Ordinacije.info

Privreda Grada

Prijavite Firmu Šta još radimo za Vas Oglašavanje na Virtualnomgradu

Izdvajamo iz privrede

Hatez 2009 doo

Zaštita na radu, HTZ oprema. Lična zaštitna sredstva, radna odela, zaštitni kombinezoni, zaštitna obuća, zaštitne maske i naočare, radni i medicinski mantili. Više o firmi Hatez 2009 doo

Hostel NS Rental Studio

Prijatan smeštaj u neposrednoj blizini Novosadskog sajma dobro povezan autobuskim linijama. Hostel, jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe. Cene smeštaja. Više o firmi Hostel NS Rental Studio

Mobilna sestra - privatna ambulanta za zdravstvenu negu

Kućna i ambulantna zdravstvena nega beba, dece, odraslih i starih, 24 časa dnevno, u Beogradu i široj okolini. Usluge geronto domaćice. Nega porodilja. Više o firmi Mobilna sestra - privatna ambulanta za zdravstvenu negu

Za odrasle

Afrodizijak, hrana za bolji seks

Razmislite da li treba da štampate ovu stranicu!

Različite namirnice su poznate kao afrodizijaci i dovode se u vezu sa ljubavlju, romantikom i povećanjem seksualne želje i strasti. Voće, povrće i začini, trava, slatkiši, plodovi mora i alkoholna pića, svi imaju svoje mesto na meniju kada je u pitanju romantika. Romantična večera može da Vas oraspoloži za ljubav, ne samo zbog intimnosti uz sveće i laganu muziku, već zato što hrana, od davnina, igra ulogu u našoj seksualnosti. Slatki ukus rastopljene čokolade, pitkost nekog napitka, delikatnost zrele breskve i zalogaj začinjene feferone... I, sve zbog draži ukusnih poljubaca i erotske mašte.

Afrodizijak, hrana za bolji sex
Afrodizijak, hrana za bolji sexAfrodizijak, hrana za bolji sexAfrodizijak, hrana za bolji sexAfrodizijak, hrana za bolji sexAfrodizijak, hrana za bolji sex
Uz to, nekoliko kultura smatra hranu kao što su banane, špargle i šargarepe za erotski stimulans zbog faličke sličnosti. Drevni Asteci su imali naziv za avokado, ahuacatl, što znači testis. Ostrige su se dugo koristile kao hrana ljubavi, a legenda kaže da je Kazanova jeo desetine ostriga na dan, pa je jednom čak zaveo kaluđericu razmenjujući ostrige usnama.

U svakom slučaju, ostrige su pune cinka - minerala koji je deo produkcije testosterona. Semenke bundeve ili bele semenke su takođe pune cinka i od suštinskog su značaja za libido kod muškaraca i žena. Špargle, poznate po sugestivnom obliku, sadrže vitamin E koji se smatra jednim od stimulansa polnih hormona. Čili ili ljute papričice mogu zagrejati Vaš seksualni život, obzirom da kapsaicin, supstanca ljutih papričica, oslobađa endorfin, stimuliše nerve i poboljšava rad srca.

Bademi su najbolji kada se jedu sirovi, podstiču libido vitaminom E i senzualne seksualne aktivnosti. Preporučljivo je da se jedu svaki dan u manjim količinama. Banane, voće sugestivnog oblika, regulišu krvni pritisak, a bilo bi dobro da pojedete jednu dnevno, jer ne postoji ništa tako snažno kao prilično visok krvni pritisak koji sprečava erektilne disfunkcije. Sok od nara je veoma senzualan i sladak napitak, mnogi misle da visok sadržaj antioksidansa nara čuva slobodne radikale ometajući cirkulaciju, a koja ima pozitivan efekat na erektilnu disfunkciju.

Afrodizijak, hrana za bolji sex

Neobična hrana kao što je avokado sadrži esencijalne masne kiseline i B vitamin, za balansiranje hormona, i folnu kiselinu koja je dobra za srce i daje Vam energiju. Još jedan veliki izvor esencijalne masne kiseline je divlji losos. Probajte ga hladnog sa krem prelivom, krekerima, vinom i to tako što ćete partnera ili partnerku Vi hraniti. Celer naravno nije najseksipilnija hrana, ali je prirodni afrodizijak za muškarca, podstiče proizvodnju sprematozoida i jača libido.

Verovatno ne biste ni pomislili da senf podstiče rad seksualnih žlezda i utiče na bolju prokrvljenost polnih organa. Bar ćete imati dobar razlog za serviranje hot-dog-a sa dobrom dozom senfa. Možda će Vas iznenaditi i beli luk, jer svi znamo taj neprivlačan miris. Ali imajte na umu, alicin poboljšava protok krvi do polnih organa, tako da se potrudite da i Vi i Vaš partner imate belog luka u svom obroku, pa Vam neće smetati taj neprijatni miris. Ako mu, ipak, niste naklonjeni, postoji mnogo načina da se spremi hrana koja sadrži beli luk i ostavlja minimalnu aromu.

Konačno, lista namirnica ne bi bila kompletna bez čokolade i jagoda, koje su, ujedno, i najpoznatija erotična hrana. Čokolada je još uvek tradicionalni ljubavni dar. Osim toga, stimulant feniletilamin se nalazi u čokoladi, a on izaziva osećaj uzbuđenja pogodan za vođenje ljubavi. Još ako čokoladi dodamo jagode, koje ne samo da su seksi za igru sa šlagom u dvoje, nego, zbog visokog postotka cinka, povećavaju proizvodnju testosterona. U ovom slučaju možemo reći da nam jagode dođu kao šlag na tortu.

Poznato je i da alkohol budi strast i želju za seksualnim igrama, ali se ne vodi svaki od ovih napitaka kao afrodizijak. Za doček novogodišnje noći ili intimnu večeru u dvoje, idealan je šampanjac koji je poznat kao piće ljubavi. Podiže raspoloženje zbog alkohola, erotično penuša u čaši, ali i podstiče nevaljalu maštu. Prepustite se čarima i doživljaju koji daje ukus hrane u Vašim ustima ili na telu.


Ostali članci


© 2002-2017. - VirtualniGrad.com
Obavezno pročitajte: Uslovi korišćenja
Šta još radimo za Vas