaonica sa dvorištem od 200m2, sa uređenom travnatom površinom za dečije aktivnosti i prelepim letnjikovcem za roditelje. Sportski rođendani za decu. Više o firmi Rođendaonica Dvorištance Sport&Play

Stomatološka ordinacija MD Dent 021

oralna higijena zuba,popravak zuba,lečenje zuba,uklanjanje zubnog kamenca,vađenje zuba,stomatološka protetika,estetska rekonstrukcija,plombiranje,beljenje zuba Više o firmi Stomatološka ordinacija MD Dent 021

Mesta i predeli sveta

Antičke građevine na Wudang planini

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Antičke građevine na Wudang planini su poznate u svetu po svojoj lepoti, veličini i uzvišenosti, i zbog toga je planina Wudang svrstana na listu Svetske baštine UNESCO. Većina kompleksa predstavlja mesto gde se ujedno oseća harmonija i sklad arhitekture, prirode i duh kineskog naroda. Drevni kompleksi zgrada, odraz drevnih nacrta, planova i arhitekture, su takođe svetsko čudo u istoriji građevina. Posebno zanimljivo jeste harmonično jedinstvo objekata i nebeska lokacija.

Wudang Shan
Wudang ShanWudang ShanWudang ShanWudang ShanWudang Shan
Legendarna planina Wudang (Wudang Shan), ovekovečena u bezbroj romana o kineskim veštinama mačevanja, je kolevka taoizma starog preko 1.000 godina. Planina Wudang doseže do planine Qinling na zapadu i Shennongjia na jugu. Wudang Shan se nalazi u Danjiangkou u provinciji Hubei, nedaleko od Wuhan-a i sastoji se od 72 vrha, 36 stena i 24 doline. Njen glavni vrh, Nebeski stub stoji na veličanstvenih 1.612 m, a zajedno sa drugim vrhovima stvara spektakularan prizor. Iako Wudang Shan može delovati zastrašujuće, na prvi pogled, njegova prirodna lepota i izuzetna arhitektura, bogata istorija pomešana sa taoističkom kulturom i tradicijom, čine posetu vrednom.

Najstariji hram na planini Wudang je Hram Pet Zmajeva koji datira još iz 7. veka. Kao što je ovaj, još 72 hrama, 39 mostova, 36 ženskih manastira i 12 paviljona na planini prikazuju neke od najboljih arhitektonskih stilova dinastije Tang, Song, Yuan, Ming i Qing. Svaki od objekata je postao deo taoističkog arhitektonskog kompleksa, kojeg čine oko 8.000 prostorija. Stari hramovi su renovirani, a novi su izgrađeni uz pomoć 300.000 vrednih radnika, koji su na ovome radili preko 12 godina. Zlatna dvorana, Hram Taihe, Palata Južni Greben, Palata Ljubičasti oblak i Hram Yuzhen su izgrađeni upravo u ovom periodu. Svaki prizor je isplaniran do detalja, od konstrukcije objekata do pejzaža.

Wudang Shan je svetski poznat i po svom prepoznatljivom stilu borilačkih veština pod nazivom wudang wushu. Ovaj oblik borilačkih veština je visoko cenjen u Kini, jednak veštinama poznatih Shaolin monaha. Ova kung fu vešina je brušena vekovima, razvijajući tehnike kao što su Tai Či (Tai Chi) i Ba Gua. Danas, kung fu entuzijasti i dalje hrle u Wudang Shan školu borilačkih veština kako bi meditirali i poboljšali svoje veštine.

Oko kilometra od sela Wudang je ulazna kapija gde počinje hodočašće do planine, od vrata do ove planine ima 10 km hoda. Jedan od prvih hramova koji se može videti je Palata Južni Greben, a Kamena Palata Tianyi Zhenqing je okružena vrletnim kamenim stenama. Palata Ljubičasti Oblak je jedna od najvećih i najbolje očuvanih taoističkih dvorana na ovoj strani planine, poznata kao Nanyan Scenic Area. Izgrađena je za vreme dinastije Song i sastoji se od nekoliko dvorana, kao što su Dvorana Zmaj i Tigar, Dvorana Ljubičasto Nebo, Istočna Dvorana i Zapadna Dvorana. Postoji 28 statua u prirodnoj veličini ratnika Zhenwu.

Zlatna Dvorana je bakarno čudo. Izgrađena je 1416. godine, a visoka je 5,5 m i široka 4,4 m. Ona je dom statui prirodne veličine Zhenwu, koja je teška 10 tona. Još jedan taoistički hram sa fascinantnom pričom je Yuanhe Guan. Taoistički monasi koji su se okrenuli od moći i osporili autoritet cara su proterani ovde u doživotno pokajanje. To je bio jedini zatvor za taoističke monahe u Kini, za vreme dinastije Ming. Neke od značajnih znamenitosti uključuju i Manastir Povratak Istini, visok pet spratova. Ako ste posetili Nebeski Hram u Pekingu, postoji sličan odjek zida u Wudang Shan-u, a dvorana se zove Zid slapova žute reke. Zatim, tu je i posebno zvono u Dvorani koja se okreće.  Ako ga zazvonite, zvuk se oseća dugo vremena izvan dvorane. Dvorana je malo udaljena, ali ako imate vremena, definitivno je vredna posete.

Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas